dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJusPol waardeert SEH voor behandelen verkeersslachtoffers

JusPol waardeert SEH voor behandelen verkeersslachtoffers

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) is ingenomen met de inzet van het personeel van de Spoedeisende Hulp (SEH) bij de behandeling van verkeersslachtoffers in Suriname. Tegen deze achtergrond heeft de SEH als afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) op vrijdag 18 november bezoek gehad van een delegatie onder leiding van minister Kenneth Amoksi. Hierbij was ook de leiding van het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI) aanwezig. 

De bewindsman heeft bij deze gelegenheid een plakkaat – met daarop de tekst “Suriname is blij met een hulpverlener zoals u, grantangi!” – overhandigt aan medisch directeur Lindy Liauw-Kie-Fa. Het plakkaat, bestemd voor de SEH, zal volgens Liauw-Kie-Fa een waardige plek krijgen.

Amoksi sprak zijn dankbaarheid uit aan het SEH-personeel, dat hij ook veel kracht toewenste in het uitvoeren van het werk. “Jullie doen geweldig werk hier en ik weet precies hoe druk het hier kan worden”, ging de minister verder. Hij merkte op dat het personeel te midden van menselijk leed zijn werk professioneel moet blijven doen.

De justitieminister drukte de werknemers met deze woorden op het hart begrip te blijven tonen voor het verdriet van familieleden van verkeersslachtoffers.

Evenals de bewindsman sprak ook directeur Joanne Adraai van het Verkeersveiligheidsinstituut haar erkentelijkheid uit aan de verpleegkundigen van het SEH. “Zij staan altijd klaar om de slachtoffers op te vangen, onder welke omstandigheden dan ook. Wij laten hen middels deze geste zien dat wij hen daar zeer dankbaar voor zijn”.

Na de overhandiging kreeg minister Amoksi een rondleiding op de SEH, waarbij hij ook de kinderkamer voor jonge verkeersslachtoffers bezocht.

Na het bezoek aan de SEH begaf de bewindsman zich naar de hoofdkazerne van het Korps Brandweer Suriname (KBS), waar er ook een plakkaat werd overhandigd vanwege de bijzondere inzet c.q. assistentie van de brandweer bij aanrijdingen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Moks-aleisi, ga beleid maken om de toenemende criminaliteit aan te pakken i.p.v. deze sombo lolie acties.
  Je bent sinds je aantreden onzichtbaar en duikt weg wanneer je in actie moet komen.
  Bij de laatste voorvallen van Laurel en Hardy, was je nergens te vinden.
  Van alle ministers verdien jij als meest het brevet van onvermogen.
  Shame on you…


  gemodereerd
 2. Pfff.. wat een onzin! De politie en de minister van OW moeten zorgen dat het aantal verkeersslachtoffers verminderd, door te zorgen dat we verkeersveilge wegen krijgen. Daardoor zal de druk op de SEH afnemen. En niet hier gaan lopen doen alsof, de eerste hulp een onder gewaardeerd kindje is die een complimentje verdiend. De SEH is een noodzakelijk insituut die er standaard hoort te zijn in elke samenleving en die de waardering krijgt van de slachtoffers.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES