maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNPS op Srefidensi: 'God zij met ons Suriname'

NPS op Srefidensi: ‘God zij met ons Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

“God zij met ons Suriname”, is de eerste zin van ons volkslied. Deze passage uit de zeer krachtige tekst is een oproep aan de Almachtige die vooral in deze tijd zeer toepasselijk en zelfs noodzakelijk is. Het gaat om de bescherming en zegen die wij afsmeken, zodat het land en volk betere tijden tegemoet kan gaan.

Gedurende de 47 jaren Onafhankelijkheid heeft Suriname pieken en dalen gekend. Steeds weer heeft het volk getoond over die veerkracht te beschikken om uit moeilijke perioden te komen.
 
Tijdens regeerregimes waar de Nationale Partij Suriname (NPS) deel van uitmaakte, is het keer op keer gelukt om middels prudent en transparant beleid ongunstige tijden te keren naar aanvaardbare niveaus. De monetaire dekking tot aan 2010 en de jaren direct daarna, de herstel-,  stabilisatie-, groei- en ontwikkelingsfasen die volgden, waren zichtbare uitingen van het NPS-beleid. De toekomst van Surinamers was ruimschoots veilig gesteld in 2009. De koers was 1:2.80.

Waarom is dit toch anders gelopen? Waarom kan niet zonder emoties gekeken worden naar die positieve bijdragen van de NPS? Waarom is een groep bewust bezig om Suriname steeds weer opnieuw in een avontuur te storten? Zijn wij niet allemaal Surinamers, mensen die stuk voor stuk een vredig, goed en acceptabel bestaan willen leiden?
 
Niet alleen de hoop van velen, maar ook hun toekomst lijkt nu verloren te zijn gegaan. Het geloof in onze Onafhankelijkheid en de mogelijkheden die daarmee gecreëerd waren op 25 november 2022, moeten teruggebracht worden. “Wij zijn een sterk en krachtig volk en samen kunnen wij onze toekomst die moet leiden naar welvaart en welzijn voor elke burger, bepalen. Een ander tijdperk van dienend leiderschap.

De NPS gaat u voor; “God zij met ons Suriname.”

Ns. De NPS
Dr. Gregory Rusland
Voorzitter.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Onder de huidige leiding is de NPS geen stap vooruitgegaan. Niemand weet welke koers de NPS vaart. De NPS steunt de regering door deelname in het kabinet en is dus ook verantwoordelijk voor de huidige situatie. Af en toe hoor je een parlementslid van de NPS, maar dan blijft het daarbij. Suriname heeft krachtige leiders nodig die niet in de verleiding komen om als eerste hun familie, vrienden en partijgenoten voor te trekken, maar als eerste aan de ontwikkeling van het land en volk denkt. Zelfs parlementsleden zijn bezig met roven van stukken land. Kijk maar naar het Sabaku-project waar boeven als Jogi en Knappe meerdere stukken grond hebben gehad. Van wie zijn de honderden stichtingen die grond hebben gehad. De president doet helemaal niets hieraan met zijn prudent beleid. Waarom hoor ik de NPS over dit soort onderwerpen nooit. Ik zie geen enkele bijdrage van NPS over de afgelopen twee en een halve jaar. Vanuit de oppositie zou de NPS met een sterke leider veel meer kunnen bereiken. Met dat slap gedoe heb je niets.


  gemodereerd
 2. sodemieter op .partij voor oude van dagen. dank zij jullie gehannes hebben jullie je goed van avhter laten pakeen zonder vaselien doot bruma met zijn wie eigie sanie en joop de vieze bakra owroe koekoe. nu zijn we voor eeuwig in een moeras.


  gemodereerd
 3. Welke God?? Nps hft de grootste misleiders die er bestaan op aarde.
  Die 2,80 koets moet je erbij vermelden dat het de tijd is waar jullie de 000 hebben weggehld. Meer hft nps niet gedaan.
  Mensen die jaren gespaard hadden hun geld is verdwenen, dank zij jullie boeven


  gemodereerd
 4. Er valt niets te vieren, sinds 1973 alleen achteruitgang van Suriname. We hebben niets geleerd van de jaren net na de onafhankelijkheid. Is voor mij meer een dag om te rouwen en te bezinnen dan uitgebreid te gaan feesten waarvoor…


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES