Vermiste man was door politie aangehouden voor poging auto-inbraak

7
verdachte die op politie schoot neergeschoten en in ziekenhuis overleden
Archieffoto: arrestatie door Korps Politie Suriname.

Robby Hiwat, van wie de familie in Suriname op social media een vermissing plaatste, was op vrijdag 18 november door de politie van Latour aangehouden wegens poging tot inbraak in een auto aan de Kweeklustweg.

Hij is vandaag in vrijheid gesteld, nadat bleek dat hij een patiënt van Psychiatrisch Centrum Suriname (PSC) is. Hij werd na zijn invrijheidstelling opgenomen in het behandelcentrum.

Volgens de familie had de man in de nacht van 18 november rond 03.00 uur in zeer verwarde toestand zijn verblijfplaats verlaten. Naar hun zeggen was hij later op de dag rond 16.00 uur voor het laatst in Paramaribo-Noord ter hoogte van de Anamoe- en de Mozartstraat gezien. Sindsdien ontbrak van hem elk spoor en de familie maakte zich enorm zorgen.

De familie loofde een beloning van SRD 2.000 uit voor de gouden tip die naar hun dierbare zou leiden. Vandaag om 09.00 uur zou er op het parkeerterrein van Maretraite Mall gestart worden met een zoektocht in Paramaribo-Noord.

“Omdat hij zijn medicatie niet heeft kunnen innemen in combinatie met de ernstige verwardheid, welke inmiddels verergerd zal zijn, is de kans nu klein dat hij de weg naar huis terugvindt”, zei de bezorgde familie in een oproep.

7 REACTIES

 1. De politie moet, patiënten van oa PCS herkennen.
  Want ook diabeten kunnen verward raken. Zulke mensen kunnen in levensgevaar komen als ze hun medicatie niet krijgen en in een politiecel zitten.
  gemodereerd

 2. Wat een nonsens. Verward. Maar kan wel een auto inbreken. Wat een bull shit verhaal van de familie.
  Ik denk dat ze wisten dat hij voor een inbraak door de politie is opgebracht.
  En dan gaan ze zeggen dat hij al een paar dagen vermist is.
  gemodereerd

 3. De familie deed bij de politie aangifte van vermissing van hun familielid. Nu blijkt dat de politie de vermiste persoon gearresteerd had en had opgesloten, maar niemand op het politiebureau kwam op het idee dat de als vermist opgegeven persoon dezelfde was die zij hadden gearresteerd. Het heeft er veel van dat een paar van onze politieagenten ook behandeld moeten worden in het Psychiatrisch Centrum Suriname. En het is Sing Sing, die niet weet waar hij het over heeft, aan te raden zich ook te laten onderzoeken bij PCS, voordat ook hij te verward is en ook niet door heeft dat inbreken in een auto niet mag en de familie van een verwarde persoon niet verantwoordelijk is voor de daden van een verward familielid, die ze uit het oog hebben verloren..
  gemodereerd

 4. Mensen die verwaard zijn, zijn ontoerekeningsvatbaar ik werk in een huis geestelijke ziekte wat ze doen, niet te beschrijven. Van oplichting tot stelen en nog veel meer. Een goede begeleiding is nodig.
  gemodereerd

 5. Dus deze man slikte anti-diefstal pillen. Mooi. Deze pillen moeten aan alle dieven verstrekt worden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.