dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFrauders maken nieuwe vrienden op social media en lichten hen op voor...

Frauders maken nieuwe vrienden op social media en lichten hen op voor veel geld

-

Does Travel & Cadushi Tours

De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname waarschuwt burgers voor online oplichters, die via social media nieuwe vrienden maken en vervolgens deze vrienden voor de gek houden en hen chanteren, waarbij ze flinke bedragen afhandig maken.

De oplichters sturen vriendschapsverzoeken op sociale media naar potentiële slachtoffers en raken zo bevriend. De nietsvermoedende slachtoffers krijgen op een bepaald moment de toezegging van hun nieuwe social media vrienden, dat ze binnenkort een geschenkpakket van hen ontvangen.

Kort daarna komt er bij de ontvangers inderdaad een bericht binnen, dat het pakket reeds is gearriveerd en afgehaald kon worden.

De vreugde van de ontvangers is echter van korte duur, omdat die gelijk daarna een ook melding krijgen dat er bij de visitatie verboden spullen in het pakket zouden zijn aangetroffen. De oplichters komen met een oplossing: om strafvervolging te voorkomen moet de ontvanger als boete een geldbedrag op een rekening bij een lokale bank storten.

Uit vrees voor deze strafvervolging stort men het aangegeven geldbedrag dan ook gelijk. Naderhand blijkt echter dat er nooit sprake is geweest van een pakket en dat de zogenaamde boete inmiddels verder is gesluisd.

De politie heeft geconstateerd dat het de criminelen steeds weer lukt om op deze manier personen voor grote geldbedragen op te lichten en doet derhalve wederom een beroep op de gemeenschap om alert te zijn en niet op alle vriendschapsverzoeken op sociale media in te gaan.

Verder heeft het politieonderzoek ook uitgewezen dat er bij deze vorm van criminaliteit personen zijn, die bewust hun bankrekening ter beschikking van de criminelen stellen om de gestorte geldbedragen door te sluizen of op te nemen en contant af te staan. Op deze personen wordt er een dringend beroep gedaan om dit gedrag achterwege te laten, aangezien dit een ernstig strafbare feit oplevert.

Op de rekeningen van personen die zich toch hieraan schuldig maken, zal in het belang van het politioneel onderzoek, justitieel beslag worden gelegd met alle gevolgen van dien zegt de Surinaamse politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

5 REACTIES
  1. Harde maatregelen nemen als ze gepakt worden. Stelletje ordinaire boeven/oplichters/criminelen.


    gemodereerd
  2. Geintje zeker? Wat valt er te halen bij een gewone burger in Suriname? Antwoord is niks. De mensen daar hebben het al moeilijk genoeg. Dit verhaal lijkt een beetje opgeblazen en van toepassing in Europa. Ik zou zeggen meer bruin op straat, want de bandieten hebben vrij spel in Suriname.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES