maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid200 zorgmedewerkers in Suriname krijgen grondpapieren

200 zorgmedewerkers in Suriname krijgen grondpapieren

-

Does Travel - naar Suriname

Voor de zorgverleners was dinsdag 15 november een bijzondere dag; ruim 200 zorgmedewerkers van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) hebben dinsdag hun grondbescheiden in ontvangst mogen nemen. President Santokhi wees bij deze gelegenheid op het harde werk dat binnen korte tijd is verzet om deze mensen tegemoet te komen.

“Dat elke Surinamer van een stuk grond moet worden voorzien, is het beleid van de Surinaamse regering. Een van de belangrijkste dingen, die mensen nodig hebben, is een dak boven het hoofd. En voordat, dat komt, is het hebben van een bouwkavel, een must. Gebruikt u dit stukje grond, daarom nuttig”, deelde president Santokhi mee.

Het staatshoofd gaf verder aan dat zorgverleners een belangrijke rol spelen in de maatschappij. Ook tijdens de pandemie waren zij een rots in de branding. “Er moet zeker nog meer gedaan worden voor deze groep”, merkte de regeringsleider op.

Behalve het staatshoofd waren ook vicepresident Ronnie Brunswijk, parlementsvoorzitter Marinus Bee en de ministers Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) en Amar Ramadhin van Volksgezondheid aanwezig in het AZP.

Het hebben van een eigen kavel zorgt voor stabiliteit in het leven. “Het ligt in de bedoeling dat 1.700 bereidverklaringen worden verstrekt aan personen in de zorg en ook andere groepen”, zei minister Vorswijk.

De percelen liggen te Geertruidenberg aan de Commewijnerivier in het district Commewijne. Zij die hiervoor in aanmerking zijn gekomen, zullen binnen zes maanden de nodige stappen moeten ondernemen om de definitieve beschikking in handen te krijgen. Minister Vorswijk vroeg dat dit tijdig wordt gedaan zodat de verklaringen niet vervallen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. worden de zorgmedewerkers voorgetrokken zodat ze in Suriname blijven , wij wachten al 12 jaar op grondpapieren , maar het gewone volk wordt al meer dan 12 jaar met de nek aangekeken , tijdens ddb ging paars voor en nu gaan andere groepen voor , de zorgmedewerkers , de leraren de dna- leden , etc.


  gemodereerd
 2. Tja.. dit is een van de weinige wapenfeiten van Chan. Hij moet toch ergens mee scoren…! De brug naar Guyana zal het niet worden, niemand in Suriname word daar blij van. De vele investeerders die aangetrokken zouden worden, zijn nergens te bespeuren. De steedd maar beloofde verlichting, komt steeds maar niet. Net zo min als dat hij het leven van de Surinamers, aangenaam kan of zal maken. De corruptie heeft hij niet in de hand en voor een oud politie commissaris en minister van justitie, lijkt hij nog minder in staat de criminaliteit te beteugelen. Flaters aan de lopende band. De ambassade in Jeruzalem bv. was internationaal een stommiteit waar je nu niks meer over hoort. De gronden die hij zo vol bravoure nu uitdeelt zijn niet van hem. Maar ach.. hij moet toch wat! Zo te zien is dit het minst moeilijke probleem voor zijn regering, om op te lossen. “Dinotha werkt zich nu uit de naad, voordat ze voor de rechter zal verschijnen”. Al het andere ligt veel gecompliceerder. Chan heeft geen visie, maakt niks waar en reist zoveel mogelijk rond in de hoop, interessant gevonden te worden op het internationaal vlak. Hier en daar kijken of er nog hulp geregeld kan worden voor het arme Suriname. Voor de burgers die geconfronteerd worden met de dagelijkse keiharde realiteit, scoort hij een dikke dikke onvoldoende. Binnenkort word een liter diesel 30 srd.. hiep hiep hoeraaa


  gemodereerd
 3. Daar heb je de reislustige president die zich bezighoudt met het uitdelen van grondpapieren. Goed zo Chan, wo set eng.


  gemodereerd
 4. Het is ronduit absurd dat een president en vice president, of zelfs een minister gaat pronken met zoies elementairs. Stel je voor dat president Lula van Brazilië naar Manaus, Belem of een ander gehucht gaat om mensen blij te maken met een dooie mus.
  Bovendien zijn de mensen nu pas aan het begin van hun lijdensweg. De toewijzing krijgen wordt nog een hele toer.
  De presidennt en vice president moeten zich schamen voor deze onbenullige, schaamteloze vertoning, waarmee de mensen voor debgek worden gehouden.


  gemodereerd
 5. Al de stakingen en ellende ziet niemand Chan en om 200 beschikkingen af te geven zien we hem. Misschien is het ook nog oerwoud waar jullie krijgen.
  Doe wat aan de armoede. Met deze hoge koers gaat men niet eens 100 stenen kunnen kopen.


  gemodereerd
 6. @ WAT

  Wat niet begrijp is dit : moet de President dit persoonlijk
  komen overhandigen(de papieren) is er geen Mini – ster)
  waaronder dit valt aanwezig???? ”Soso komedie dja mang”

  sari tori


  gemodereerd
 7. De struisvogel had een commissie benoemt om de Sabaku- en Kronenburg project te onderzoeken en de resultaat is …….????.Deze gronden zijn door de bolle hoofd dame van abob verdeelt onder de corrupte dna leden en de MGLIS medewerkers.


  gemodereerd
 8. ! Wat neen hoor!! Laatstelijk is het in Coronie geweest voor bijna 13000 mensen als ik mij zich niet vergis, Wanica ongeveer 1300, Para, Nickerie etc.etc. Ik ben het even kwijt waar allemaal!! Maar een ieder komt aan de beurt zeggen zij! Alleen geduld maar 12 jaren is wel te veel!! Ben met je eens. Velen hebben de hoop laten varen hoorde ik!!! Als het beloofd is, moet men gewoonweg nakomen!!


  gemodereerd
 9. Santokhi, denkt nog te kunnen redden wat hij heeft verpest. De grondpapieren geven geen garantie dat de mensen op de VHP gaan stemmen. Alleen nog de verstokte Dharampals zullen op de VHP blijven stemmen. Het volk laat zich niet meer beetnemen met leugen en bedrog.Bye,bey Santokhi.


  gemodereerd
 10. Behalve het staatshoofd waren ook vicepresident Ronnie Brunswijk, parlementsvoorzitter Marinus Bee en de ministers Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) en Amar Ramadhin van Volksgezondheid aanwezig in het AZP.

  Worden geen veiligheidsvoorschriften in acht genomen? Is er geen protocol dat de pres. en VP nooit samen en op hetzelfde tijdstip bij elkaar mogen zijn?
  Als er een moordaanslag wordt gepleegd zijn wij niet alleen de pres, maar ook de VP en twee ministers kwijt. Suriname zal dan geraken in een bestuurlijke crisis en we hebben al zoveel.


  gemodereerd
 11. Regering, gronduitgifte is niet dé oplossing, doe meer aan woningbouw, betaalbare woningen, dat heeft men nodig, daarop zitten de mensen/gezinnen te wachten. Wat heb je aan een perceeltje als je de middelen niet heb om een huis te bouwen, zelf niet genoeg geld heb om rond te komen.
  Wat deze regering doet is mensen blij maken met een dode mus. Dit is schone schijn.
  Ze moeten het perceeltje nog krijgen ook, de wachttijd is gemiddeld 12 jaar zegt onze politieke WAT(-cher).

  “Dat elke Surinamer van een stuk grond moet worden voorzien, is het beleid van de Surinaamse regering. Een van de belangrijkste dingen, die mensen nodig hebben, is een dak boven het hoofd. En voordat, dat komt, is het hebben van een bouwkavel, een must. Gebruikt u dit stukje grond, daarom nuttig”, deelde president Santokhi mee’@@@
  En Pres, waar blijft het geld, de lening, hypotheek om te bouwen!!!!
  De zorgmedewerkers staan zowat elke maand op straat met de vakbond om salarisverhoging te eisen, en in plaats van geld kunnen zij in ‘natura’ een perceeltje aanvragen. En dan klaag men dat de mentaliteit (alles gratis) van de Surinamer te wensen overlaat. Raar hôr!!!!
  De mensen wonen en werken in Par’bo, zijn geworteld in de stad, en dan worden zij in de gelegenheid gesteld percelen aan te vragen in district Commewijne, het wordt met de dag gekker met onze regering😂


  gemodereerd
 12. haha, een of andere mafkees schrijft dat er woningen moeten worden gebouwd. Gratis grond is niet de oplossing. zijn die 30000 van ka bouterse niet genoeg dan
  nee de fossiel deed het beter, veel beter. Mensen konden goedkoop = 7% lenen als ze een woning gingen kopen. Kijk dat werkt geweldig.
  zie je nou djoedjoe waar het geld is. gewoon lenen,
  haha, wie gingen er lenen. natuurlijk de gewone burger. sure keep on dreaming you fool


  gemodereerd
 13. @ RobGay

  Jou intelligentie laat je in de steek, RobG,Joling/ Gorden! Jou
  afGod paaide de mensen met bigi Sma dey, en
  voedsel pakketten! Somo met schooltassen voor de jeugd, en
  Chan met Amnestie voor jou Baasje. De dag dat jou Baasje veroordeeld wordt, breekt breekt de pleuris los in Su.
  Dan krijgen we een burger oorlog, tevens een apen oorlog.
  Wat een dom volk zeg, Die Ptata minister had toch gelijk!!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES