Onhygiënische manier van visverwerking ontdekt na melding over stank

17
Onhygiënische manier van visverwerking ontdekt na melding over stank

De buurtmanagers van Uitvlugt kregen vorige week de melding, dat aan de Keskesmakastraat in Suriname een onhoudbare stank in de buurt waar te nemen was.

Na onderzoek door de Surinaamse politie bleek dat een buurtbewoner bezig was met het verwerken van vis en visdelen. Dit werd op zeer onhygiënische wijze verricht.

De buurtmanagers Nibte en Te Vrede stelden het bestuursdienst en het Bureau Openbare Gezondheidzorg (BOG) hiervan in kennis.

Ze gingen gisteren ter plaatse voor een onderzoek en stuitten op de situatie zoals op de foto te zien is. Dit gebeurde in samenspraak met de Landelijke Coördinator Buurtmanagers (LCBM).

Alle zaken werden in beslag genomen.

Onhygiënische manier van visverwerking ontdekt na melding over stank

17 REACTIES

 1. geen waarschuwing of aanschrijvingen, maar direct overgaan tot het in beslag nemen. die man heeft pech
  gemodereerd

 2. dit kan toch echt niet in een woonwijk! shit man, kunnen mensen niet nadenken.
  in het verleden zijn dit soort toestanden getolereerd waardoor men denkt dat alles mag. Ook zo een situatie gehad in ressort noord helaas had dc Bhola niet de ballen om op te treden. Hij zit voor moi-moi op die post.
  ps: het valt wel op dat de politie nu wel erg voortvarend optreed. Ga zo door! top
  gemodereerd

 3. Maar zo gebeurde het drogen toch al eeuwen? Gaan jullie in Commewijne en aan de randen van het bos kijken hoe de drefisi van tapse en de sarasara’s worden gedroogd.
  De klacht kan volgens mij ook met jaloezie te maken hebben.
  gemodereerd

 4. Bah! dit is geen drey visie, maar tingie visie en voer voor alle poepvliegen.
  Het spul wordt normaal gesproken op de markt aangeboden, eet smakelijk hor…
  gemodereerd

 5. Ik zou toch wel willen weten wat er precies gebeurde met die vis, welke vissen en op welke manier werden ze op die plaats verwerkt? Ging het om.gezoute, gedroogde of gerookte vis? Hoe moeten we nu weten welke visprodukten we voorlopig moeten vermijden?
  gemodereerd

 6. Ik zie niets onhygiënisch!

  Das nou normale ambacht, droge vis in de buitenlucht. Biologische visie 🧐
  Zal wel een blaka bakra zijn die heeft geklaagd. Eten stinkt niet.

  Vraag ze hoe al die import-dingen die ze oppeuzelen zijn verwerkt.
  gemodereerd

 7. @ rasta dit kan niet in een woonwijk.

  @Sammy the Queen zo gebeurde het idd al eeuwen in Commewijne met name, maar daar had je toen geen buren dus niemand had last van die stank. Nu kan het in sommige wijken in Commewijne ook niet meer. Zou jij willen wonen in een buurt die de hele dag ruikt naar droge/ gezouten/ tingi visie ?? ik denk het niet. Om dan niet te spreken over alle vliegen die hun eieren daarop gaan leggen. Je kan niet eens je kleren buiten hangen…alles stinkt. Het heeft niets met jaloezie te maken maar met woongenot dat verstoord wordt. Jij zou ook niet willen wonen in een wijk dat stinkt.
  gemodereerd

 8. De ene zijn dood en de andere zijn brood!! Sakasaka mensen!! Het moet de Keskesie zijn, vandaar dat het stinkt naar de keskesies!!
  gemodereerd

 9. Schuld van Chan en zijn onderdrukking! Deze arme mensen waren genoodzaakt om verder te gaan met hun verdienmodel! Aangezien ze de huur van een bedrijfspand niet meer konden ophoesten. Dit zijn de gevolgen van de economische malaise waarin we ons bevinden. De waarheid mag ook gezegd worden…
  gemodereerd

 10. In Finland en Noorwegen doen ze het drogen van zalm ook in de openlucht. Het enige verschil, de plekken liggen aan zee, dus zoute lucht en het is daar erg koud.
  En btw, er zijn daar geen vliegen.
  gemodereerd

 11. !! Konsensi!! ga jij dan maar stelen, want er is toch armoede yu sakasaka yu!! Die mensen proberen eerlijk te verdienen, alleen niet hygiënisch!! En niet gaan stelen als jou soorten!! Je moet goed lezen jo koe!!
  gemodereerd

 12. @konsensi…..mensen die pienaren kunnen geen business opzetten dus lul niet. Deze mensen pienaren niet maar zijn GIERIG om geld uit te geven aan huur van een pand. Ik weet want ik woon in de buurt en die stank is niet te harden.
  en ook al heerst er armoede in een land dat wil niet zeggen dat je kan doen wat je wil….Je dient je aan de regels te houden….

  @Emerald…..je reactie verraad je IQ
  gemodereerd

 13. Men moet deze vorm van conserveren tot Nationaal Cultureel erfgoed verklaren dan mag het wel.
  Kijk wat een nette droogtafel ik heb ze weleens zien drogen op roestige zinkplaten en dat keur ik af ivm de gezondheidsredenen.
  En trouwens ze ruiken alleen als ze nog vers dus nat zijn en in de ochtend met de misten vochtigheid en natuurlijk als het regent.
  Me tante op lelydorp droogde ook en wij kookten popki patoe
  gemodereerd

 14. Veel mensen die alcoholgebruiken eten ook veel vis.
  Als je ze vraag waarom ze dat doen , is het antwoord “vis moet kunnen zwemmen “.
  Aldus Een woordvoerder van de AA .
  Debby.
  gemodereerd

 15. konsensi wat heeft vis te maken met chan , jij lult , jij zal wel stinken uit je bek van een haring met uitjes , want Surinaamse vis lust jij niet
  gemodereerd

 16. moen , Esmerald heeft gelijk , hier doen wij dat nog, en er is niets mis mee , ook met vlees van kip, varken of rund is drogen niet verkeerd
  maar jij moen gaat zeker naar de visboer op de markt en je koopt je kip, varken of rund op de markt of in de supermarkt in Nederland
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.