zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMammoetvlaggen gehesen voor aanwakkeren nationalistisch gevoel

Mammoetvlaggen gehesen voor aanwakkeren nationalistisch gevoel

-

Does Travel - naar Suriname

Met het oog op de viering van 47 jaar staatkundige onafhankelijkheid van Suriname, zijn er op verschillende locaties wederom mammoet Surinaamse vlaggen gehesen.

De vlaggen werden gehesen door het Nationaal Leger, in deze de leden van de Marine. Deze mammoetvlaggen worden op hoogtijdagen op vier locaties gehesen om het nationalistische gevoel in de samenleving positief aan te wakkeren. 

De kolossale vlaggen wapperen op de rotonde aan de Van ’t Hogerhuysstraat, aan de Jagernath Lachmonstraat en aan de Dr. Sophie Redmondstraat, tegenover het Kabinet van de Vicepresident. Ook te Zanderij, bij de afslag naar de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven schittert er een mammoetvlag.

Het hijsen van de vlaggen heeft ceremonieel plaatsgevonden met militaire eer. De mammoetvlaggen worden weer neergehaald op vrijdag 2 december 2022.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. In Europa worden nationalistische gevoelens beschouwd als extreemrechts en worden veroordeeld.
  In Suriname wordt het als heel positief beschouwd en wordt aangewakkerd.


  gemodereerd
 2. Geen vlag, groot of klein, wakkert mijn nationalistisch gevoel aan. De manier waarop onze regering en onze regeringsleiders functioneren hebben invloed op mijn nationalistisch gevoel,; ten tijde van president Venetiaan was ik er trots op Surinamer te zijn, wanneer de onafhankelijkheidsdag naderde, reed ik rond met de Surinaamse vlag op mijn auto. Ten tijde van Bosje en Bouta was mijn trots om Surinamer te zijn heel ver te zoeken of in het geheel niet aanwezig. Hoe het nu, onder Santokhi en Brunsi met mijn nationalistisch gevoel gesteld is, moet ik eerlijk gezegd nog eens goed bekijken. .


  gemodereerd
 3. Er is veel mis met de Surinaamse mentaliteit. Dit speelt niet nu maar sinds het Statuut Der Nederlanden in 1954.

  Suriname was een wingewest en aan het hoofd op sleutelposities zaten de witte mensen, daaronder had je de mulatten en sommige afstammelingen van vrijgekomen slaven en afstammelingen vd vrijgekomen contractanten. Deze personen wisten ook niet beter en namen het gedrag vd witte mensen die het scepter zwaaiden over. Kleding, gingen ook de manier van praten en gedrag na-apen, in deze tijd is een schoolvoorbeeld daarvan het gedrag van de Marrons die ook in het machtscentrum van Suriname het hoogste viool proberen te spelen. Ze doen hun best, maar het klinkt vreselijk vals.

  Dit is de reden waarom het met Suriname fout is gegaan, i.p.v. dat Surinamers met algemene doelen Suriname naar een hogere trap van beschaving te brengen zijn ze meer en meer bezig de kolonisten na te apen en met zich zelf bezig te zijn. De voorbeelden van de afgelopen 50 jaar zal ik jullie maar besparen .Niets anders dan een schaamteloze vertoning.

  Als Suriname echt vooruit wil komen zullen ze echt iets aan hun mentaliteit moeten doen en niet de voormalige kolonisator in zijn/haar gedrag na te doen of proberen te over treffen. Ze zullen het over een andere boeg moeten gooien en algemene doelen stellen, juiste opleidingen i.pv. witte boarden, ketelpakken, werkschoenen, veiligheidschoenen, met gereedschap werken, handen uit de mouwen, productieondernemingen gericht op export neer te zetten, infrastructuur waarvoor technische mensen nodig zijn, enz.

  Maar zo lang men de witte kolonisator wil na apen zal het niets worden met Suriname.

  Het leger moet men per direct afschaffen, waar de afstammelingen vd Afrikanen in mooie militaire pakken willen lopen met een machinegeweer. Meer spierballen dan hersenen, zie de afgelopen 52 jaar maar, idem de politie. Als ze met hun handen in het modder of velden moeten gaan werken, verdommen ze dat. Ze willen allemaal meneer de kolonist spelen en bevelen geven. Ook de Marrons die nu bij de stoofpotten zijn hebben het ontdekt en laten zich pontificaal zien.

  De hele bende vanaf 1954 Suriname naar grote hoogten moest brengen hebben zich met hun pontificale houding/koloniale witte man na apen mentaliteit Suriname gewoon naar de afgrond gebracht. De ene nog erger dan de andere.

  De jongeren lusten er wel pap van.

  Suriname heeft een zeer lange weg te gaan, maar gelet op het na-apen gedrag zal het Suriname en de Surinamers niet vooruit helpen. Ze willen allemaal bij de smulpot komen zitten en er niets van bakken.

  Niets anders dan koekenbakkers, zie ze daar in de DNA, de andere nog harder schreeuwen dan de andere.


  gemodereerd
 4. Nationalisme in de positieve zin van het woord kan alleen maar een etnisch (bijna) homogene samenleving.
  In Suriname is daar helemaal geen sprake van. De verschillende etnische groepen haten elkaar en hebben (bijna) geen gemeenschappelijke doelen.
  Zelfs met een vlag van 1 vierkante kilometer ga je het land daar achter niet verenigen.


  gemodereerd
 5. OOOOOOOOhhhhhhh Kijkt eens, wat een mammoet vlag.
  Kom ik thuis niets te eten, het is de schuld van Chan zegt
  De Boutisten. Nee roepen een stelletje VHP,ers het is de
  schuld van jullie Baasje, daarom heb jij en je gezin, niks te eten!!! Ook als Chan straks niet meer aanzit, blijft het zelfde
  met de nieuwe regering! Want jullie Baasje heeft te veel
  geld geleend en gevreten! Al wordt Brunswijk President, het zal zo blijven, misschien nog erger!! Hij is (Vieze)Pleesident maar
  weet nog geen eens wat dat inhoudt!!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 6. Is wel een mooi gezicht, die mammoetvlaggen. Die hele parade hoeft van mij niet. En die 2,4 miljoen SRD voor srefidensie viering hoeft van mij ook niet. Geef dat geld liever aan tehuizen en andere sociale instellingen. De regering moet ophouden met snoepreisjes en feestjes.


  gemodereerd
 7. het nationalistisch gevoel is al 42 jaar zoek , dankzij de coup van ddb in 1980 ,waar hij mensen vermoorde en ook dat deze gek in 1982 15 Surinaamse burgers vermoorde , en hoeveel heeft hij er vermoord in 1987 , als die gek ddb met zijn vrienden nog gewoon vrij kunnen bewegen zal voor 75% van de Surinaamse bevolking het nationalistisch gevoel nog ver weg zijn , en zo’n mammoet vlag zal dat niet veranderen , pas als die landverraders van het toneel verwijderd zijn zal ook een gewone Surinaamse vlag het nationalistisch gevoel terug brengen


  gemodereerd
 8. Wees trots om surinamer te zijn. Langzaam maar zeker komen we er wel.
  Keulen en Aken zijn niet op 1 dag gebouwd.


  gemodereerd
 9. 🎶Kijk, kijk,kijk wat een mooie grote vlag.🎵
  Kijk, kijk, kijk wat een mammoet vlag.🎶
  Ik wil van je houden maar ik heb geen geld.🎵🎶
  🎵Luku luku wan mooi Bigi fraga 🎶
  🎶mi wani lobi yu ma mi no abi moni🎵.
  Liedje van de arme bevolking van Suriname.


  gemodereerd
 10. trots om surinamer te zijn?
  waarom dan?
  er is geen enkel punt om trots te zijn
  elke eigenschap die je kan bedenken is verdoemd als je dat betrekt op een surinamer
  wat heeft suriname bereikt? ook totaal niets
  suriname kan en zal zichzelf nooit kunnen redden omdat de bewoners van het land geen enkele positieve eigenschap heeft waardoor het zich kan verheffen naar een hoger doel
  suriname is gedoemd onderaan de ladder te blijven vanwege de bewoners van het land
  suriname is een mooi land, alleen jammer dat er surinamers wonen


  gemodereerd
 11. Zonder eenheid,… sterker nog door de grote verdeeldheid van de bevolking, is dat nationalistisch gevoel ver te zoeken.
  Ook is Suriname in 47 jaar geen stap voorruit gekomen, dus waar moet ik trots op zijn??


  gemodereerd
 12. Een echte Surinamer wacht niet op de regering !
  Een echte Surinamer wacht niet op pakketten !

  Onze voorouders hebben met bloed, zweet en tranen ons een paradijs achter gelaten.

  Het is nu aan ons, wij zullen het samen moeten doen. Samen moeten wij onze switi Sranan rehabiliteren, samen moeten wij onze switi Sranan wederopbouwen.
  Samen moeten wij onze politiek clean houden.
  Het is onze verantwoording !

  No aksi san yu kondre kan du gi yu,
  maar aksi yu srefi san yu kan du gi yu kondre !

  Wi mus seti kondre bun.
  Gado de wi fesiman.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES