woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit Suriname'VijfNegenZeven Netwerken' nieuwe politieke partij in Suriname

‘VijfNegenZeven Netwerken’ nieuwe politieke partij in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

VijfNegenZeven Netwerken is op 22 november 2022 geproclameerd. Deze nieuwe politieke partij is genoemd naar de landencode die je met Suriname verbindt. John Goede, tennis coach, Jupta Itoewaki, Inheemsen activist en Ruben del Prado, publieke gezondheidszorg arts, vormen het oprichtingsbestuur van ‘VijfNegenZeven Netwerken.’

Om duurzame ontwikkeling te bereiken, zullen de leden hun netwerken inzetten om te netwerken. Anders dan bij andere politieke partijen staat meedoen aan de Surinaamse verkiezingen niet op de agenda van het oprichtingsbestuur en heeft VijfNegenZeven Netwerken geen allesbepalende voorzitter.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen, de SDGs, vormen de leidraad voor deze nieuwe partij, die openstaat voor iedereen. Om volledig onafhankelijk te kunnen werken, zal geen enkele donatie of sponsoring, hoe klein of groot dan ook, beslissingen en het beleid van de vereniging beïnvloeden. Financiële ondersteuning, van welke gulle gever dan ook, zal nooit invloed mogen uitoefenen op de integriteit van ‘VijfNegenZeven Netwerken.’

Zij stellen zich niet verkiesbaar voor het hoofdbestuur dat op 25 mei 2023 wordt gekozen. De organisatie hoopt naast individuele leden, ook vertegenwoordigers van organisaties en netwerken te verwelkomen. Ook personen en vertegenwoordigers van ontwikkelingspartners buiten Suriname kunnen zich aansluiten.

Om haar doelen te kunnen verwezenlijken, werkt ‘VijfNegenZeven Netwerken’ naar de communicatie tussen en verbinding van organisaties die zich inzetten voor goed beleid, een gezond milieu, economisch herstel, een waardig bestaan voor seniorenburgers, overbrugging van de generatiekloof en erkenning van de grondenrechten van de Inheemse en Tribale volkeren.

Ook het netwerken om scholieren hun school af te laten maken, ondersteuning van sport en sportiviteit, voor
gezonde competitie en coöperatie, en de emotionele heling van de Surinaamse bevolking behoren tot de prioriteiten van de partij.

“Wij nodigen u uit om deelgenoot te zijn in dit proces, want ‘VijfNegenZeven Netwerken’ zal samen met u voor Suriname realiseren waar u van droomt, over spreekt en schrijft “, stelt de organisatie in een oproep aan de Surinaamse bevolking.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Ik vind het gewoon belachelijk. Een land met zo weinig mensen met zoveel politieke partijen. Met allemaal geld van de belasting betaler.

  Er moet een hogere drempel komen voor het oprichten van een politieke partij in Suriname.

  Dit moet in de grondwet vastgelegd worden.

  Ik rust
  Djamoe


  gemodereerd
 2. Originele naam dat moet je ze wel geven.
  Toekomst zal blijken als ze het volk en land kunnen verbinden


  gemodereerd
 3. Misschien is het ook tijd voor een partij van in ballingschap wonende NedSuries 🙂
  die wellicht beter instaat zijn om zonder vriendjespolitiek- en corruptie, maar met kennis en doekoe, meer ontwikkeling te brengen.
  Er lopen hier genoeg rond die behoorlijk in zichzelf hebben geinvesteerd en veel voor het land zouden kunnen betekenen.
  Baja,.. benne benieuwd hoe Pony hierop gaat schieten (losse flodders, hagel of scherp)
  En geen Jip & Janneke of Loes en mama reacties graag….


  gemodereerd
 4. De zoveelste. Allemaal hebben, als ze niet aan de macht zijn heel mooie bedoelingen.
  Soso las teng.


  gemodereerd
 5. Eindelijk een naam voor een politieke partij, die niet appelleert aan het ras/etniciteit van de kiezers. Met een politieke partij met de naam VijfNegenZeven (597) heeft elke OnBeNul (0), die alleen kan stemmen op iemand die op hem lijkt, nu een alternatief.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES