woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePresident Santokhi installeert 'Mofina beweging'

President Santokhi installeert ‘Mofina beweging’

-

Does Travel - naar Suriname

President Santokhi heeft gisteren de Mofina beweging in Suriname geïnstalleerd. Het doel van deze beweging, welke uit 15 leden bestaat is om kansarmen binnen de Surinaamse samenleving gelijke kansen te geven.

De leden hebben na de installatie van gedachten gewisseld met kabinetsfunctionarissen. Er is onder andere gesproken over sociale projecten die prioriteit zullen krijgen.

Het staatshoofd heeft groen licht gegeven aan de projecten die voor dit jaar geïnitieerd zijn. De werkgroep, onder leiding van Franklin Todie is bereid te werken aan de gemeenschapsprojecten en die waar nodig aan te passen zodat zij de samenleving tegemoet kan komen.

Zaken die hoog op de agenda van de commissie staan, zijn onder andere het aanschaffen van rolstoelen voor bedlegerige bejaarden te Domburg en een bezoek brengen aan Ashiana om na te gaan waar het team, de mensen tegemoet kan komen. Ook zullen overwoekerde speelterreinen en kapotte speeltoestellen in diverse wijken worden aangepakt.

Daarnaast heeft het team nog heel wat projecten gereed staan, in het bijzonder voor vroege schoolverlaters die moeilijk aan een baan kunnen komen. Te zijner tijd zal er nog gewerkt worden aan de bekendheid van de organisatie door een logo te ontwerpen en om via social media bereikbaar te zijn voor de burgers.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Na commissies, platforms, werkgroepen, nu een beweging. Wie houdt deze regering nou voor de gek met al deze poppenkast. Er is toch een ministerie van sociale zaken, maar tja de ministers liggen allemaal in de hangmat en Chan speelt poppenkast.


  gemodereerd
 2. Alle Surinamers zullen hun mentaliteit moeten veranderen en aan het algemene belang moeten denken, gelet op de zeer moeilijke economische, financiele en sociale situatie van Suriname momenteel.

  Het land is in een zeer diepe crisis dat oa veroorzaakt is door zeer slecht beleid van de twee achtereenvolgende regeringen van ddb van 25 Mei 2010 – 25 Mei 2015 en van 25 Mei 2015 – 25 Mei2020. Ook vanaf 25 Februari 1980 – 1987, ook de regering van Jules Wijdenbosch.

  Alleen maar eigen belang van ddb, ddb zijn gezin, familie en friends, veel buitenlandse reizen het het SLM-vliegtuig naar veel dictatoriale landen, oa cuba, venezuela, equatoriaal guinee, omdat hij op alle opsporingslijsten van al de democratische landen van de wereld te vinden was. Verder slecht beleid, veel valuta leningen bij binnen- en buitenlandse crediteuren met hele hoge renten. Deze schulden met hoge renten moeten worden afgelost bij de schuldeisers.

  De regering van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi en Brunswijk zijn bezig met de schuldeisers dit in betere banen te leiden om het af te lossen. Dit gaat niet zo van de ene dag op de andere dag zijn opgelost. Ook het IMF biedt aan Suriname betalingsbalanssteun om het hoofd boven water te houden. De voorwaarden zijn wel heel streng wat Suriname moet doen om dit geld vh IMF te krijgen.

  De productie- en exportondernemingen van Suriname brengen valuta binnen oa Staatsolie, rondhout verkoop aan de Chinezen, rijstexport, opbrengsten van goud van IAMGOLD en Newmont, maar dit is niet genoeg om zowel de buitenlandse schulden met hoge renten bij de crediteuren en de staatshuishouding 1 op 1 te dekken. De opbrengsten zijn minder dan de schulden met hoge renten.

  Er zal meer geproduceerd moeten worden en worden geëxporteerd om meer valuta/opbrengsten te verdienen.

  Op grond dat de schulden veel groter zijn dan de opbrengsten moeten Surinamers, ambtenaren vooral gaan begrijpen dat er geen loonsverhogingen op dit moment mogelijk zijn. Er is geen geld/ moni no de.

  Surinamers, ambtenaren zullen daarom naar andere oplossingen moeten zoeken om het hoofd in deze moeilijke tijden boven water te houden, oa te gaan planten of andere eerlijke manieren waarop ze geld kunnen verdienen om hun gezin, zichzelf te onderhouden.

  Surinamers! het heeft geen enkele zin om uw tijd te gaan besteden aan oproepen van waardeloze vakbondsleiders die aan ndp, ddb gelinieerd zijn als die jullie oproepen, hieraan gehoor te geven. Moni no de. Deze vakbondsleiders, ddb, ndp is met andere belangen bezig. Let op ddb moet binnen kort de gevangenis is voor de 8 December 1982 moorden. Hij heeft tijdens zijn regeringsperiode mensen goed geaccommodeerd en deze zijn nu bezig voor hem chaos in het land te veroorzaken bij de huidige regering van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi.

  We moeten het nu met minder doen, maar dat geldt voor de hele wereld door de oorlog van dictator Vladimir Poetin van Rusland in de oorlog met Oekraine van president Volodymyr Zelensky. Hierdoor is de prijs van olie en gas gestegen en ondernemingen die gas moeten kopen om producten/goederen te maken vragen ook een hogere prijs voor hun eindproducten aan de consument. Hierdoor wordt de waarde van het geld alleen maar minder en kunnen minder producten gekocht worden. Iedereen is hierdoor armer geworden en de eenvoudige man, wakaman, moesje, mai mae, pae, oom, met kids voelen het allemaal in hun portemonnee.

  Ook zal men moeten opletten of het verstandig is om allerlei producten die Suriname zelf kan maken of heeft of het wel verstandig is om deze uit het buitenland te importeren. Ik denk dan aan pindakaas, sinaassappel, de vele Chinese groenten, enz.

  Surinamers zullen hun mentaliteit moeten veranderen. De tijd dat de Surinaamse gulden 2 x de Nederlandse gulden in de vorige eeuw was is al heel lang voorbij. Dat was de periode toen Suriname orde had moeten stellen om orde op zaken te stellen om heel veel zaken voor de Surinamers in orde te maken. Goede stenen gebouwen, wegen, goede airstrips, eco-toerisme, Surinaams fabrikaat, enz, maar het beleid en bestuur en ook de mentaliteit vd Surinamers was wintie waai lantie pay. Want met al die valuta vd ontwikkelingsgelden uit Nederland in de jaren 60 en 70 vd vorige eeuw en vd Bauxietopbrengsten, rijstopbrengsten, ea uit die periode moest het met goed beleid, bestuur en een degelijk plan wel mogelijk moeten zijn geweest. Ook de bevolking was toen vele malen kleiner. Alleen Surinamers wilden allemaal toen al bij de overheid werken, dat steeds meer en meer een waterhoofd aan het worden was.

  Surinamers zullen daarom hun mentaliteit moeten veranderen, vooral de Creolen en aan ondernemen moeten gaan ondernemen, verantwoordelijkheid te nemen voor hun kinderen en niet alleen deze te verwekken bij de moeders, maar ook goed voor ze te zorgen van de wieg tot het afronden van een goede opleiding.

  Laat deze regeringscoalitie haar werk in alle rust en vrede doen en werkt u niet mee aan de chaos die ddb, vakbonden met hun leiders aan hem gelinieerd zijn.

  Rust is nodig in het land om de vele uitdagingen die er zijn in goede vaarwateren te brengen.

  Passen jullie op voor de dieven die roepen, houdt de dief, maar in wezen de dieven zelf zijn. Ik ken ze, u toch ook? ja of ja?


  gemodereerd
 3. je kunt wel iets installeren , maar zorg eerst dat die 4 miljard USD die de paarsen hebben gestolen terug komt , en met dat geld kun je de arme burgers en de jongeren helpen , en ook de zorg en dat ouderen erop vooruit gaan , president kom uw belofte na


  gemodereerd
 4. !!Debby 19 november 2022 Bij 16:26
  Weer een andere onzin.
  Wilt hij ideeën om armen te helpen??

  dempie!! een ieder moet zijn bijdrage leveren in positieve zin om een harmonie te verkrijgen, in zoals jij zegt ons geliefd SU!! Su is door toedoen van jou soort naar de klote gebracht en het is een helland geworden, welke Chan en zijn kornuiten moeten uit de beerput naar boeven toveren! En als jij je grote stinkende smoel hebt, kom dan met jou soorten met een bezemsteel onder je kont vliegend!! yu ka..o Vampier!! Ga eens na wat jij als kontlikker van bouta wat SU heeft aangedaan!! Mooi he de schuld bij Chan te leggen!! Jij bent echt een Paria!! De waarheid komt het hard aan!! Hopelijk stik je in je slaap!! slaap niet lekker!!


  gemodereerd
 5. !! WAT@@ helemaal met je eens!! Die Chan moet die 4 miljard terughalen! ik zeg wel erbij!! die miljarden, daar is hij mee bezig! Dat zijn de burgers, die terug moeten betalen!! Dat is juist het probleem, maar 99% vd SUUS snappen dat niet!! Het dringt niet door tot hen!! wie heeft het gecreëerd en wie de lul moet zijn!! Neen!! Chan is nu de lul door toedoen van de DiDiBri!! En debbie als Awarie poentje komt lullen als heel neutraal!! Mek a sut a vinga go ini eng poentje!! da ei smeri! na tingi aw tingi!! a tingi fowru!! Als zij een beetje honing en lemoen met pure koffie en beetje Colgate mengt en insteekt zou een andere smaak geven!! Debby een advies voor jou doe dat!! Je zult mij dankbaar zijn!!


  gemodereerd
 6. Chan en zn 40 rovers. Hier krijgen jullie plek om te praten en leugens te vertellen.
  Wij weten beter. Deze regering doet geen moer. Stelen en stelen. Slechtste regering ooit in Su


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES