zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie betreurt opstootje met betogers; waarschuwt voor verstoring openbare orde

Politie betreurt opstootje met betogers; waarschuwt voor verstoring openbare orde

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname heeft vanmorgen in een persbericht laten weten dat zij het betreurt het dat er op 25 november jongstleden een opstootje is geweest tussen betogers en politie ambtenaren.

Ten overvloede wordt door de Surinaamse politie ook benadrukt dat het recht van vreedzaam betoog nimmer mag leiden tot verstoring van de openbare orde, rust en veiligheid.

Vrijdag probeerde een groep inheemsen, bestaande uit mannen, vrouwen en kinderen, de Srefidensi parade te verstoren. Bij het paleis raakten een aantal mannen die de dienstdoende agenten en militairen uitscholden, bijna slaags met hen.

Later ontstond er een opstootje toen een politieman een aanhouding wilde verrichte en een inheemse vrouw hem dat belette, door voor hem te gaan staan. De vrouw blokkeerde de agent en gaf geen gevolg aan het bevel waarna, ze tot twee keer toe hardhandig werd weggeduwd. Toen ze daarna weer ageerde tegen de agent zou deze haar een klap hebben gegeven, blijkt uit beelden van D-TV.

De politie laat weten dat de bevelen van de politie te allen tijde stipt te worden opgevolgd, voor een ordelijk verloop van de protestacties. Er zal terstond worden opgetreden als blijkt dat:
-de openbare weg wordt geblokkeerd;
-er geen gevolg wordt gegeven aan bevelen van de politie;
-personen zich provocerend en/ of opruiend gedragen;
-de politie op welke wijze dan ook wordt gehinderd in de uitvoering van haar taak.

“Nogmaals wordt bij een ieder erop aangedrongen het recht tot vreedzaam protest niet te doen uitmonden in verstoring van de openbare orde, rust en veiligheid”, aldus de politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Als die mevrouw een klap van de inspecteur had ontvangen zou ze van haar levensdagen nooit meer een kreet hebben gegeven. Wat hier gebeurd is, is gewoon een duw met de hand van de inspecteur tegen haar hals.

  Bovendien weigerde zij en de andere demonstranten het bevel van de politie op te volgen om zich te verwijderen van de plaats voor de DNA. Jullie boden fel verzet en beledigende uitspraken, die liever niet herhaald kunnen worden in het openbaar.

  Jammer dat er geen geheime diensten vd politie erbij was tussen de demonstranten, die nadere informatie aan de politie kan geven over enkele demonstranten die ver hun boekje te buiten gingen. De hoogste tijd ook dat de Surinaamse Politie nu een Mobile Eenheid krijgt, bereden politie op paarden, politie water spuitwagens, dan zouden jullie zien hoe die ME van de politie in EU, USA, Canada is en zij die bevelen vd politie niet per direct opvolgen.

  Deze regeringscoalitie moet zo snel mogelijk bij de Politie een afdeling ME hebben, bestaande uit:
  – Surinaamse politie agenten van minimaal 190 cm lang,
  – De bereden politie, politie op paarden,
  – Politie auto die net als brandweerauto’s water op protestanten kan spuiten en hen met een krachtige straal water in hun gezicht en lichaam per direct op hun kont op de grond terecht laten komen.
  – politie met politiehonden, die niet alleen getraind zijn om onder begeleiding de politieagent op demonstranten kunnen afrennen, maar deze politiehonden demonstranten ook stevig met hun kaken stevig vast pakken. Ook in het gezicht.
  – rudder lange en korte gummiknuppels met schilden, en helmen,
  – pepperspray,
  – Stroomstootwapens.
  – boksbeugels,
  – ploertendoder

  Eigen schuld van deze emotionele mensen, die de schuld dat anderen etniciteiten in Suriname wonen bij deze regeringscoalitie komen leggen i.p.v. bij de Europese landen, oa UK, Frankrijk, Nederland.

  Waar waren deze mensen bij de regeringen van ddb 25 Mei 2010 – 25 Mei 2015, 25 Mei @25 – 25 Mei 2020 toen hij de staatsgreep op 25 Februari 1980 had gepleegd tot 1987, bij de regering van jules wijdenbosch en al die voorgaande regeringen? Hebben hun voorouders ooit een protest gedaan tijdens de koloniale tijd? Nooit! Bovendien in Suriname of de Nieuwe Wereld nooit van jullie geweest. De hele landoppervlakte van de wereld was eens 1 groot geheel, nl: Pangea

  De Nieuwe Wereld was eens met al de werelddelen 1 groot geheel, Pangea, dat wisten jullie niet he?

  zoek op;
  Pangea

  Zie dan dat alle werelddelen eens 1 grote landoppervlakte was en door aardbevingen en of schuiven van platen deze uit elkaar en in elkaar schuiven.

  Dus houden jullie op met dat stomme geklets van jullie dat jullie als eerste in de Nieuwe wereld woonden.

  Suriname is van alle mensen, de wereld is van alle mensen.

  Zoek op: Pangea


  gemodereerd
 2. Deze inheemsen, duidelijk familie van die kleine indiaanse jongen van kasiwinika, waren duidelijk uit op een confrontatie. De politie moest harder optreden. KPS laat zien dat je gerespecteerd moet worden. Het kan en mag niet zo zijn dat een stel barbaren het gezag verrot uitscheldt en die staat erbij en kijkt ernaar.


  gemodereerd
 3. De politie heeft die compleet losgeslagen en verwilderde vrouw heel nadrukkelijk laten weten dat zij moest stoppen. Zij is tot 3x toe teruggekeerd om de agent uit te dagen. Omstanders hebben haar gevraagd de man met rust te laten, “Lieb a mang” riepen ze herhaaldelijk. De vrouw heeft alle orderegels overtreden. Zij moest tot haar zinnen gebracht worden middels een ferme klap!


  gemodereerd
 4. Hoe kan je verwachten, dat de mensen Julie bevelen opvolgt,als jullie eigen vakbondsvertegenwoordigers zich zo misdragen


  gemodereerd
 5. opzouten met die gasten , echt dom volk , en ook nog je kinderen meenemen zodat die zien dat geweld normaal is , mooie voorbeeld figuren zijn jullie ,het zal altijd wel zo gaan in zo’n gemeenschap


  gemodereerd
 6. Een van de Dombo’s van de Surinaamse politie, heeft de vrouw mishandeld,en ruw in het gezicht geduwd,het voorval is gefilmd, dan nog ontkent deze domme man zijn handeling. Ze kennen het VOORKOMEN VAN
  ESCALEREN NIET


  gemodereerd
 7. Hij moet terug komen als een man xn dochters of zusters of nichtjes klapt. Je bent een lafaard. De vloek zal over je familie komen. Ook Sallons moest je je poten van afhouden. Van niets naar iets is andermans verdriet. 60 jaar dumpen ze je. Komt terug op je bord. Kijk maar.


  gemodereerd
 8. Dehumaniseer een groep en je mag er alles mee doen. Zoals ene Filia deze mensen aanduidde als “Dit groepje ongeletterde bos beesten mag van geluk spreken dat de gewapende machten in discussie met ze is gegaan. Zo een wilde demonstratie moet je met harde hand neerslaan. Staat een of andere primaat te schreeuwen “filmen filmen”.”
  Dit zegt alles over de ontwikkeling van Filia, maar helaas zijn meerder mensen in Suriname het met haar eens.
  Een dergelijke gedachtengang is de grondslag geweest voor het uitmoorden van de Indianen in Noord Amerika en in iets mindere mate in Zuid Amerika. En in de tweede wereldoorlog hebben de Joden hetzelfde ondervonden. Iets later in de geschiedenis begon de uitbuiting van de Afrikanen. Allemaal door lieden met dezelfde gedachten als Filia. Dat de politie in Suriname zich ten opzichte van inheemsen zo gedraagt is te betreuren. Zie hoe de man de vrouw bij haar keel vat. Wie geraagt zich hier als een beest??


  gemodereerd
 9. De politie laat weten dat de bevelen van de politie te allen tijde stipt te worden opgevolgd, voor een ordelijk verloop van de protestacties. Er zal terstond worden opgetreden als blijkt dat:
  -de openbare weg wordt geblokkeerd;
  -er geen gevolg wordt gegeven aan bevelen van de politie;
  -personen zich provocerend en/ of opruiend gedragen;
  -de politie op welke wijze dan ook wordt gehinderd in de uitvoering van haar taak.
  En de Politie zal er niet voor schromen om door gebrek aan kennis hoe op te treden in zo’n geval zich als beesten te gedragen jegens de burger.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES