zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijGeringe opkomst bij CLO protestactie in Paramaribo

Geringe opkomst bij CLO protestactie in Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

De protestactie van de Centrale van Landsdienaren Organisaties in Suriname (CLO), heeft donderdag geen mensenmassa in Paramaribo op de been gebracht. Slechts een paar honderd mensen gaven gehoor aan de oproep van vakbondsleider Ronald Hooghart.

Hooghart had de leden opgeroepen om zich om 10.00u in de ochtend te melden bij het beeld van Kwakoe. Op dat moment waren er nog geen 100 mensen aanwezig (foto onder).

Vanuit Kwakoe zijn de actievoerders via de binnenstad gelopen naar het DNA-gebouw, waar even werd geprotesteerd (foto boven). Daarna liep de groep door naar het gerechtsgebouw aan de Grote Combéweg. daar diende een kort geding dat door het Surinaamse ministerie van Defensie aanhangig was gemaakt tegen de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM).

De vakbondsleider had zijn actie dinsdag al aangekondigd. In een filmpje haalde hij uit naar de Surinaamse president Santokhi en zei ondermeer: “Chan maakt ons dood, hij laat onze pinaren en vernietigt ons” aldus Hooghart die zei vrijdag weer de straat op te zullen gaan.

Dit was om 10.00u

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. De meeste mensen hebben het inderdaad nu moeilijk in Suriname, de meeste mensen weten ook dat de grootste veroorzaker van deze problemen niet de huidige- maar de vorige regering is. Het is alleen jammer dat het er naar uitziet dat de huidige regering niet in staat is binnen een redelijke termijn de problemen te verkleinen. En Hooghart en zijn bende zullen zeker de oplossing voor de problemen nog minder kunnen aandragen. .


  gemodereerd
 2. In plaats dat deze strontzakken gewoon gaat werken om te helpen om het land boven water te brengen,zitten ze te staken. Dezelfde waardeloze figuren hebben de NDP en Bouterse geholpen om het land leeg te dragen en richting bankroet te brengen. Toen waren ze er bij en keken er naar. Alles geaccommodeerd. Stelletje niksnutten.
  Deze soort mensen hebben nooit geleerd om te werken.
  Ja, ik geef toe dat er veel pinarie wordt geleid. Ook mijn mensen. En Chan moet ook aan zijn belofte gaan houden. Achter al het gestolen geld aan gaan.


  gemodereerd
 3. Ieder keer zie je 1 dezelfde soort pakketten volk op straat komen en wil alles gratis hebben.


  gemodereerd
 4. Enige schuldige aan de ellende in dit land zijn de mensen die achter de fascistische beweging en hun leider staan. Hooghart is ook zo een ellendeling, een redimoesoe doe mede geholpen heeft het land leeg te roven. Een persoon die nu opkomt voor dat deel van het volk dat hongert lijdt is in mijn ogen een bedorven stuk vlees. Dat er mensen zijn die het verleden van Hooghart vergeten zijn geeft ook aan dat in Suriname nog steeds heel veel mensen zijn die liever dom blijft dan zich te ontwikkelen.


  gemodereerd
 5. Chan doet zijn uiterste best. Meer dan dat kan niet. Dat het beleid niet efficiënt genoeg is is niet de schuld van de President maar van de vele landverraders die onze ontwikkeling tegenwerken. Er komt een dag dat wij voor eens en altijd met deze kunu’s zullen afrekenen.


  gemodereerd
 6. maar niemand zegt dat de groep landsdienaren veels te groot is?
  waarvan een groot gedeelte totaal niets doet de hele dag
  en dan gaan zeuren dat het niet goed gaat terwijl ze zelf onderdeel zijn van het probleem
  blijft lachwekkend die surinaamse mentaliteit


  gemodereerd
 7. Ja als je niet weet wie de echte voorzitter van de CLO is (Hooghart of Miskin) doe je er beter aan een afwachtende houding in te nemen. Dit kan alleen in Suriname. Sorry , vergissing: Door interne ruzies waren ook twee zanggroepen van de Temptations ontstaan.
  Wordt het geen tijd om Hooghart aan een mentaal onderzoek te onderwerpen en hem af te keuren voor vakbondszaken?


  gemodereerd
 8. Niet alleen in Suriname hebben de mensen het moeilijk, het is een wereldwijd probleem.
  Meneer Hooghart moet met zijn garnalen hersens ook begrijpen dat Chan niet alle problemen kan oplossen die de regering Bouterse heeft achtergelaten, alles moet stap voor stap, er zijn nu eenmaal geen reserves opgebouwd, behalve dan op de rekening van Bouta en Hoefdraad. Chan doet al stinkend zijn best om de oudjes extra AOV te geven, gaten te dichten schulden in te lopen, hij heeft denk ik ook geen boom op zijn erf waar de biljetten uit komen vallen.Waarom zijn het altijd de Creolen die zo een stampij lopen te maken, ga planten, ga werken, ga iets doen(niet stelen en beroven) maar houd op met bedelen, het komt ooit wel goed, als jullie allemaal je steentje bijdragen, en mee helpen dit land op te bouwen ipv dat eeuwige bekritiseren.


  gemodereerd
 9. Slechts een paar honderd … hadden zich verzameld. De rest heeft ervoor gekozen om gewoon te gaan werken. Het geringe aantal opgekomen .. vertegenwoordigd niet de Surinaamse bevolking. Het is een teken aan de muur dat deze Hooghart behalve incapabel, maar ook niet hoog staat aangeschreven, bij de vakbond- en bij de bevolking.
  Zij die ervoor gekozen hebben om gewoon te gaan werken beseffen in welke toestand het land verkeerd en weten dat de enige manier om hier snel hieruit te komen is, je schouders eronder te zetten. Niet lullen, maar poetsen!


  gemodereerd
 10. Ik zie maar 1 soort!! Ik denk eerder de niet werkende en begiemans/ bedelaars staan daar te protesterer!!

  De werkers zijn aan het werk!!


  gemodereerd
 11. @ Henkes

  Jij bent 1 van mijn favorite forumlid op deze site, maar
  nu begin ik aan jou integriteit te twijfelen. De vorige
  regering onder DDB: als dat van toepassing was, heeft
  Su 20 jaar lang kaal geplukt! En nu wil je dat Chan
  in amper 3 jaar tijd, alles op orde krijgt. Ga eens voor een
  paar maanden op zijn stoel zitten, dan mo yéré fu yu fa
  a tori dé. Jij gaat toch niet als een domme NDP,er denken
  hoop ik. (”Opbouwen duurt langer, dan afbreken”).

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 12. Deze Surinamers zijn blijven steken in het koloniale meester knecht tijdperk. Als ze begrepen hadden dat het tijdperk over was, zouden ze voor zich zelf gaan beginnen met ondernemen en nooit meer voor een baas te werken en afhankelijk te zijn van zijn loon.

  Als de creolen voor zich zelf gaan ondernemen, dan pas zullen ze zien wat werken is en hoe je doelen kan realiseren, zelfstandig bent en je leven veel beter wordt.

  Deze arme luitjes begrijpen het niet, ddb noemden ze ook baas, die de bedreigde, dood maakte, angstig maakte, monddood maakte, armoede liet lijden, valuta liet stijgen, prijzen in de supermarkten lieten stijgen, enz. Als ze tijdens zijn 2 afgelopen regeringen wilden protesteren zoals ze het nu doen, werd hun dat verboden, kregen ze geen vergunningen, werden op de gebouwen rondom het onafhankelijkheidsplein scherpschutters geplaatst om gericht op hun te schieten.

  Waar waren ze toen, al de prijzen toen stegen, ontwaarding Surinaamse gulden en later SRD, enz. Moet je ze nu te keer gaan nu de democratie hun rechten van demonstreren erkend.

  Triest dat ze niet weten hoe het komt dat Suriname nu failliet is en geen valuta heeft en alles zo duur is geworden. Niet 1 van deze figuren of vakbond die nu mensen opriep deed dat om voor het huis van ddb aan de Patrijsstraat in Paramaribo te Leonsberg te gaan demonstreren. Stelletje lafaards. Van een kale kip kan men geen veren plukken.

  Moni no de, Sranan Skeer, bovie, ddb, familie en friends, vakbonden CLO van hoogie nyam a moni en hebben zich zelf flink verrijkt.

  En ddb, ndp, jenny simons, jules wijdenbosch, bouva, abdul, abrahams, chotelal, familie, friends kon baka do nyam a moni baka en zij zullen niet in staat zijn Suriname uit het dal te helpen. Dit omdat geen enkele vriendschapsbanden met Suriname zal willen hebben, alleen schurken landen, zoals venezuela, cuba, equatoriaal guinee, libie, rusland, iran, noord-korea, enz. Zie dan hoe Suriname nog verder in de grote armoede en nog grotere ellende gaat komen te zitten en protesteren als ze nu doen, zullen ze het wel merken. Ze zullen spoorloos verdwijnen en niemand zal nooit meer iets van hen horen,

  De huidige regering onder leiding van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormingspartij, VHP is de beste regeringscoalitie die Suriname sinds het Statuut in 1954. Suriname moet aan het handje lopen vd IMF om orde op zaken te stellen in haar financiele huishouding en pas geld gaan uitgeven als ze dat hebben. Suriname heeft geen valuta en het is een harde les die Suriname nu leert hoe het hoort te zijn.

  De creolen hebben nooit geleerd dat je eerst geld moet hebben en dan pas kan uitgeven, Ze hebben altijd voor een baas gewerkt. Het begrip ondernemen kennen ze niet. Loop door de straten van Paramaribo en zie hoeveel van de ondernemingen van de afstammelingen vd Creolen zijn, hooguit een paar.

  Laat ze daar maar goed over gaan nadenken, waarom ze bang zijn om een eigen onderneming op te zetten en hun familienaam op de geven van het gebouw staat. Dan zullen ze merken hoe Suriname vooruit zal komen. Let op! geen importonderneming, want daar schiet Suriname niets mee op. Als je valuta wil verdienen, zal je met een product op de internationale markt moeten komen en deze verkopen. Daarmee verdien je valuta. Je zal dan zien of je tijd zal hebben als productie – en exportonderneming om op het Onafhankelijkheidsplein of voor de DNA of voor Kwakoe’s standbeeld te gaan verzamelen en de orde in de straten van Paramaribo of DNA-gebouw te gaan schreeuwen. Die tijd gaat er niet zijn. Je zal 1 x 24 uur 365 of 366 dagen per jaar met je eigen product en onderneming bezig zijn om valuta te verdienen.

  Creolen zullen moeten ophouden om voor een baas te willen werken.

  Op 1 juli 1863/1873 werd de slavernij afgeschaft, dus niet meer voor de kolonisator te werken, Ze kregen hun vrijheid, op 1 july 1963 werd een beeld dat toen op de hoek van de dr Sophie Redmondstraat en Zwartehovenbrugstraat geplaatst tot de onafhankelijkheid 100 jaar was afgeschaft en nu op 18 November 2022 worden ze door een bejaarde vakbondsleider die zich verrijkt heeft van gelden van het land en ze op roept om bij bij dat standbeeld te komen verzamelen staan en schreeuwen om loonsverhoging. Zo werkt het niet. Als je valuta wilt hebben, zal je voor jezelf eerst heel hard moeten werken en de producten dan gaan exporteren. Zo komt er valuta binnen die ddb, hoogie, hun gezinnen, npd- daltons en neven dalton, abrahams, jenny simons, bouva, abdul, boevie enz hebben verduisterd. Bij ddb, en geboefde hun huizen moeten moeten de demonstranten hun valuta/geld gaan halen. Daar zijn ze veels te bang voor, want ze weten dat er schoten gaan vallen en ze zullen dood neer vallen aan de Patrijsstraat.

  Stelletje lafaard, zie toch wie jullie in armoede en ellende heeft gebracht en de staatskas heeft leeggeroofd. Waarom gaan jullie niet daar jullie geld/valuta, goud, diamant enz halen?


  gemodereerd
 13. Sing sing@

  Werken om het land op te bouwen. Het is de werkende klasse die protesteert. Doet u even die oranje bril af en kijk met een heldere blik naar de protesten, Surinamers zijn niet de mensen om te demonstreren en problemen te maken. Die mensen staan daar omdat er een strop om hun nek hangt en ze nog nauwelijks kunnen ademen. Zo erg is hun nood..!


  gemodereerd
 14. Hooghartig, doe geen moeite. Je smoelwerk lijkt op 10.000 mensen bij Kwakoe. In je dromen! Rot een keer op met jouw geouwehoer, vuile racist. Chan moet die rotzooi opruimen die jouw waardeloze collega’s ratten hebben veroorzaakt. Wat lul je over ‘witte mensen’? Je laat je wel kennen. Die rot stem van je is ook niet om aan te horen. Bah!


  gemodereerd
 15. De rioolratten zijn uit de hol gekropen op weg naar het knagen van alles en nog wat!!! Toen ndp aan het vernietigen waren in hun tijden, waren deze ratten in zijn hol aan het schijten!!


  gemodereerd
 16. !!Sing Sing/ Henkes@ Dit soort ratten hebben geen enkel benul!! Het zijn ratten en ze blijven knagen!! De hersens zijn op het verkeerde plek!! Jammer dat de NLse artsen welke in SU zijn deze ratten hun koppen niet hebben kunnen opereren om op de juiste plek te zetten!! Het kon ook niet anders!! Want ze waren op missie voor mensen hoofden operatie. Maar deze zijn wat ik toe net ook al zei RATTEN!!!! Di Bouta ben de, da den kao.o disi no ben opo den map..ng pa..g tingie mofo!! Sterker nog!! Ik zie maar 1 soort!!! Soso bedelaars en lesman!! Wilt alles gratis hebben!! Geef ze maar Rattengif als het ratten zijn. Ratten zijn niet goed voor de mens en gezondheid!!


  gemodereerd
 17. gisteren werd overal in de media verteld dat het een massa bijeenkomst was , maar beelden liegen niet , je zag toch alleen maar een club ouderen en natuurlijk die tsang van de ndp en belfort , nou dat was het , en mensen het rechtmatige bestuur van de CLO heeft aangegeven dat hooghart geen voorzitter meer is , hij werd in 2018 gekozen en na drie jaar moet je opgevolgd worden , dus paarse rechter foutje he , om hem toch nog voorzitter te noemen , mensen einde ndp is inzicht , en dan kan eindelijk Suriname uit die diepe put gehaald worden


  gemodereerd
 18. konsensi , het is niet de werkende klasse die demonstreert , maar die luiwammesen van de ndp , en bij elke protest actie zie je het pakketten volk dat weer pakketten wilt , maar ze worden bedrogen door de ndp


  gemodereerd
 19. Een geringe opkomst van een honderdtal mensen bij deze protestactie wil niet zeggen dat de regering Santokhi geliefd is.Dit moet uit het hoofd van de verstokte VHP aanhang getimmerd worden.De regering Santokhi van VHP/ABOP/NPS/PL is politiek dood.Ze weten het niet meer. De armoede onder het volk is gigantisch. Een groot aantal kinderen gaat niet meer naar school omdat de ouders vervoer naar school, het schoolgeld en het boekengeld niet meer kunnen betalen.Met name het boekengeld / inschrijfgeld zijn inmiddels verhoogd.De strop wordt nog strakker om de nek van de ouders gespannen.De mensen hebben het moeilijk.Volgens de overgebleven verstokte aanhang van de VHP is dat de mensen hun eigen schuld.Er is volgens hen niets aan de hand.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES