Nederlands marineschip bezoekt Suriname vanwege 47ste Onafhankelijkheidsdag

13
Nederlands marineschip bezoekt Suriname vanwege 47ste Onafhankelijkheidsdag

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Pelikaan is sinds vandaag in Suriname ter gelegenheid van de 47ste Onafhankelijkheidsdag (Srefidensi). Het ondersteuningsschip voor het Caribisch gebied is vanuit Curaçao gekomen en ligt tot en met zaterdag in de haven van Paramaribo.

Militairen van Zr.Ms. Pelikaan nemen vrijdag deel aan de militaire parade vanwege Srefidensi. Ook Directeur Internationale Militaire Samenwerking brigadegeneraal Jan Blacquiere is hierbij aanwezig.

Defensie benadrukt met deze aanwezigheid het belang dat het hecht aan de hernieuwde militaire samenwerking met Suriname. In 2021 tekenden de Surinaamse en Nederlandse ministers van Defensie een intentieverklaring.

Drie Surinaamse militairen zijn vorige week naar Curaçao gereisd om voor een periode van drie weken mee te varen aan boord van Zr.Ms. Pelikaan inclusief het havenbezoek aan Paramaribo. Zo kunnen ze ervaring opdoen aan boord van een Nederlands marineschip, van elkaar leren en de samenwerking verbeteren.

Beide landen willen de militaire samenwerking de komende jaren verder versterken. Hierin past het wederzijds voornemen om in 2023 en 2024 de jungletraining in Suriname te houden. Daarbij wordt nog intensiever met het Surinaams Nationaal Leger samengewerkt.

13 REACTIES

 1. Neemt u ddb en alle ndp boeven gelijk ook mee. ddb is voor drugshandel voor 11 jaar in Nederland veroordeeld en weigert zijn straf in Nederland te komen uitzitten.
  gemodereerd

 2. prachtig , maar neem als jullie weer vertrekken bouterse mee , die moet ook nog 11 jaar brommen daar in Nederland , dus pak hem op , want hier ondanks dat hij 20 jaar moet brommen zal die nooit in de cel belanden , zelfs deze regering beschermd hem en de rechters hier ook
  gemodereerd

 3. Dit is vooral een ander teken van het beleid van Santokhi: “Suriname terug werpen in de schoot van Nederland”
  gemodereerd

 4. Hopelijk zijn ze op voorbereid en komen met mitrailleurs!! Hiermee kunnen zij de rovers/ verkrachters doodschieten en vooral de didibri oppakken en meenemen naar Scheveningen voor een koude douche!!
  gemodereerd

 5. @,..Het zit al in de naam,..Domme ..OEN
  ///////////////////////////////////////////////
  Moen 22 november 2022 Bij 09:16
  Mooi. suc6. Het Surinaamse leger gaat naar een hoger niveau met ondersteuning van NL.
  //////////////////////////////////////////////
  Het Hol landse leger is de domste in de wereld,zij zijn de waterdragers van de Amerikanen en Engelsen,bij de NAVO de meeste doden onder de Hol landse troepen kwamen om door eigen vuur dat is bekend.het Surinaamse leger kan niks leren van deze gasten,ik hoop dat zij hun eigen eten meenemen,want de Surinaamse militair lijdt honger zij eten viskop met een beetje sambalsaus.🤣🤣🤣😢😢ze moeten gaan stelen om in leven te blijven.nu weeer een militair opgepakt met een roversbende.en de regering feest maar en maakt dure snoep reisjes .
  gemodereerd

 6. @ mie baar hoe, als je zo’n mening over het Nederlandse leger hebt, ga eens een weekje meedraaien tijdens een jungle training. Na een dag zal je smeken naar huis te mogen. En wanneer zijn er doden gevallen door eigen vuur in Afghanistan werden de Nederlandse Apaches door iedereen gevraagd voor vuursteun juist, omdat dat niet gebeurde.
  gemodereerd

 7. mie baar joe , jij zit in Holland he , en jij houdt van brunswijk met zijn club , en ook houdt jij van ddb met zijn club he , als jij ballen hebt kom dan naar Suriname , maar we weten allang dat jullie soort zo bang zijn als een wezel , en jij moet oppassen om het Nederlandse leger en ook ons Surinaamse leger de domste te noemen , jij geilt op dat sergeante ddb he die honderden Surinamers heeft vermoord tussen 1980-1988 , en hij vermoorde zijn beste vriend Horp , en misschien ook wel zijn kleinzoon waltertje
  het lachen zal jou vergaan

  mie baar jou —–waldo
  gemodereerd

 8. De eerbied voor de ‘grote’ witte man leeft nog sterk onder ons!!!!!
  A3, welke heldendaden kent het Nederlands leger, dan, ik ken er alleen maar sari
  tori’s.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.