Etnel is boos: ‘Wachten op deze regering gaat ons geen meter helpen’

28
Patricia Etnel
Beeld (c) ATV-Networks Suriname.

NPS-parlementariër Patricia Etnel heeft vandaag op haar Facebook-pagina wederom ongezouten kritiek geleverd over het beleid van de huidige regering in Suriname. Ze is boos op wat de regering allemaal verkeerd aanpakt en dat hun keuzes veel beter hadden kunnen zijn. Etnel meent dat de problemen niet verdwijnen, maar ons blijven achtervolgen en alsmaar meer en meer worden. Volgens haar zal wachten op deze regering ons geen meter helpen.

“Wij hebben een toekomst te bieden aan onszelf en onze kinderen! Dat het maatschappelijk en economisch niet goed gaat is een feit. Dat wij heel veel stress en problemen ervaren is een feit. Dat wij het zeer moeilijk hebben is een feit. Dat de regering niet genoegzaam inspeelt op de problemen en geen adequate perspectieven biedt is een feit.

Dat wij wisten dat het zeer moeilijke tijden zouden zijn is ook feit. Dat wij dit alles weten maakt toch niet dat de problemen opgelost zijn en morgen onze toekomst weer veilig en gezond is? Nee, wij moeten werken aan oplossingen hoe klein die ook zijn, wij zijn dat verplicht aan ons zelf en onze kinderen.

Ik kan de regering elke dag uitschelden en zeggen hoe slecht ze zijn en wat ze allemaal niet goed doen, want die zijn er echt veel maar dat betekent niet dat wij daarmee de problemen van die gezinnen van o.a. latour, geyersvlijt, noord, albina, nickerie, totness, Sipaliwini en Brokopondo hebben opgelost en het leven weer mooi is voor ze.

En ja ik ben boos op wat deze regering allemaal verkeerd aanpakt en dat hun keuzes veel beter hadden kunnen zijn. Ik ben boos dat wij een regering hebben gehad die zoveel schulden en problemen heeft achtergelaten zonder enig perspectief hoe het beter te doen (dat mogen wij niet vergeten)….ik ben boos, want a houvast no de nationaal maar wat lost dat op? NIETS!

Want de problemen verdwijnen niet, ze blijven ons achtervolgen en worden alsmaar meer en meer. En wachten op deze regering gaat ons geen meter helpen, dus wat doe ik, ik lever mijn bijdrage voor een oplossing en waar het kan u handvaten te bieden, ook al zijn ze niet geweldig groot maar wij moeten beginnen. Ik zal niet blijven opsommen hoe groot de problemen zijn en dan stoppen en u gefrustreerd laten in alles, nee dat ga ik niet doen…ik lever mijn bijdrage positief.

Neemt u dit alvast mee als belangrijke oplossing voor de toekomst: bij de eerstvolgende verkiezingen stemt u alvast op leiders die u geen fabels verkopen, die u geen swit toris vertellen maar stemt u op leiders die u keihard de waarheid voorhouden hoe pijnlijk die ook mag zijn. U heeft meer aan oprechtheid en duidelijkheid dan aan luchtkastelen en beloftes die nooit waar worden”.


28 REACTIES

 1. En vooral Patricia vergeet niet om kinderen bij te brengen van andermans eigendom af te blijven en niet als een dief in de nacht een bull mee te nemen. Foei want dan diet het kind precies hetzelfde wat de vorige en huidige regering doet: stelen!
  gemodereerd

 2. Deze mevrouw moet zich afvragen wat ddb, ndp, boefdraad, jules wijdenbosch, arbrahams, bouva, jenny simons, misikaba, abdul, en hun coalitiegenoten,hun staatgreep met Suriname en de Surinamers hebben gedaan.

  Het verval in alles, nl goed gedrag, normen, waarden, principes, disipline, vertrouwen, enz.
  Vertrappen vd grondwet van Suriname, Verdragen, zelf verrijking, verarming vd bevolking, grote schulden met hoge renten, moord en verderf, weg jagen van de multinationals, andere ondernemingen, uitbuiting van IAMGOLD, Newmont, verkoop rondhout voor een appel en een ei aan de Chinezen, Nieuwe Chinezen massaal naar Suriname halen die alle Surpermarkten beheren, drugsdoorvoerland, ,militaire wapens en munitie ruilen voor cocaine met Columbianen, mensenhandel uit Dominica, Haitianen naar Suriname halen, vervuiling van het rivierwater met kwik, geen eigen Surinaamse productie- en exportondernemingen op zetten in Suriname, Casino’s in handen van Marrokanen en Turken, valuta witwassen, ontwaarding srd, stijging vd koersen van valuta, hoge prijzen van goederen, een water groot hoofd vd overheid, de schooolopeiding van grote groepen Surinamers is ver onder de maat, grote ellende, enz.

  Suriname is een roversnest geworden sinds 25 Februari 1980. Alle Surinamers willen president worden, maar hun gedrag, opleidingen, ervaringen, enz is ver onder de maat.

  Een huis kan binnen enkele uren tot de grond verbrand zijn, maar de opbouw ervan duur vele jaren, kost ook veel geld en een degelijke plan.

  Suriname is in de fase om de grote schulden met hoge renten bij de crediteuren in goede vaarwateren te brengen, met ondersteuning vh IMF haar betalingsbalans steun in stand te houden, met de weinge opbrengsten uit aardolie, rijst, goud, visserij, toerisme, enz schulden af te lossen, de grote aantallen ambtenaren hun salarissen te betalen, ziekenhuizen, politie en militairen, enz.

  Moni no de voorlopig, de broekriem moet strakker worden aangetrokken.

  Er zal meer moeten worden geproduceerd en moeten worden geëxporteerd door Surinaamse ondernemingen, de import moet verminderd worden, de corruptie moet worden stop gezet, enz.

  Er is veel werk te doen en dat eist tijd om een goede plan te maken, ook gelet op de veranderende omstandigheden van het COVID-19 virus en varianten, de oorlog tussen Rusland en Oekraine.

  Dus deze madammeke moet zaken realistisch bekijken en niet denken dat zij de oplossing is. Laat ze de uitdagingen waar haar partij voor staat eens goed onder de loep nemen en zich afvragen of zij wel de juiste persoon is die de partij weer tot een grote partij te maken. Wellicht is zij de persoon die er voor zorgt dat de partij steeds kleiner wordt. Ze zal bij zich zelf ten raden moeten gaan of zij niet beter wat anders kan gaan doen.

  De spiniter in anders mans oog zien, maar de balk in eigen oog niet.
  gemodereerd

 3. Met de boosheid v Etnel schieten wij ook niks op..
  Wat is háár concrete bijdrage tot nu toe geweest?
  gemodereerd

 4. Als ze dat allemaal weet en dat het feiten zijn, wat zit ze dan te zeuren. Laat ze eens met een positieve houding komen en een bijdrage aan de oplossing geven, want dat doet ze niet. Zeggen dat je geen meter vooruit komt met deze regering en dan zelf geen oplossing bieden is wel erg gemakkelijk. Ik heb nog nooit iemand met zoveel woorden niets horen zeggen, waar is die bijdrage tot de oplossing die ze zegt te geven, kom eens met concrete voorstellen roepen kan iedereen. Begin met je kinderen op te voeden
  gemodereerd

 5. Wanneer rot de NPS met Etnel uit deze coalitie. Etnel is een figuur met een intelligentie van een garnaal. Chan werkt hard met zijn mensen om het volk uit de armoede te halen die de NDP heeft veroorzaakt. Maar deze Etnel begrijpt het niet. Wat is haar vooropleiding?? Heeft zij kaas gegeten hoe de economie werkt. En wat de economie is, hoe het werkt en wat de mechanismen zijn??
  Begrijpt ze deze formule. M x V = P x T.
  Ze heeft de intelligentie van minder een garnaal. Laat de NPS met Etnel uit deze coalitie oprotten.
  gemodereerd

 6. Iets wat in 10 jaar tijd vakkundig is afgebroken kan niet in 3 jaar gefixt worden. Etnel kan beter haar mond houden. Suriname is overgeleverd aan de goodwill van schuldeisers en het IMF. Gaat nog vele jaren duren voor dat het goed komt. Wo set em 👍🏼
  gemodereerd

 7. Deze Mw : is een waarhoofd, eerst zegt ze dat wij opgezadeld
  zijn met een heleboel shit van de vorige regering! En dan zegt
  ze weer dat deze regering, het verkeerd aanpakt. Nou Mw:
  Etnel, u bent zelfs lid van het parlement vraag dan een motie,
  en dan maakt het kenbaar wat volgens u, het beste aanpak voor Su is. Of laat de Pres u benoemen tot zijn topadviseur. Langs de lijn lopen bléren heeft totaal geen zin, de huidige
  regering roeit met de riemen wat ze hebben. Het is een erfenis
  van DDB en zijn 40 rovers. Su is failliet en U zegt dat de
  huidige regering, dat ze het verkeert aanpakken! Ik zou zeggen ga op die man zijn stoel zitten en lost het op! Waar was U toen DDB aan het roer was, en waarom heeft U hem dan niet
  verweten ? U scheet zeker in uw broek, of u sympathiseert met
  hem! Met u zijn er nog veel mensen die niet eens zijn, met het
  beleid van de huidige regering, alléén om het feit dat de
  President een Hindoestaan is. ”Maar dat zeggen jullie niet, jullie zijn een stelletje hypocrieten”. Typisch een Neger streek, altijd
  de schuld op iemand anders bord leggen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Etnel maakt duidelijk dat zij nog steeds geen overzicht heeft. Zij gilt van daken maar weet niet hoe de vork in de steel zit.
  Etnel maakt van de NPS de slechtste coalitie partner aller tijden.

  Wat is jouw bijdrage ?
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 9. Sinds het aantreden zijn het dezelfde mensen en groepen die constant lopen te klagen.

  De vraag is dan ook :
  Als zij constant klagen,
  wanneer werken zij dan mee aan oplossingen ?

  Waar een wil is is een weg.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 10. Mevr. Etnul heeft jammer genoeg ook niet het toverstokje. Ik zet mijn geld op Santokhi. Iedereen die hoog boven de daken schreeuwt dat ze het beter kunnen doen is gewoon niet te vertrouwen. Deze mevrouw mag wel boos wezen, maar moet haar ati bron op de juiste mensen gaan botvieren, degene die het land naar de klote hebben gebracht. En niet te vergeten haar weggelopen achterban die ook al vonden dat de NPS niet goed genoeg was afgelopen verkiezingen.
  Dus mevrouw Etnul, gewoon rustig in de kamer blijven zitten tot je weer mag stemmen in mei 2025, wellicht dat de NPS weer wat extra stemmen kunnen vergaren voor een betere positie in de nieuwe regering.
  gemodereerd

 11. Etnel, je bent gefrustreerd. Stap dan uit de coalitie ipv als doksi go alle problemen, die veroorzaakt zijn door die paarse criminele boevenbende olv opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, op te sommen.
  Kom een keer met oplossingen. Want dat ben je, als volksvertegenwoordiger, VERPLICHT te doen.
  gemodereerd

 12. etnel het wordt tijd dat jij opstapt , zorg ervoor dat jij jou kind een goede opvoeding geeft , want het lijkt erop dat jij het moederschap ook niet begrijpt , en vraag belfort hij kan jou helpen , misschien geeft hij je wel advies wat opvoeding inhoudt , maar het zal ook geen inhoud hebben
  gemodereerd

 13. Dat kliekje van de NPS top zit aardig te graaien en de pot. Zwijg dus liever. Ook zji rn hun kinderen hebben percelen op Sabakoepark.
  Dus stop met je drama. Elk lamd hft schulden. Deze regering mkt ook schulden en hebben zoveel inkomsten. Waar gaat dat geld naartoe?? Hun zak. Neem je auto en rijdt van t Hogerhuysstraat tussen nw haven dn stad. Kijk nr die gaten in de weg.
  gemodereerd

 14. Mi sab wan Etnel ma ai seri fisi na baka wojo. Meestal sparimaka nanga pireng fisi. Na a sefi Etnel noh?
  gemodereerd

 15. lachwekkend al die reacties hierboven

  doen net alsof santokhi wat doet voor het land
  terwijl het steeds slechter gaat met het land

  santokhi faalt al sinds zijn aantreden door bouta niet op te pakken en de ndp nog steeds vrij spel te geven op diverse posities in de regering
  waarom zijn er geen kosten bespaard door en in de regering terwijl dat hard nodig is?
  waarom wordt de slm niet in een graf geflikkerd? aangezien dat dooie lijk veels teveel kost
  waarom wordt het niet functionerende ambtenaren apparaat niet aangepakt met veels teveel opvreters die niets doen?
  in het eerste half jaar van zijn president zijn had santokhi al miljoenen kunnen besparen maar heeft dat gewoonweg nagelaten vanwege vriendjes en familie politiek
  santokhi is mede verantwoordelijk voor de slechte staat van het land
  waarom is er niet grof geld gepompt in het produceren in suriname?
  iets waarmee je de koers kan stabiliseren
  praten dat je de koers ergens wilt hebben? en dat noemen zich economen?
  lachwekkende clowns met totaal geen verstand zijn het

  de opbouw van suriname kan alleen gebeuren als de koers stabiel is
  en daarvoor moet je iets hebben wat een ander wilt
  dus moet je gaan produceren wat anderen willen
  zonder dit? gaat suriname nergens komen en kan elke financiele injectie op welke grond dan ook, gewoon als nutteloos beschouwd worden

  de enige goede in de regering is degene die zelf zijn salaris verlaagd en niet nutteloze onkosten declareert. en een auto van de staat heeft vanwege prestige
  aangezien er aan alle kanten niemand is die ook maar iets in die geest doet? is suriname gewoon ten dode opgeschreven
  gemodereerd

 16. Geef mevrouw Etnet het 6 maanden voor het zeggen.
  Den moet ze regeren en niet vriendjes op leuke posities zetten
  En na 6 maanden kijken we of ze het beter heeft gedaan.
  Kom met suggesties en blijf niet klagen
  Kom met verbeterpunten
  gemodereerd

 17. Markt vrouw etnel is echt erg boos en kakelt de hele tijd al ,zorg eerst goed voor je kinderen , geef ze elke dag stierenvlees , anders gaat jouw jongen weer een stier van een hindoestaan stelen en VHP krijgt weer de schuld hiervan.
  gemodereerd

 18. Patricia, je zit in de DNA als volksvertegenwoordiger tog? Maak gebruik van dat recht!
  We weten allemaal wel dat het niet goed gaat en dat Suriname een moeilijke tijd doormaakt, maar we weten ook allemaal wat de oorzaak daarvan is. Verwijten maken zet geen zoden aan de dijk, dus dien wetsvoorstellen in om zaken die in jou ogen niet goed gaan, beter te doen.
  Het is altijd makkelijk om naast de zijlijn te schreeuwen, maar laat zien dat jij ook bereid bent constructief mee te werken aan verbetering en ontwikkeling.
  Blaka mang,… oe lob mek wan lo bari
  gemodereerd

 19. Nou Mw P. Etnel: ik hoop dat u tijd heeft en de moeite neemt
  om ff te lezen, hoe sommige landgenoten over uw mening denkt.
  Dit geeft stof tot nadenken tenminste, als u daarvoor de capaciteiten heeft! ”Daar heb ik persoonlijk mijn twijfel aan”.
  Als parlementslid hoort u toch de regering niet in het kwaaie
  daglicht te brengen, met uw ondoordachte flauwekul !Gezien al deze reactie,s van verschillende forummers, vind ik dat U helemaal niet begrijpt, wat U als parlementslid wel, en niet in het openbaar mag zeggen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 20. Nog een aanvulling voor mevrouw Etnel:
  De totale binnenlandse schuld bedraagt, USD 1.18 miljard oftewel 57,2% van BBP.
  Ter vergelijking, het wettelijke obligatieplafond voor de binnenlandse schuld is 15%.
  De totale buitenlandse schuld bedraagt USD 2.1 miljard oftewel 101.9% van BBP.
  De wettelijke obligatieplafond bedraagt 45%.
  De totale schuld was medio 2020 gelijk aan 159.1% van BBP, in vergelijking met een wettelijke plafond van 60%.
  Er is dus voor circa USD 2 miljard USD teveel geleend door didibrie en z’n maties.
  Dus Patricia,.. te joe mek pajmang, joe moes foe pai baka.
  Niet lullen, maar poetsen!
  gemodereerd

 21. Ze is zwaar gefrustreerd 10 jaar lang eerst onder bouta, zoonlief die is gaan stelen en gepakt. En nu kan ze ook geen njang meer maken.
  gemodereerd

 22. Aan mijn collega reageerders: ik betrap jullie niet op een eerlijke reactie of zelfs maar een slimme
  gemodereerd

 23. De NPS, 3 DNA zetels, heeft in de coalitie fractie met de ABOP/PL, 10 zetels en de VHP, 20 zetels, weinig in de melk te brokkelen. Haar inbreng is vrijwel nihil, vandaar dat Etnel met haar kritiek haar heil buiten het parlement zoekt, anders had Rusland haar allang gecorrigeerd.
  Zolang zij blijft zitten in de coalitie, geen afstand neemt van het door Santokhi/Brunswijk gevoerd beleid zal zij niet door de oppositie serieus genomen worden.
  Santokhi heeft meermalen aangegeven begrip te hebben voor de gevoelens van ontevredenheid bij de NPS, en zou in de toekomst daarmee rekening houden, maar gezien de recente uitlatingen van mevrouw Etnel is deze afspraak niet nagekomen. De NPS wordt vooraf niet betrokken/gekend in de plannen van Santokhi/Brunswijk.

  De NPS zal misschien meer toenadering moeten zoeken bij Abop/PL.

  Aan haar stijl valt nog wat op te merken, maar ze heeft wel een punt, een dikke zelf.
  Deze regering zwabbert, heeft niet de macht om zaken goed voor elkaar te krijgen.
  gemodereerd

 24. @etnel,

  NPS bestaat in 2025 niet meer, jullie hebben in 1975 het land naar de klote geholpen !!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.