Ministerie van Defensie dient kortgeding in tegen VRM

11
Ministerie van Defensie dient kortgeding in tegen VRM
Militairen voeren actie bij het DNA-gebouw in Suriname.

Het ministerie van Defensie in Suriname heeft maandag een kortgeding ingediend tegen de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM).

Ondertussen heeft de VRM de aangekondigde acties even on-hold gezet. Dat heeft de vereniging maandag 14 november in een brief medegedeeld aan de Surinaamse minister van Defensie Krishna Mathoera.

Afgelopen vrijdag voerden VRM-leden nog actie bij het gebouw van De Nationale Assemblee. Op hun ALV gisteren bleek dat de VRM-leden ontevreden zijn over hun loon en het uitblijven van geneeskundige voorzieningen voor militairen.

De VRM bood hierover een petitie aanbieden aan op het kabinet van de president.

11 REACTIES

 1. Ieder keer komt deze luie pakketten volk in opstand en de rest van het volk blijft door werken om deze luiaards te onderhouden.
  gemodereerd

 2. Minister laat deze demonstrerende soldaten in de Surinamerivier droppen om af te koelen. Nu begrijp ik waarom ZE Santokhi zo graag Afghaanse vluchtelingen wil opnemen. Die zijn namelijk gemotiveerd om te strijden voor een erezaak. Maar deze Surinaamse honden zijn alleen maar in bijzaken geïnteresseerd. Wij mogen God dankbaar zijn dat de Guyanezen niet op oorlogspad zijn want deze soldaten zouden zo naar de vijand overlopen.
  gemodereerd

 3. Costa Rica is een van de weinige landen ter wereld zonder leger. Er is wel een kleine nationale garde.

  Op 1 december 1948 schafte president José Figueres Ferrer het leger af, nadat hij een burgeroorlog had gewonnen.

  Wat gebeurde er sindsdien het leger was afgeschaft in Costa Rica?
  Sindsdien is Costa Rica, in tegenstelling tot de andere Centraal-Amerikaanse landen, gevrijwaard gebleven van geweldsuitbarstingen.

  Wat gebeurde er met het geld van het leger?
  Het geld dat vrijkwam door het afschaffen van het leger werd uitgegeven aan onderwijs, veiligheid en cultuur.

  Wat gebeurde er met de Kazerne?
  Het Cuartel Bellavista, een voormalige kazerne, werd symbolisch omgevormd tot museum.

  Bron: Wikipedia

  Suriname heeft gewoon een kleine Nationale Garde nodig met 50 beroeps mensen, verder de dienstplicht, waarin jaarlijks een groep van 300 jongens van 17 jaar en 18 jaar voor 18 maanden in dienst moeten. Zij die hun dienstplicht succes vervuld hebben worden nog 2 jaar jaar opgeroepen voor herhaal oefeningen.

  Hierdoor heeft Suriname meer dan genoeg mensen die de grenzen, luchthaven, rivierhaven, enz en ingezet kunnen worden voor de veiligheid, orde en rust in het land en trainingen te houden met bevriende militaire landen.

  Suriname heeft geen leger nodig, vanaf het begin is het leger in Suriname geen succes geweest en veroorzaakt alleen maar onstabiliteit, onrust, gevaar voor de democratische rechtsstaat in het land en bij de Surinamers en houdt daarmee de ontwikkeling op vooruitgang tegen.

  Opzouten met het leger, liever vandaag dan morgen.
  gemodereerd

 4. Actie voeren lijkt in Su de nationale sport te worden want het betekent dat je niet hoeft te werken. En, als je kijkt naar die actievoerders, zijn ze allemaal van dezelfde soort.
  Idem voor al die plegers van alle overvallen en diefstallen.
  Ik discrimineer of stigmatiseer niet, ik kijk en constateer.
  Het staat vast dat het land hierdoor naar de verdoemenis gaat. Het einde is nabij, de weg ernaartoe is gewoon een kwestie van de ingeslagen route blijven volgen…te oe ka foe troe!
  gemodereerd

 5. Iedereen heeft het recht om te protesteren. Als je niet eens bent en je werkgever blijft hardnekkig om de problemen niet op te lossen, dan is het je democratische recht om dat kenbaar te maken. Door de regering wordt er op dit moment geen geen consistent beleid gevoerd. Er worden af en toe wat gaatjes gedicht. Het enige wat bij deze regering goed gaat zijn de snoepreisjes en het voortrekken van family and friends.
  gemodereerd

 6. Het steeds weer stigmatiseren van een bepaalde bevolkingsgroep gaat deze regering niet helpen, in tegendeel. Je hoeft het met de protesten niet eens te zijn, laat je horen zal ik zeggen.
  Op de racistische tour te gaan lopen schelden op kondremangs die opkomen voor hun rechten is bizar. Hoe wil je een land opbouwen en tegelijkertijd delen van de samenleving de mond
  willen snoeren.
  Ten tijde van Bouterse waren de oranje helden furieus tegen alles wat NDP was, ook tegen de ondemocratische maatregelen die men nam tegen de protesten. Zijn we de district commissaris van Par’bo noord, de heer Nerkust vergeten, de man die alles deed om de protesten te saboteren. Niemand had een goed woord over, en zie wat er nu aan de hand is, dezelfde lieden doen nu hetzelfde wat Nerkust en co deden. Dezelfde lieden schreeuwen nu dood en verderf over de protesterenden. Het kan verkeren.
  Boesskowtoe (hij discrimineert niet 🤮) en anderen, het waren de door jullie verfoeide stadscreolen, luie pakketten volk, de honden, dezelfde soort, die mede er voor gezorgd hebben dat Bouterse en co van het pluche is verdreven, door de vasthoudende protesten met gevaar voor leven. Door de protesten werd het volk wakker geschud, niet door de scribenten achter hun pc of de slappelingen in DNA. Denk daarover voordat jullie, jullie domme stigmatiserende reacties wereldkundig maken.🙈bah.
  Onze rechtsstaat moet tegen een stootje kunnen, zo niet dan kunnen wij het licht uitdoen. Trouwens, het volk kies nog steeds hun eigen leiders, dat is democratie.
  gemodereerd

 7. Geef een dienstbevel, dat ze morgen op hun werk moeten verschijnen, eerder wordt er niet gepraat. Bij niet verschijnen zijn ze onwettig afwezig en volgt krijgsraad. Een kort geding, het is het leger zijn ze helemaal van de pot gepleurd, wat is dat voor een legerleiding. Als luitenant had ik er al meer de wind onder. Waarvoor heeft hij een balk en drie sterren?;Voor het salaris en de status?
  gemodereerd

 8. eigen+ mening , jij begrijpt het niet he , de militairen die nog maar pas een vakbond heeft gaat al direct buiten hun regels , zowel bij de militairen als bij de politie zijn regels vastgesteld , en hebben ze mee ingestemd , als je wilt gaan staken , dat mag , maar niet in een leger uniform of politie uniform en ongewapend en geen gebruik maken van dienstvoertuigen , en dat je de veiligheid niet in gevaar mag brengen , en je moet een vergunning aanvragen , kijk en ook dit werd niet gedaan door zowel de militaire vakbond en ook niet door de politie vakbond , foutje he
  het ministerie van defensie heeft een kort geding aangespannen , en de militaire bond heeft de actie gestaakt , en gisteren morgen zei die cairo nog dat de minister van defensie lariekoek vertelde , maar nu zie je dat die cairo nattigheid voelde
  en precies het zelfde gebeurde met de politie bond , die droop ook af
  en eigen+ mening en de regering staat hier buiten he ,
  jij zegt altijd family and friends , nou dat klopt tussen 2010-2020 werden er veel snoepreisjes gemaakt he , maar dat ben jij vergeten he
  gemodereerd

 9. @Pony: Boi, je hebt een acute hersenbeschadiging want de eerste protesten tegen het dictatoriaal bewind van didibrie vonden pas in 2017 plaats. De man met ballen die opriep te gaan protesteren was Curtis Hofwijks. In 2020 was het hek van de dam want toen waren het werknemers van bedrijven, vakbondsleden, medici en onderwijzers. Jullie waren echter 10 jaar te laat, want het land was reeds naar de verdoemenis gebracht.
  Even een vraag aan jou beste Pony; heeft er ooit iemand in Suriname ballen gehad om te gaan protesteren na die 8 dec. moorden??
  En, was het niet de periode dat mensen massaal werden geïntimideerd? Die vakbondsleider Valies is destijds tijdens een bijeenkomst van de bond door gemaskerde ratten weggevoerd.
  Het laf Surinaams volk durfde onder didibrie niet eens een scheet te laten, zo bang was men! Het is een feit,een dom volk, kiest een domme president.

  Pony, ga eens een bezoekje brengen aan Santo Boma en kijk hoeveel, marrons en stadscreolen daar vastzitten, kijk ook naar de plegers van die overvallen die dagelijks plaatsvinden. De foto’s zijn dagelijks op wtk te zien. Het zijn geen hindoestanen, javanen of chinezen, maar marrons en stadscreolen! Het is deze groep die na didibrie het land naar de afgrond brengen.
  Als jij vind dat ik discrimineer en stigmatiseer, is het jou probleem, niet de mijne.
  Ik doe geen aannames, maar onderbouw mijn reacties altijd met feiten.
  Ja, als het erop aankomt, zeg ik het,.. mie Boesskowtoe!
  En trouwens,..mie matie Jacko heeft dit ook eerder gezegd.
  Ik schrijf geen verhaaltjes van jip en janneke of loes en mama zoals jij doet, maar mij posts gaan over feit en realiteit!
  gemodereerd

 10. Een late reactie:

  Boesskowtoe, je hebt het weer slecht begrepen, de strekking, een vast patroon bij jouw. Wat je allemaal schrijft over de protesten tegen Bouterse in periode 2010 – 2020, het was Curtis Hofwijks en enkelen, die begonnen waren met hun actie, later voortgezet als eenmans actie.
  Trouwens, er waren geregeld protestacties vanaf 25 februari 1980, jij mag ze gaan opzoeken.
  Om jouw duidelijk te maken, mijn stuk ging niet over de protesten. Lees het nog een keer, mijn stuk ging over het getoonde gedrag van de oranje helden, zoals jij, die een dubbele standaard hanteren.

  ‘Even een vraag aan jou beste Pony; heeft er ooit iemand in Suriname ballen gehad om te gaan protesteren na die 8 dec. moorden??
  En, was het niet de periode dat mensen massaal werden geïntimideerd?’@@
  Boesskwotoe, Boi, je hebt zelf een acute hersenbeschadiging, na de 8 december moorden was het volk in shock, de mensen werden vooral door de volksmilitie, politieke fanatici, geïntimideerd, men zaaide angst, mensen werden het land uit gepest of verdwenen van de aardbodem.
  Boesskowtoe onder deze omstandigheden is het toch niet verwonderlijk dat mensen zich gedeisd houden, en jij noemt dat laf. Waar waren je eigen ‘ballen’.
  Boesskwotoe, weet jij dat Ramon Abrahams als hoofd van de militaire politie en ander collega’s ontslag had genomen als protest tegen de moorden, ja Boesskowtoe het is dezelfde Abrahams die Bouterse nu terzijde staat als NDPer.
  Boesskowtoe, een klein jaartje later, na de zware shock had je de eerste grote onderwijsstaking, anonieme pamfletten, die opriepen tot massale demonstraties, je had de massale middelbare scholieren staking tegen de dictatuur. Zo zijn er vele protesten geweest tot 1987. Wie heeft de regering Wijdenbosch mede ten val gebracht.

  Je haalt de populatie van gevangenis ‘Boma’ erbij, wat heeft mijn stuk daarmee te maken. Dit doe je om jouw stigmatisering van bepaalde groepen goed te praten. De populatie in Boma is divers met een overtal van de Afro Surinamers. Als er onderzoek is gedaan naar het ‘waarom’ dan pas kun je conclusies trekken. Maar jij wacht daarop niet, je begint kortzichtig zonder studie te stigmatiseren, dat is bewuste discriminatie. Mag je doen/denken, wij leven nog steeds in een vrije wereld, tôg.

  Boesskowtoe, gedurende deze acties vanaf 1980, waren het overwegend de Afro Surinamers die in verzet kwamen tegen Bouterse, ook in Nederland. Waarom benoem je dit niet, altijd het negatieve benoemen/stigmatiseren, dat is verfoeilijk.

  Verder, wat heeft mijn vorige reactie met de meest zwarte dag in de Surinaamse historie te maken. Als je ballen zoek, ga praten met het comité nabestaanden 8 december, zij zullen je zeker kunnen vertellen over de ballen die jij zoekt.

  ‘Het is een feit,een dom volk, kiest een domme president’.@@
  Weer zo’n achterhaalde domme opmerking. Wie begint als domme president!!!!
  Je hebt het over Santokhi en vorige presidenten, of klets je gewoon uit je nek. Feit is hier dat je klets.

  ‘En trouwens,..mie matie Jacko heeft dit ook eerder gezegd’.@@@
  Jacko, noemt zich een zelf ‘neger’ (welke soort neger), als goedpratertje, als hij bezig is Afro Surinamers te stigmatiseren, let op zijn formulering dan weet je genoeg.

  ‘.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.