zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident blaast reis naar Indonesië af

President blaast reis naar Indonesië af

-

Does Travel - naar Suriname

President Santokhi heeft een voorgenomen reis naar Indonesië afgeblazen. Dat heeft de Surinaamse minister van BIBIS, Albert Ramdin, vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie. Het gaat om de G20 Leaders’ Summit.

De president van Suriname was door de Indonesische president Joko Widodo, die het voorzitterschap van de G20 draagt, uitgenodigd voor de zeventiende Heads of State and Government Summit in Bali.

De G20 is een groep bestaande uit 19 landen en de Europese Unie, die zo’n 90% van het wereldwijde bruto nationaal product en ongeveer 80% van de wereldhandel beslaan. Indonesië nodigde Suriname uit in haar hoedanigheid van Caricom-voorzitter, voor de G-20 Summit met als thema ‘Samen herstellen, sterker herstellen’.

Er was veel kritiek vanuit de Surinaamse samenleving omdat Suriname geen deel uitmaakt van G20. Menigeen zag de noodzaak van de aanwezigheid van de Surinaamse president niet in.

Uiteindelijk heeft de president aangegeven dat het niet gepast is om komend weekend af te reizen naar Bali, vanwege de omstandigheden in het land.

Santokhi is gisteren teruggekeerd uit Egypte, waar hij de COP27-klimaatconferentie bijwoonde.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Laat hij gaan.
  Ou tron Tele Santana.

  De 50+, weten over wie ik het heb.
  De Braziliaanse voetbal coach, die na de verloren wedstrijd niet huiswaarts kon keren.

  Het moet ophouden Chan, mooi weer spelen in het buitenland. Terwijl het volk pienaart.
  Je gaat moeten bedanken. Als je het niet kan, laten anderen het doen.

  Je vriend Phoepha, Henk Panday heeft gezegd dat hij je daar heeft gezet ( ws. Met geld) en dat hij je ook weg gaat halen.
  Me tek mi ai loekoe.


  gemodereerd
 2. De vergadering in Egypte om de klimaatsverandering/op warming van aarde te bespreken was noodzakelijk en zinvol voor Suriname, omdat Suriname in tegenstelling tot bij de G 20 vergadering in Indonesië niet voor spek en bonen deelnam aan de vergadering over global warming.


  gemodereerd
 3. ach cornelis, ddb nam zijn hele harem mee naar verre bestemmingen , en ook die ex vp adhin nam zijn hele harem mee naar verre bestemmingen , en de slm moest voor hen vliegen he , mensen die een reis geboekt hadden konden wachten totdat die landverraders terug waren van hun uitjes , moeten wij nog meer meer paarse kopstukken noemen , maar jij weet hun namen toch


  gemodereerd
 4. Henkes , de president is niet uitgenodigd als president van Suriname , maar als voorzitter van caricom
  hij heeft een goede beslissing genomen om niet te gaan
  nu moet hij voor eens en altijd dat paars gespuis verwijderen , doet hij dat niet dan is hij snel president af en in het ergste geval kan hem het zelfde overkomen wat president John F. Kennedy in 1963 is overkomen
  er lopen vele gekken hier rond en er zijn wapens gestolen bij ddb , dus president voor uw eigen veiligheid ,opruimen die gekken


  gemodereerd
 5. Het moet niet gekker worden in suriname.
  Het volk kiest het volk bepaalt. Maar wat nu als het volk dom is.
  Het volk van suriname is gewoon niet geschoold het heeft een geheugen van een half uur. Dan wat wil het volk.
  Honger lijden ???? Weleens gehoord van het Helsinki syndroom welnu het volk van suriname lijdt daaronder.
  Doei veel plezier en slaapt u maar met een nachtmerrie van je tralala,


  gemodereerd
 6. Dit kan een ander keer.
  De G20 leden hebben ook gedoe in hun land en toch zijn ze er, das nodig want er komt een nog grote verandering aan.
  De resterende dagen van dit jaar uitzitten.

  President Santokhi kan liever héle goeie vriendjes blijven met Nederland. Dit land is 4 keer zo klein als suri, maar staat op nummer 2 van de wereldvoedselproductie-lijst, #1 is usa. Onlangs een glimp kunnen zien.
  Miljarden inkomsten uit vlees en groente en fruit. Dat was tegelijkertijd schokkend en verbazingwekkend, vanwege de gebruikte technieken en de enorme hoeveelheden.


  gemodereerd
 7. Het volk wil dat de regering versoberd!

