Per 1 januari 2023 verbod op lachgas in Nederland

5

Het lachgasverbod in Nederland wordt van kracht per 1 januari 2023. Vanaf die datum staat lachgas op lijst II van de Opiumwet, wat betekent dat het dan onder andere verboden wordt om lachgas binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, te verkopen of te hebben.

Het doel van het verbod is om recreatief gebruik terug te dringen en het aanbod te beperken.

Het professioneel gebruik van lachgas voor medische en technische doeleinden blijft wel toegestaan, net als het gebruik van lachgas als toevoeging aan voedingsmiddelen.

De oorspronkelijke toepassingen van lachgas, zoals medisch lachgas, lachgas bestemd voor technische doeleinden en bestemd als voedingsadditief, blijven toegestaan en zijn dus uitgezonderd van het verbod.

5 REACTIES

  1. Dat 😭gas verboden wordt kan ik me voorstellen maar 😄gas is toch absurd? Maar alle grapjes op een stok, als je lachgas als voedsel aditief bij je mag hebben, is het toch moeilijk te verbieden? Als je lachgas in je bezit hebt, tijdens een feestje, zeg je toch gewoon aan oom agent, terwijl je hem een taartpunt geeft, dat het gas voor je slagroomspuit bestemd is?
    gemodereerd

  2. Rutte kan su een heel grote voorraad schenken. We kunnen dan allemaal aan het lachen gaan en de dagelijkse beslommeringen even vergeten, tot er weer een show wordt verzorgd door o.a. artiesten uit Nigeria🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    gemodereerd

  3. Broeia , volkomen met jou eens , en rutte kan het meegeven aan als die bands die hier komen spelen in december , en dan tenminste 4 gaspatronen per persoon per optreden , nou mensen velen zullen nooit meer lachen , maar 75% van de bevolking zal er niet om huilen
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.