zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKPS sollicitatieoproep voor opleiding tot aspirant agent van politie

KPS sollicitatieoproep voor opleiding tot aspirant agent van politie

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname heeft vandaag een oproep geplaatst waarin zij mannen en vrouwen tussen de 21 en de 28 jaar oproept te solliciteren voor de opleiding tot aspirant agent bij de Surinaamse politie.

Sollicitatiebrieven kunnen gericht worden aan de waarnemend Korpschef van het Korps Politie Suriname t.a.v. de wnd. HR-Manager, de Hoofdinspecteur van politie M. Palmtak LL.M

U dient aan de volgende vereisten te voldoen:
 Een representatief voorkomen.
 De Surinaamse nationaliteit bezitten.
 In het bezit zijn van tenminste een mulo diploma.
 Blootsvoets een lengte hebben van tenminste
voor mannen : 1.67 m.
voor vrouwen : 1.60 m.
 Van onbesproken levensgedrag zijn.
 Tenminste 21 –en ten hoogste 28 jaar oud zijn.

Verder zult u onderworpen worden aan de volgende selectie-onderdelen:
 Het sollicitatiegesprek.
 De sporttest waarbij:
*U minimaal 15 minuten onafgebroken moet kunnen lopen( rennen).
*U moet kunnen hardlopen ( sprinten).
*De arm-, borst, buik-, rug- en beenspieren getest zullen worden
*U 25 meter onafgebroken op de buik moet kunnen zwemmen.

 Het milieu –en antecedentenonderzoek.
 Het psychologisch onderzoek.
 Het geneeskundig onderzoek waaronder medisch-, oog-,labonderzoek en een drugstest.

Indien de resultaten van de selectie onderdelen positief zijn, kunt u op basis van beschikbare plaatsingsmogelijkheden worden toegelaten tot de Basis Politie Opleiding (BPO). Spreekt dit u aan, meldt u zich dan persoonlijk aan vanaf Maandag 28 november 2022 tot en met Donderdag 01 december tussen 16.00 uur en 18.00 uur op de Politieacademie ingang Tibitistraat

De sollicitatie geschiedt in alfabetische volgorde. Deze ziet er alsv olgt uit:

 • Maandag 28 november 2022 ; de familienamen met de beginletter A t/m G.
 • Dinsdag 29 november 2022, de familienamen met de beginletter H t/m N
 • Woensdag 30 november 2022, de familienamen met de beginletter O t/m U
 • Donderdag 01 december 2022, de familienamen met de beginletter V t/m Z.
  *Gehuwden volgens hun meisjesnaam.

  U wordt verzocht zich strikt te houden aan het aangegeven schema.Bij de sollicitatie neemt u mee:
 • originele diploma’s met cijferlijsten en (1x) kopieën
 • sollicitatiebrief,
 • recente nationaliteitsverklaring,
 • 2 recente pasfoto’s,
 • schrijfgerei
 • ID-kaart.

N.B.

 1. Kosten voor het psychologisch- en geneeskundig onderzoek zijn voor rekening van de sollicitant. Restitutie is niet mogelijk.
 2. Indien blijkt dat u, gedurende de periode van selectie en toelating en zelfs na de toelating informatie, van welke aard dan ook die relevant is voor de selectie en toelating, hebt verzwegen of onvoldoende hebt benadrukt, het verdere traject met u onverwijld zal worden beëindigd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Ze zouden diezelfde testen en eisen bij de huidige politiefunctionarissen moeten toepassen. Wie daar niet aan voldoet kan het over 2 maanden herhalen en wordt bij niet voldoende ontslagen. Ik denk dat er al heel wat niet aan de eis van een mulodiploma zullen voldoen en de drugstest niet zullen halen, als ze tenminste haren nemen.


  gemodereerd
 2. Ik hoop dat jullie streng zijn bij de selectie en geen criminelen meer in dienst nemen want de laatste.lichtingen waren wan lo foermang ertussen. Check ook hun social media…..dat doen bedrijven inh buitenland ook


  gemodereerd
 3. Triest dat de sollicitant de kosten vd psychologische test en geneeskundige onderzoek zelf moet betalen.

  Los van dat de overheid de kosten betaalt

  Laat deze kosten betaald worden door het KPS, dat is gewoon normaal bij dit soort werkzaamheden in andere landen of voor deze beroepen en vele andere beroepen. De toekomstige werkgever kan het beste deze kosten betalen. Zij heeft die informatie nodig en betalen jullie dat ook. Ook als er mensen af vallen, mag dit niet een probleem zijn. Informatie over de resultaten vd testen kunnen ook in de toekomst gebruikt worden om van deze mensen als zij zich schuldig maken aan een strafbaar feit of iets over hun gezondheid nodig mocht nodig mocht zijn gebruikt worden.


  gemodereerd
 4. Het is belachelijk dat je zelf de kosten moet betalen.
  Dan zijn ze niet op zoek. Het is een schijnvertoning misschien wil men wel maar men kan de kosten niet opbrengen.


  gemodereerd
 5. Het roverspad lijkt voor velen aantrekkelijker. Bovendien hoef je geen sollicitatie te doen. Je wordt daar nooit afgewezen.


  gemodereerd
 6. dus de andere rekruten zijn verwijderd omdat ze met de staking mee deden , dankzij de spb onder leiding van poetin atompai
  of er nog sollicitanten komen ??? , wordt moeilijk , de meesten hebben maar 4 de klas , en nu wordt het niet gedoogd , tijdens belfort was je na een dag school al agent

  up date : belfort gaat de abob verlaten , en misschien komt er een nieuwe partij , ach ja weer zo’n kleine partij die niets kan betekenen , de nieuwe naam SUBEL , Suriname Belazeren


  gemodereerd
 7. Goed dat er meer mensen in dienst worden genomen waardoor men daar geen onnodige overuren hoeft te draaien en nooit uitrukt als je als burger belt. Standaard antwoord “geen vervoer” .
  (Hoe worden dan de overuren gemaakt?)
  Meerdere biker units zouden een oplossing kunnen zijn. Hopelijk komen ze dichter bij de gemeenschap en worden ze zichtbaar en actief.


  gemodereerd
 8. De kosten voor de testen zouden eigenlijk gedeclareerd moeten kunnen worden als je wordt aangenomen. Maar misschien dekt de verzekering die kosten?


  gemodereerd
 9. Ze maken geld als water. Bij de vorige groep moesten de sollicitanten meer dan srd 500 betalen vr eenbkeuring en ze hebben heleboel daarna gezegd, we houden maar kleune groep. Anderen zonder mulo diploma zijn wel doorgegaan. Wie ken je, dan kom je door. Er is geen kleding voor huidige korpsen, waarom regel je dat niet eerst. Schoonmaakbeurt en verfbeurt en computers. Amoksie kom met beter plan.


  gemodereerd
 10. IK zie een paar opmerkingen voorbij komen waar ik het roerend mee eens ben..
  95% van de Surinamers kunnen niet aan deze eisen voldoen, zelfs binnen hun eigen korps lopen er dubieuze figuren rond. Ik denk dat ze eerst kunnen beginnen om de jeugd een mentaliteit en integriteit opvoeding te geven om ze tot volwaardige opgevoede jongeren te laten opgroeien. En intussen ook binnen het korps hiermee te starten, zodat ze de nieuwe aanwas niet negatief gaan beïnvloeden.


  gemodereerd
 11. Ben benieuwd hoeveel van deze rekruten de psychologische test zullen halen. Wat voor niveau heeft het mulo vandaag de dag? Toegelaten kandidaten zullen dus nimmer inspecteur worden. Of is dat hier de bedoeling?


  gemodereerd
 12. Dat de kosten voor het psychologisch- en geneeskundig onderzoek voor rekening zijn van de sollicitant, zegt genoeg, we hebben hier te maken met een failed state!


  gemodereerd
 13. Weet je dat je dit soort advertenties plaatst als je juist niemand wil hebben. De eisen zijn veel te hoog voor de gemiddelde Surinamer.
  En weet je waarom men zulke advertenties plaatst? Om achteraf zich te verdedigen met de smoes: We hebben naar mensen geacht, maar we konden niemand vinden.
  Ik wilde ter vergelijking een oude advertentie plaatsen uit de beginjaren 50. Toe waren de eisen veel minder. (ULO diploma en ook geen psychologisch en medisch onderzoek.) En toch had men toen respect voor de Politie. Duidelijk te zien hoe diploma’s en mensen gedevalueerd en achteruit gegaan zijn.

  En mijn laatste opmerking is: Waarom een psychologische test en geen integriteittest ? Ik wil niet weten of iemand slim is; belangrijker is of hij te vertrouwen is.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES