donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePresident Suriname spreekt leden Surinaamse Politiebond

President Suriname spreekt leden Surinaamse Politiebond

-

Does Travel

Gelijk na aankomst heeft de president van Suriname met hoge prioriteit een bespreking op agenda gezet omtrent de ontstane situatie aangaande de Surinaamse Politiebond (SPB). Dat meldt woordvoerder Alven Roosveld.

Een van de middelen is dialoog. Bijgestaan door de vicepresident, de ministers van BIBIS, Justitie en Politie, Natuurlijke Hulpbronnen, Defensie, het Interim managementteam bij de politie, de leiding van diverse veiligheidsunits, directeuren en adviseurs is er een voorgesprek geweest. In dit gesprek heeft de president zich omstandig laten informeren waarna leden van de politiebond zijn aangeschoven.

De meningsverschillen vanuit de politiebond zijn gepresenteerd. De bond heeft daarna te kennen gegeven de behoefte te hebben aan meer informatie vanuit de regering. Hierna heeft de president na overleg een team samengesteld om de diverse inzichten te presenteren.

Er is afgesproken het overleg in kleinere setting voort te zetten waarbij het door de president aangewezen team de kar trekt. Hierna volgt rapportage naar de president. Het uitgangspunt van de regering is dat in alle transparantie overleg moet worden gepleegd.

De regering zal zich blijven inzetten om de rust in de samenleving te garanderen. De president blijft oproepen om niet de scherpte op te zoeken en gebruik te blijven maken van de onderhandelingstafel als aangewezen plek om te komen tot structurele oplossingen. De deliberaties duren voort.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

13 REACTIES
  1. Alweer een zoveeltste team samen gesteld. Hoeveel teams telt dit land niet?? komt er ooit wat zinnings uit??
    Als vieze peetje en mini-ster van juspol op eigen houtje hebben gehandeld, om hun macht tentoon te stellen, moet Chan wel handelen want te a san e kon faja doen vieze peetje als of zijn neus vreselijk bloedt….dan komt zijn welkbekende “a no mie” mentaliteit naar boven. Zogenaan ai hoor kaw téré terwijl ing na a head matator in onrust zaaien en mensen met een dolk steken in de rug,


    gemodereerd
  2. Als de president niet zelf kan praten dan houd ht op. Hij kan niet tegen een groep geschoolden op.
    Gewoon zwaarder naar buiten komen. Dan maar bossen.


    gemodereerd
  3. Deze mannen behartigen hun eigen belang en vergeten de belangen van het volk. Jullie zijn in dienst genomen om boeven en misdadigers te vangen. Doe je de niet dan mag je vertrekken. punt uit.


    gemodereerd
  4. Zonder de vader des vaderlands,
    gebeurt er niets in dat land.

    Waar een werkgroep al niet goed voor is 🤣.
    De minister van Justitie gaat nu als een speer!

    Het is overduidelijk dat brunswijk niet capabel is om het land te leiden bij onrust.
    Daarnaast heeft hij geen grip op zijn eigen partij. Die belfort moet eruit, nu!

    Meanwhile heeft de ndp na twee jr hun kalkoen uit de diepvries gehaald. Ze proberen alle mogelijke marinades uit, om haar behapbaar te maken als lijsttrekker ndp. Zal niet helpen. Tijd voor een tiktok compilatie vd dna-meetings tijdens paars.

    Je kunt niet deze revo-babies het ‘vuile’ werk laten doen, denkende dat je vervolgens zonder strubbelingen over kan nemen.

    Wereldvreemd!


    gemodereerd
  5. de regeringen van ddb, ndp 25 Mei 2010 – 25 Mei 2015 – 25 Mei 2020 hebben zeer slecht beleid en bestuur gepleegd in Suriname.

    Hierdoor heeft het land en bevolking miljarden aan schulden bij buiten- en binnenlandse crediteuren met heel hoge renten. De aflossingen van deze schulden kunnen op dit moment niet plaats vinden, omdat de opbrengsten van het land niet voldoende zijn om de staatshuishouding te kunnen dekken.

    Surinamers zullen meer moeten gaan produceren en exporteren om valuta te verdienen en met dit geld de schulden af te lossen en de staatshuishouding goed te laten plaats vinden ( salarissen, onderhoud van infrastructuur, schoolmeubilair, apparaten voor ziekenhuizen, aanschaf van medicijnen, enz.

    Z.E. president Chandrikaperkash Santohki loopt zijn benen van zijn lijf om overal in de wereld vriendschappen te maken e/o bij staatshoofden, bijeenkomsten te zijn om Suriname uit deze hopeloze situatie waarin ddb, ndp Suriname en de Surinamers heeft gebracht.
    Weet u het nog en waar was je toen, Chan in de oppositie was en ddb, ndp, boefdraad in de regering was en deze bij landen/buitenlandse banken grote leningen met hoge renten afsloot en hij een brief geschreven had aan deze instellingen/landen, banken dat Suriname niet in staat zou zijn de aflossingen ervan te doen? Hij hen vroeg deze vele en grote leningen met hoge renten niet aan Suriname te doen. Weet u dat nog?

    Wel dat Suriname nu skeer is, komt door ddb, boefdraad, ndp. Daarom kan er op dit moment met kunst en vliegwerk geen oplossingen komen in de grote noden/uitdagingen van het land en bevolking. Het is niet Chan of de VHP of deze regeringscoalitie haar schuld.

    De schuld ligt bij ddb, ndp, en de afgelopen twee termijnen regering van hen. U kunt gaan demonstreren, staken, Chan, VHP deze regering de schuld te willen geven, maar ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom om dat te begrijpen. De politieagenten die ontslagen zijn en de militairen ea paarse poep kakkerlakken die willen gaan demonstreren en zeggen dat Chan weg moet, moeten goed in de spiegel kijken en zien en begrijpen wat er aan de hand is. Hierdoor zullen ze dan met hun garnalen hersenen dan rustig afwachten en offers moeten brengen.

    Van een kale kip, kan je geen veren plukken, moni no de, ddb, gezin, familie, friends, ndp-ers nyam alla a moni, A kondre skeer. boedraad lowe, alle de ndp san be kies wintie dat poduim de dok, jenny simons de dok, abdul de dok, bouva de play schijnheilig en de belazer a poti people.

    Laat deze regeringscoalitie onder leiding van Z.E. president Chan Santokhi vd VHP, Ronny Brunswijk vd ABOP, Rusland van de NPS, Paul Somohardjo van de PL haar werk rustig doen. Er wordt onderhandeld met de schuldeisers/crediteuren over de vele en grote schulden met hoge renten, IMF stelt eisen aan Suriname en Suriname loopt aan hun handje voor de betalingsbalans steun. Sranansma moes tay den bere moro strank en de importen moeten gewoon verminderen. Hierdoor moet als er valuta is deze besteed worden om die zaken te doen, die noodzakelijk zijn.

    Er is hoop want de schuldeisers willen gelet dat de situatie door de oorlog tussen Rusland van Poetin en Oekraine en het COVID virus en olie en gas duurder zijn geworden en alles duurder is geworden, ook het IMF Suriname tegemoet komen. Maar dat wil niet betekenen dat alles morgen is opgelost. A No de woko so. Een huis kan je in 1 dag afbranden, maar de opbouw ervan gaat jaren duren. In de tijd van plannen maken en schulden met hoge renten met crediteuren te bespreken kost tijd. In die tussen tijd oe moes tay a bere, offers brengen en wakti rustig af.

    Niet alleen in Suriname is er crises, maar in de hele wereld.

    Dus demonstreren of meer salaris willen hebben, kan op dit moment niet. Begrijp dat toch een keer toch lummels die schreeuwen dat de loonsverhoging willen of schoenen, uniformen enz. Met het weinige valuta moeten er prioriteiten worden gesteld. Als je met een schoen met een halve zool naar het werk moet, moet je het doen. Het kan niet anders.

    Als je loonsverhoging wil ga een inval bij de villa van ddb aan de Patrijsstraat in Leonsberg doen of de villa van boefdraad ea ndp-ers doen. De man dat tja moni nak dagoe, den fat den sakka no …

    En nu terug naar de orde van de dag en je rustig houden, er is geen geld dus kan niemand geld krijgen.

    Laat deze regeringscoalitie onder Z.E. president Chandrikaperkash zijn werk rustig doen. Die man kan niet met een toverstok toveren en met een tikje alle straten of jullie monden vullen met goud. Zo werkt het niet.

    Die mensen die demonstreren hebben andere belangen, nl chaos willen creëren, want al zouden zij op de stoel vd president gaan zitten, de grote schulden met de hoge renten gaan blijven en moeten worden afgelost en er moet over met de schuldeisers worden onderhandeld. Ja of ja? ja toch? Dus waar zijn de demonstraten mee bezig. Van een kale kip kan je geen veren plukken, Sranan Skeer momenteel. Je grabu a tori of a ede fu yu abi toko toko?

    En nu je bek houden en ga thuis iets nuttigs doen, planten. Moni no de.


    gemodereerd
  6. Er is afgesproken het overleg in kleinere setting voort te zetten waarbij het door de president aangewezen team de kar trekt. Hierna volgt rapportage naar de president.

    Dit is 1 van de redenen om de wind uit de zeilen te halen van eisers. Dit leer je bij opleidingen rondom communicatie en gesprekken voeren (technieken).
    De SPB moet dit toch herkennen. Om het momentum te ontkrachten wordt er gekozen voor verschuiving in tijd en als directe gesprekspartner zodat de president zich ten allen tijde kan beroepen op “ik heb het niet zo begrepen” waarna er weer tijd erover heen wordt gegooid.
    De bond moet zich een tijdslijn voorop stellen door te zeggen “overleggen en binnen 24 uur moet er een besluit worden genomen” na dit tijdstip wordt er verder onderhandeld / gesprekken gevoerd als er minimaal een x aantal toezeggingen worden gedaan.
    Nu wordt de bond in het ootje genomen m.a.w. “ik de president bepaal en niemand anders. Praten jullie daarna hoor i het wel in de trant van “mi e seni piking boi foe doe mi boskopoe”


    gemodereerd
  7. Een stel watjes laat zich door een groter watje met een kluitje het riet in sturen. Als de politie bond een ruggengraat heeft, dan doen ze wat ze gezegd hebben. Ik hoop dat de militairen zich bij hen aansluiten. Kom op voor je land, kom op voor jezelf. Dan kost het maar iets meer dan wat harde woorden, of veel meer dan wat harde woorden. Suriname verdient mannen en vrouwen met ballen. Show me you get them.


    gemodereerd
  8. linco , jij ziet graag weer een coup he , maar het zal niet lukken , alle paarsen worden opgeruimd


    gemodereerd
  9. Prima als de president met de bond gaat praten. Maar ik zie geen enkele zwaarwichtige redenen om die twee heren te ontslaan. Een reprimande en een boete voor gebruik van privé voertuig is voldoende. De president moet goed luisteren naar de bonden van de gewapende mochten en niet gelijk blaffen als Mathoera en Amoksi om disciplinaire maatregelen te treffen tegen de protesterenden. Mathoera en Amoksie moeten een toontje lager zingen en de problemen serieus nemen.


    gemodereerd
  10. Debby 11 november 2022 Bij 13:59
    Als de president niet zelf kan praten dan houd ht op. Hij kan niet tegen een groep geschoolden op.
    =================================

    WHAHAHAHAHAHAHAHA, onsterfelijk ik ga gewoon stuk….”Hij kan niet tegen een groep geschoolden op”….helemaal stuk…..
    een dommere opmerking ben ik nog niet tegen gekomen…whahahahaha


    gemodereerd
  11. Zaak: 1
    DNV directeur Veira als verdachte verhoord in zaak Rodney Cairo
    3 december 202045
    Bron: Waterkant.

    Die Rodney Cairo is niet meer actief in het Nationaal leger, en zijn daden hebben veel van onrust stoker

    Zaak: 2

    Hellings en Gentle zijn terecht ontslagen door het ministerie van Justitie en Politie
    Als ze het niet eens zijn met hun ontslagen dan behoren ze dit bij de rechtbank voor te leggen. De politiebond heeft niet het recht om politie-agenten op te roepen om te gaan demonstreren en actie te voeren bij het DNA en het Kabinet van de President. Hoe komt het dat mensen die de wet behoren te kennen dit niet doen?


    gemodereerd
  12. Passant , die spb onder leiding van die poetin atompai denken gewoon dat ze ddb zijn , maar deze gasten zullen straks ook ontslagen worden , met wat jij schrijft deze gasten kennen de wet niet , en ja dan wordt je straks ontslagen klaar toch


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES