zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenSportBudweiser doet bier dat niet gebruikt mag worden in Qatar cadeau aan...

Budweiser doet bier dat niet gebruikt mag worden in Qatar cadeau aan WK-kampioen

-

Does Travel - naar Suriname

Het Amerikaanse bierbedrijf Budweiser, al sinds 1985 een grote sponsor van de FIFA, kreeg twee dagen voor de start van het WK-voetbal in Qatar plotseling te horen dat er in en om de stadions geen bier gedronken mag worden.

Het bedrijf had echter al 75 miljoen euro aan bier speciaal geleverd voor het WK. Budweiser heeft deze week bekend gemaakt dat ze al dat bier nu cadeau zal doen aan het land dat wereldkampioen wordt.

Het bedrijf heeft al een aantal jaar een exclusief contract afgesloten met de wereldvoetbalbond FIFA. Alles was rond voor de sponsoring van het WK totdat de autoriteiten twee dagen van te voren plotseling aangaven dat er tijdens het WK toch geen bier meer verkocht mocht worden in en rond de stadions.

De verwachting is dat er een rechtszaak wordt aangespannen tegen de FIFA wegens het schenden van het contract. Alle duizenden liters bier dreigden verloren te gaan, maar Budweiser bedacht er iets op: het land dat op 18 december 2022 in Lusail wereldkampioen wordt, mag 75 miljoen euro aan bier hebben als cadeau!

Als Qatar kampioen wordt is dat echter nog wel een probleem, omdat alcohol verboden is in de moslim staat.

Dat is echter niet de verwachting. De University of Oxford heeft namelijk berekend dat Brazilië grote kans maakt om winnaar van WK 2022 in Qatar te worden:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. budweiser nu zie je dat die strenge moslimlanden achterbaks zijn , en vrouwen daar in die landen worden ook onderdrukt , alleen in afganistan met die taliban die monsters is het nog erger voor de vrouwen ; oja en iran is ook zo’n teringzooi , daar worden vrouwen echt onderdrukt , die geestelijken daar komen niet uit een vrouw , maar rechtstreeks van de duivel


  gemodereerd
 2. Jammer maar Budweiser moest beter weten. Alcohol, dus ook bier, is verboden in alle moslim landen. En was dus niet verwachtbaar dat ze hun wetten zouden aanpassen enkel en alleen voor de WK. Budweiser is heeeeeeeel naïef geweest. En nu alles cadeau aan t land dan kampioen wordt omdat het anders vervalt? deze zending is dus geproduceerd met beperkte houdbaarheid? en….alcoholgebruik stimuleren voor geleverde prestatie…..stof tot nadenken.


  gemodereerd
 3. Budeiser , denk ook aan de pakketten volk van Suriname , feesten zit in hun genen en werken ho maar.


  gemodereerd
 4. Elke wereldkampioen die voor Euro 75.000.000 bier gaat zuipen, kan het vergeten ooit nog eens wereldkampioen te worden in welke tak van sport ook. Ik zou, als winnaar komend uit Qatar of Moengotapoe, tegen Budweiser zeggen: “is liever geef je me dat cente “.


  gemodereerd
 5. Nou dat model mag nu al de prullenbak in, klopt totaal niks van
  De landen waar je het juist van verwacht, laten punten liggen!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES