vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSlachtoffers fraude bij girale overmakingen via WhatsApp benaderd

Slachtoffers fraude bij girale overmakingen via WhatsApp benaderd

-

Does Travel - naar Suriname

De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname heeft momenteel een aantal gevallen in onderzoek, waarbij personen voor grote geldbedragen in SRD zijn opgelicht.

Volgens het voorlopig onderzoek is gebleken dat de dader zijn slachtoffers via WhatsApp heeft benaderd en gevraagd of zij geïnteresseerd zijn US dollars tegen een gunstige koers aan te kopen. Met de belangstellenden wordt dan afgesproken dat de US Dollars giraal op hun rekening zou worden overgemaakt, waarbij zij dan ook een overmakingsbewijs ontvingen.

De opkoper moest vervolgens dan de tegenwaarde in SRD op de rekening van de zogenaamde valutawisselaar storten. Wanneer deze overmaking reeds heeft plaatsgevonden, kwam de opkoper echter tot de ontdekking dat de US Dollars nimmer zijn gestort en dat het overmakingsbewijs eveneens vals was.

Het vermoeden bestaat dat op deze wijze een aantal personen voor grote geldbedragen zijn benadeeld meldt de Surinaamse politie.

Slachtoffers worden opgeroepen om voor het doen van aangifte zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude. Deze afdeling is ondergebracht in het politie bureau Geyersvlijt en is te bereiken op de telefoonnummers 455830 en 451313.

De politie doet een beroep op de samenleving om alert te zijn en niet in te gaan op zogenaamde aantrekkelijke telefonische aanbiedingen van onbekenden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Ik zou er niet teveel effort in steken.
    Het is waarschijnlijk fout geld!

    Als je niet netjes je inkomsten opgeeft en belasting betaald, dan heb je geen recht op bescherming van de Overheid.
    Bescherming is niet gratis, kost geld.

    Dus…. wil je meer veiligheid, draag belasting af. Makkelijker kan ik het niet uitleggen.
    Idem dito alle goudzoekers.


    gemodereerd
  2. De politie hft dus een telefoonnummer en kan de oplichter binnen 20 min achterhalen. Hoe doe je zaken met iemand via whatsapp??
    Je kent de persoon niet eens. Dan ben je een koe
    Iemand van de bank gft door dat $$ rekening hebt. Hoop boeven werken op de bank.


    gemodereerd
  3. Dit overkomt alleen hebzuchtige mensen. Ik heb geen medelijden met ze. Want mijn gezond verstand zou meteen op volle toeren draaien als iemand me zo een voorstel zou doen.


    gemodereerd
  4. Degenen die daar intrappen zijn domme koeien!! Welke zakenlied doen dat vraag ik mij af!! Zakenlied ha ha haaaaa!!Het zijn de domkoppen!!


    gemodereerd
  5. Degenen die daar intrappen zijn domme koeien!! Welke zakenlied doen dat vraag ik mij af!! Zakenlied ha ha haaaaa!!Voor mij zijn het de dombo’s!!!


    gemodereerd
  6. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal (99,9999%) ook zo. Het stikt de laatste tijd van WhatsApp scams ook in Nederland. Ik ben getrouwd met een Surinaamse en in deze gemeenschap is men wel erg onnozel.


    gemodereerd
  7. Ik geloof er niets van. Zelfs de initialen van één benadeelde zijn niet vermeld en ook nergens zie ik hoeveel SRDs er op deze manier buit gemaakt werden. En de meeste Surinamers, die weten hoe grote bedragen in SRD giraal over te maken, zijn over het algemeen ook niet zo stom om blindelings grote bedragen naar een onbekende over te maken.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES