vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePresidentiële werkgroep presenteert derde verslag gevaarlijke stoffen

Presidentiële werkgroep presenteert derde verslag gevaarlijke stoffen

-

Does Travel - naar Suriname

De presidentiële werkgroep Inventarisatie en Advies Ontplofbare en/of Gevaarlijke stoffen heeft haar derde verslag aangeboden aan president Chandrikapersad Santokhi. In dit document is speciale aandacht besteed aan het opslaan en vervoeren van ontplofbaar materiaal buiten woonwijken. Het verslag is op 16 november 2022 middels beeld gepresenteerd, waarna het staatshoofd een gedrukte kopie in ontvangst mocht nemen. 

De werkgroep is recentelijk geconfronteerd met bedrijven die faciliteiten in Suriname willen opzetten voor de productie van meergenoemde stoffen. Echter moet dit streven passen binnen het beleid van de regering ten aanzien van ruimtelijke ordening. Zo verduidelijkt Dennis Kamperveen, voorzitter van de werkgroep. 

In het verslag is verder aangegeven dat er voor de opslag van gevaarlijke stoffen samengewerkt wordt met IAMGOLD en Newmont voor het beschikbaar stellen van opslagfaciliteiten.

De presidentiële werkgroep is in 2020 in het leven geroepen vanwege het onveilige gevoel dat ontstond toen bleek dat er ammoniumnitraat (AN) was opgeslagen in bewoond gebied. Deze stof wordt onder andere in de mijnbouw gebruikt als explosief. De grootste hoeveelheid AN is intussen verwijderd uit het betreffend gebied. Momenteel wordt gewerkt aan het verwijderen van gevaarlijke stoffen uit een andere opslagplaats.

Er zijn intussen presentaties gehouden voor stakeholders voor wat betreft een veilige route voor het transporteren van gevaarlijke stoffen. Het uiteindelijke doel is het transport van gevaarlijke dan wel ontplofbare middelen via daarvoor bestemde routes te laten plaatsvinden, te weten buiten woongebieden en zo veel mogelijk via waterwegen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Al deze informatie, zijn als internationale standaarden bepaald! En is met een beetje goede wil, op Google eenvoudig te vinden! De Presidentiele commissie heeft er 2,5 jaar over gedaan om deze plaatjes te kunnen presenteren. Hoe druk zijn ze hier niet mee bezig geweest? Raar hoor..


    gemodereerd
  2. Waar blijven de belangrijkere rapportages van de diverse presidentiële praatgroepen.
    @ Presidentiële praatgroep over beheersing wisselkoers
    @ Presidentiële praatgroep uitgifte grond Sabaku project aan family and friends
    @ etc. etc. etc.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES