dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Militairen voeren actie bij parlementsgebouw Suriname

VIDEO: Militairen voeren actie bij parlementsgebouw Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Leden van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) hebben zich vandaag gemeld bij het gebouw van De Nationale Assemblee, om actie te voeren. SPB-voorzitter Poetini Atompai, die met leden van de SPB daar reeds aanwezig was, heeft de militairen verwelkomd (foto).

Op hun ALV gisteren bleek dat de VRM-leden ontevreden zijn over hun loon en het uitblijven van geneeskundige voorzieningen voor militairen. De VRM wilde hierover een petitie aanbieden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, maar hij was niet aanwezig.

De militairen besloten vervolgens om de stukken te brengen naar het Kabinet van de President. VRM-voorzitter Rodney Cairo overhandigde daar de petitie aan de directeur van het Kabinet van de President, Adjay Moensi (foto onder).

Bekijk de beelden hier:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
  1. De domme ongeschoolde mensen die nu op straat lopen te LULLEN hadden hun mond in hun achterwerk toen die veroordeelde moordenaar/drugsdealer aan de macht was in Suriname, en zelfs een SLM toestel pikte om naar China te gaan….omdat hij niet anders kon vliegen (bang om door interpol opgepakt te worden wegens drugssmokkel vonnis)DE NDP ROVERS/MOORDENAARS/DRUGS BENDE IS DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE IN SURINAME…De meeste BOUTISTEN zijn te onder ontwikkeld en dom om dat te kunnen snappen.


    gemodereerd
  2. Ba suku ba feni ba tyari
    10 november 2022

    Roy Bhikharie
    Deze zegswijze is al zolang bekend in Suriname en toch gaat men op dezelfde voet door. Letterlijke betekent dit dat wat je zoekt, je zal vinden, en daarvoor zul je ook verantwoordelijk worden gehouden. Dus geen ‘a no mi’ cultuur.

    Politiewestie
    Zonder inhoudelijk op de details van de politiekwestie in te gaan, wordt in deze context met de onderhavige zegswijze bedoeld dat als de omgangsvormen tussen en de wijze waarop inhoud hieraan wordt gegeven door functionarissen en instituten niet gebaseerd zijn op de ‘rule of law’, je chaos krijgt. En alle betrokkenen zijn verantwoordelijk en medeschuldig. Bovendien is het in troebel water goed vissen, waardoor onnodig de veiligheid van alle burgers in gevaar kan worden gebracht.

    Paradigma
    Het gebrek aan een systemische aanpak heeft ertoe geleid dat het ‘names & faces’ -beleid verworden is tot een Surinaams paradigma. Binnen dit paradigma (denkkader van waaruit de werkelijkheid wordt beleefd en geanalyseerd) wordt alles strikt persoonlijk geïnterpreteerd en zakelijke aspecten volledig genegeerd. Ba suku ba feni ba tyari.

    Voorbeeldfunctie
    Terwijl de politie de openbare orde moet bewaken en regels en wetten moet handhaven, kiest ze er nu voor om dat dat zelf te verstoren. Welk voorbeeld geef je hiermee zelf aan de samenleving als beste kameraad? Je zou nu juist moeten demonstreren hoe je rechtens procedureel correct handelt en het oordeel aan de rechterlijke macht overlaten. Tranga yesi’ yere. Un luk’ bun! Bezint eer ge begint.


    gemodereerd
  3. De Millitaire macht in Suriname zich eerst door de Kolonisator en toen door een Rebel zich slechts laten gebruiken tegen de eigen bevolking. Minister Matoerah komr nu met grote woorden dat ze zal optreden tegen de millitairen als ze proberen zich in te zetten voor verbetering van hun positie.
    Millitairen van Suriname: Laat je niet afschrikken door deze minister. Wat weet zij af van hetgeen jullie meemaken als millitair? Jullie zijn geen koeien die gemolken moeten worden, of een aleesie grong die gemaaid moet worden. Schoenmaakster hodt je bij je leest!
    Als het niet met zachte hand kan, dan met MILLITAIRE HAND. Die is niet gebasseerd op geouwehoer maar op resultaat. Een millitair laat zich niet koeieneren alleen maar omdat de ander een hogere rang heeft. Jullie wapens zijn even sterk! En het is alleen maar de vraag, wie is meer geoefend en wie heeft meer te verliezen. Mannen doe wat je moet doen. Je famielie, je gezin verwacht dat van je.


    gemodereerd
  4. Boring
    Als je voor iedere scheet gaat demonstreren wat zal dan het effect op den duur zijn?
    heb je truus ook weer
    Niets helemaal niets.
    mensen gaan net zo om jullie lachen alsom Roue Verveer


    gemodereerd
  5. Als de militaire problemen hebben met hun belangen, moeten zij zich daartoe beperken en niet op de stoel vd regering willen gaan zitten en zeggen dat zij iedere Surinamers die problemen heeft ondersteunen in hun belangen.

    Ze moeten niet een te grote broek aantrekken omdat ze wellicht denken dat ze wapens dragen. Dat geldt ook voor de politie, waarvan een besprekingen houdt met militairen.

    Zij mogen dat alleen doen als ze hun beroepen en hun belangen tot de algemene belangen van het volk rekenen, maar zaken van hun beroepen moeten ze niet tot belangen vh volk maken en het volk op te roepen hen te ondersteunen.

    Niet deze regering heeft Suriname nu in het diepe dal terecht laten komen. Het zijn juist de militairen die Suriname sinds 25 Februari 1980 in deze grote ellende terecht heeft laten komen. Dat zullen ze heel goed onder ogen moeten zien en hun onder de neus gewreven worden.

    Als ze zo slim waren dan hadden ze niet voor het leger gekozen, maar voor een andere beroep.

    Suriname heeft geen leger nodig, want van geen van de buurlanden gaat het een oorlog winnen. Suriname kan beter grensbewakers met een gummy knuppel hebben dan een leger.


    gemodereerd
  6. En wat willen ze hier mee bereiken.
    Er is een wereld crisis gaande.
    Waar mensen in een rijke land het ook zwaar te verduren hebben financieel.

    De uitgaven van sranang is hoger dan de inkomsten.

    Waar hebben ze hun IQ achter gelaten?


    gemodereerd
  7. Bouterse zit te stoken, dat is duidelijk. De Surinaamse regering moet alvast maar aanvragen voor eventuele steun aan bevriende buurlanden doen. Het vreemdelingenlegioen en het korps mariniers zal graag een einde maken aan een eventuele staatsgreep. Kunnen ze direct een aantal figuren opplakken die op de lijst van Interpol staan


    gemodereerd
  8. Weer bepaalde soorten mensen komen in actie, het lijkt alsof alleen de Afrikaanse Surinamers in armoede leidt. Ik zie geen chinezen, hindoestanen en javanen. Beste actie voeren ga in je vrije tijd planten of aan veeteelt doen.


    gemodereerd
  9. roy , goed gezien , maar dit soort mensen wil niet werken en ze willen de pakketten baas ddb weer terug


    gemodereerd
  10. Het lijkt alsof alleen de Afro-Surinamers in armoede leven, omdat zij het meest verdrukt worden. De rest (lees: een deel van de rijsthandelaren) is corrupt en doet aan drugsexport, maar niemand wilt dat zien. Zij mogen wel aan strafbare feiten doen want dat wordt gedoogd door de regering en participanten van de regering. De Afro’s komen op voor hun rechten en dat is niet strafbaar.


    gemodereerd
  11. Zit Bouterse ook te stoken dat de koers nu op 31 is? In mei 2020 was de koers nog 7. Hoe kan dat onder deze geweldige regering met zogenaamd veel kader dan dat de koers sky high is?
    Heeft Bouterse die personen onschuldig in de gevangenis laten belanden? Heeft Bouterse die agenten ontslagen? Is het de schuld van Bouterse dat er momenteel slecht Covid-beleid is? Is het de schuld van Bouterse dat de benzineprijs in het geheim is verhoogd? Is het de schuld van Bouterse dat overnight Staatsolie-statuten waren gewijzigd voor onterechte benoemingen van iemand die niet op de kieslijst stond en ook niet door het volk is gekozen? Is het de schuld van Bouterse dat New Surfin, Sabakoe, Kroonenburg, recu-schandaal, dode baby’s, en alle andere blunders van deze regering, aan het licht zijn gekomen? Alles ging en gaat nog steeds geheimzinnig, maar de waarheid haalt de leugen altijd in.


    gemodereerd
  12. Mag ik het een beetje ruw formuleren als volgt ?
    Bij Bouterse zouden de militairen en politie deze KA niet durven.
    Donder op en ga het land verdedigen en/of boeven vangen. Stelletje klootzakken.


    gemodereerd
  13. Treedt nou maar eens gewoon met harde hand op, dat is de enigste taal die men verstaat.
    Gewoon traangas op dat luie zooitje ongeregeld en daarna wegknuppelen!

    Als je denkt dat je te weinig verdiend, neem je toch ontslag en ga je maar knippa’s verkopen of auto’s poetsen, kijken of dat beter bevalt!

    En laffe regering, rechterlijke macht…
    Stel een voorbeeld voor het volk, dat je met niks wegkomt!!!
    Dus begin maar om Bouterse in het gevang te gooien, in afwachting van… , want deze laffe rioolrat is en blijft de bron van alle ellende.
    De rioolrat is toch schuldig, dus sluit hem nu maar alvast op, voordat hij op luxe wijze de pijp uit gaat, door overmatig whisky gezuip in combinatie met de kilo’s coke die elke week door zijn grote afzuigkap snuift.


    gemodereerd
  14. Het zijn de Aasgieren weer!! Bouta bo pura schijt yeng!! Lus dagu nen tapu!! Destijds hadden allemaal hun bek in hun reet!!
    Na wan kao..o Hyena maniri!! Met deze gasten komt nooit goed!! Neem een kijkje in alle landen!!

    Alle reacties hierboven zijn uit de kunst!! Heel goed uitgedrukt!
    Na tru tori!!!


    gemodereerd
  15. Ik snap het niet hoor!! Het is elke keer raak!! Alleen maar soort!!!~Ik hoop niet dat zij vervloekt zijn of God heeft deze groepering verlaten door hun toedoen!! Volgens zit de hersens ook niet op de juiste plek!! Ik wil een beroep doen op de Nederlandse artsen in Suriname van pak deze groep ook aan, waardoor zij beetje verstand gebruiken!!


    gemodereerd
  16. DNV directeur Veira als verdachte verhoord in zaak Rodney Cairo
    3 december 202045
    Bron Waterkant.net

    Rodney Cairo is toch niet meer in actieve militaire dienst van het Surinaams leger
    Heeft veel van dat hij een onrust stoker is.


    gemodereerd
  17. die cairo met zijn volgelingen zullen nog maar kort militair zijn , defensie gooit hen voor de krijgsraad wegens plichtverzuim
    en zo moeten ze het ook bij de kps doen en die gasten voor de rechter brengen wegens plichtverzuim en het gebruiken van overheidsmiddelen tijdens hun protest


    gemodereerd
  18. Er volg straks weer een staatsgreep van de militairen in Suriname
    plaats als in 1980 daarom is het land naar de kloten gegaan. Ik hoop dat het
    volk het niet meer accepteerd. Suriname heeft geen leger nodig want het kost
    alleen maar kapitalen die beter voor armoede bestrijding gebruikt kunnen worden.
    Ik zie geen meerwaarde voor het land met een leger.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES