maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHollandse Kamp maakt korte metten met ontbossing in leefgebied

Hollandse Kamp maakt korte metten met ontbossing in leefgebied

-

Does Travel - naar Suriname

Het bestuur van Hollandse Kamp in Para heeft woensdag door kordaat optreden de grondverzetwerkzaamheden in hun leefgebied stopgezet.

Bewoners die woensdag in hun kostgrond waren, werden geconfronteerd met de ontbossing. Ze hebben waargenomen dat daar een weg wordt aangelegd, meldt de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS).

Het districtscommissariaat van Para is op de hoogte gesteld van de kwestie. Het is nog onbekend wie de opdracht heeft gegeven om het bos open te stoten.

“Wat vaststaat is dat wij niet zullen toelaten dat de werkzaamheden worden voortgezet en daarom houden wij de zaak nauwlettend in de gaten”, zegt Sergio Jubithana, dorpshoofd van Hollandse Kamp.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Goed zo dorpshoofd. Suriname kan met goed fatsoen niet zeggen milieuvriendelijk te zijn en dan alle bomen laten omkappen en bossen vernielen. En daarna op een wereldforum aangeven dat je hulp nodig hebt.


  gemodereerd
 2. Goed zo! Het kan niet waar zijn dat er plotseling, uit het niets, ontbossing plaats vindt in de mensen hun leef- en woongebied. Dat is gewoon hondsbrutaal. Meneer Jubithana, blijf alert en laat niemand met “indianen” verhalen komen aanzetten. Vergunning of niet, gaan jullie op je strepen staan. Het bos moet blijven en geen enkele weg wordt aangelegd. Succes en sterkte bij het opkomen van jullie rechten.


  gemodereerd
 3. Goed zo.inheemse broeders en zusters van Hollandse Kamp, schop die milieu barbaren eruit. En als jullie de naam (waarschijnlijk bedacht door een cultuurbarbaar) van jullie dorp veranderen in een minder exotische, zijn jullie helemaal goed bezig


  gemodereerd
 4. Daarom komt er geen ontwikkeling in zulke gebieden, kijk maar naar amerika, canada, etc, hoop gebieden zijn ontbost en zijn rijke landen geworden. Daar doet de regering wat voor zijn volk, maar in SU is het omgekeerd. Zodra er geen mond shift komt gaan ze blijven pinaren. Waarom ontbossen de westerse landen? Voor ontwikkeling voor grote industrie, zodat ze rijker worden, al hebben ze minder bos en de andere landen zoals SU moeten maar het bos voor ze behouden en die blijft maar arm omdat de multinationals die in SU opereren met alle rijkdommen vandoor gaat en SU ontvangt maar 5%? Dat is echt dom. Want die 5% gaat echt niet naar het volk.


  gemodereerd
 5. wie doen dit , de chinezen , die mochten van ddb toch illegaal houtkappen en het rondhout verschepen naar china en een deel naar de chineze houtmarkten hier, en door ddb moeten wij Surinamers ons eigen hout duur betalen, ddb heeft echt ons land naar de kloten gebracht


  gemodereerd
 6. hunvrey , ja afspraken van de vorige regering , die zelf 10% in hun zak konden stoppen , zie al die kopstukken van de ndp in wat van villa’s ze wonen , ach over twee jaar zijn het bouwvallen


  gemodereerd
 7. Hunvrey, denk je dat de Inheemsen erop vooruitgaan als hun woongebied, waar ze al eeuwen op geleefd hebben, ontbost wordt? Amerikanen en die andere idioten die doen alsof geld hun god is (in god we trust op hun dollar) mogen dan tijdelijk rijk lijken, de Inheemsen in dat land zijn bij de vernieteging van hun woongebied bijna uitgestorven/uitgeroeid. En tegenwoordig hebben ook de overige Amerikanen steeds meer last van milieurampen (met veel doden tot gevolg) omdat ze de vernieteging van hun natuur verwarren met economische ontwikkeling. Gelukkig zijn de dorpelingen van Hollandse Kamp in Suriname niet zo kortzichtig als die Amerikanen (met Trump als de grootste idioot, die er niets van snapt).


  gemodereerd
 8. Mooi zo. Bigi lespeki voor het dorpshoofd van Hollandse Kamp en de bewoners van het gebied die opkomen voor hun rechten. Niks onderhandelen, niks kraaltjes en spiegeltjes, gewoon opdonderen die idioten.


  gemodereerd
 9. Wat zo belangrijk is ,of de volgende generaties nog kunnen overleven, dat zal wel moeilijk worden als het zo doorgaat.
  Zijn we nu bewuster aan het worden zijn we wakker.
  Het is niet alleen de schuld van de laatste jaren , maar al van vele jaren terug.
  We hadden toen al moeten nadenken.
  Het was zo fijn , dat we niets tekort kwamen , het goede leven ,ten kosten van de natuur, en dieren.


  gemodereerd
 10. Wo set eng.. gaat het regelen! Hij regelt alles. Hii heeft de mond vol de laatste tijd over klimaatsverandering. Zijn visie en de maatregelen die hij daar omtrent heeft zijn ongekend in Suriname. Meneer Jubithana bel hem, a mang o set a tori dies. Net zoals hij bezig is om het leven, van iedere Surinamer aangenaam te maken


  gemodereerd
 11. Een van de grootste millieurampen die dreigt is de vernietiging van het Zuid Amerikaanse regenwoud dus elke vierkante meter die gered kan worden is er een. Het regenwoud is bijna over het point of no return, grotendeels door de politiek van Brazilië. Dit zal grote wereldwijde klimatologische en milieugevolgen hebben, maar zoals altijd zal dit bepaalde figuren met dollartekens in hun ogen en hun opdrachtgevers in met name China, die alleen hun korte termijn eigenbelang in aanmerking nemen, worst zijn.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES