Brand in woning aan de Waaldijkstraat

0
Bovenste verdieping van binnen door brand verwoest.

In deze woning aan de Waaldijkstraat in Suriname, is vanmiddag brand uitgebroken. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het gaat om een binnenbrand, in het bovenste gedeelte van de hoogbouw woning die van steen is opgetrokken.

De brand is begonnen in de achterste kamer van de bovenwoning. De Surinaamse brandweer ging na de melding met twee bluswagens en een tankwagen ter plaatse. De bovenste verdieping van de woning is van binnen door het vuur verwoest.

De woning is tegen brand verzekerd. Niemand heeft letsel opgelopen.

UPDATE: Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt aan Waterkant.Net dat de eerdere informatie over een strijkijzer dat in een stopcontact vergeten was niet op waarheid berust. Een buurtbewoner heeft verkeerde informatie doorgegeven aan de politie en de brandweer.

Toen de brand uitbrak was een jongen van 14 jaar samen met zijn tante thuis. De tiener was in de slaapkamer toen de hij rookontwikkeling uit een andere kamer zag komen. Hij alarmeerde zijn tante die beneden bezig was. Het bovenste gedeelte van het huis is afgebrand.

Ook de familie werd gebeld door de redactie die aangaf dat het verhaal van de buurtbewoners van geen kant klopt. “Er is helemaal geen strijkijzer in de slaapkamers van de kinderen”, zegt Johan, een neef van de woningeigenaresse.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.