  Oké dan, geen defilé, alleen een lunch met de regering, zonder dna-pottenkijkers.
  Vooral geen (drank en eet)activiteiten op het plein en ook geen lichtjes.
  Laat ze maar in huiselijke kring een kaarsje branden en bidden voor zichzelf.

  De politie en militairen kunnen dan in hun hangmat blijven liggen.
  Probleem opgelost!

  Idem dito kerst en oudjaar.
  Kunnen de suri’s dit aan; Minimaliseren.


  gemodereerd
 8. Ja mensen, veel aangelegenheden gebeuren, omdat er iets is dat ertoe heeft geleid, èèn daarvan is de negatieve beroering van het land.

  Velen onder, zien al deze verschillende delen van het leven, als geen graten hebben om het goede te doen, ook niet als de eindbestemming een goed leven is.

  Het beginpunt weten we al en het eindpunt niet, wat er daartussen zit, zijn ook tegenslagen, welke onvermijdelijk is.

  Vaak kan het wreed zijn, het geeft ons op zijn zachtst gezegd een ontevreden gevoel.

  Ongetwijfeld hebben we met tegenslagen te maken gehad. in het leven. Sommige mensen kunnen absoluut niet met tegenslag omgaan.

  Maar er zijn genoeg mensen die
  echter zo aan gewend, geraakt zijn dat het ook wel lijkt, alsof tegenslag deel uitmaakt van hun dagelijkse leven.

  “Ik realiseer mij dat op een dag, ik weet niet hoe of in welke situatie, ik u ( anderen )mogelijk nodig zal hebben.”

  President, vandaag heeft het volk, u nodig. Help ons een goed leven te krijgen, u had het beloofd.

  U, hebt al veel bereikt, wat anderen niet is gelukt.
  Ik ben misschien een mopperaar, maar gelegenheid mopperaar maar zeker geen geboren mopperaar.


  gemodereerd
 9. Wie moet wie opruimen dan? Kijk naar de vele valse beschuldigingen van bankdirecteuren die de gevangenis in worden gegooid en later blijkt dat er geen grond was voor strafrechtelijke vervolging, maar ze hebben wel 2 jaar onschuldig gezeten en zijn wel alles kwijtgeraakt. Wie is degene die de valsaards dan moet opruimen? Degenen die mensen onschuldig laten vastzitten? Wat gebeurt er dan met hen? Hebben ze geen geweten? Of moeten we hen aan karma overlaten? Degenen die juist strafbare handelingen verrichten lopen gewoon vrij rond. Hoe wil je democratie bereiken als je zelf corrupt en dictatoriaal bent?


  gemodereerd
 10. Onze pres treedt in de voetsporen van de reiszieke minister van financiën, tevens groot zakenman van weleer de grote boef Harry Radhakishun. Deze man heeft de Surinaamse gulden gedevalueerd, onze goudvoorraad verkocht, voor de grootste arbeidsonrusten gezorgd en als klapper op de vuurpijl de Vervuurt bank bijna kapot gemaakt met die leningen aan die nep NV,s. Toen het te heet werd onder zijn voeten heeft hij Suriname samen met zijn maatje van der Schroef spoorslags verlaten.
  Gelukkig dat Suriname hem geen deviezenvergunning heeft verleend om die Sf 900.000 over te maken.


  gemodereerd
 11. WAT, of hij nu als president van Suriname of als voorzitter van de Caricom ging, hij zou er toch voor Jan Met de Korte Naam bij gezeten hebben;
  President van Suriname, wat is uw bijdrage aan deze vergadering? Antwoord; ‘Babaw’, mond vol tanden.
  Voorzitter van de Caricom, waarom bent u afgevaardigd door de Caricom? Antwoord; eigenlijk begrijp ik het ook niet, ik ben toevallig op dit moment de voorzitter van de Caricom, daarom heb ik de eer om er voor spek en bonen bij te mogen zijn.


  gemodereerd
 12. Eindelijk eens een verstandig besluit, stuur desnoods maar een nutteloze ambtenaar.

  Of maak anders plaats voor een ‘echte’ president, iemand die wel de intelligentie heeft om het land uit het slob te trekken.
  Want Chan, ook jouw klokje tikt langzaam af, tik-tak-tik-tak…

  Dus houd je nou eindelijk eens bezig met de ‘echte’ problemen van het land!
  Dus geen lintjes doorknippen/snoepreisjes/commissies instellen bij gebrek aan eigen durf/kennis, maar gewoon kei en keihard werken voor het gigantische salaris wat je elke maand krijgt toegestopt!


  gemodereerd
 13. Paars trauma speelt sommigen parten. Chan breekt wel alle records, wat betreft het reizen. En dat terwijl het land verpauperd in hoog tempo. Zijn beleid is puur gericht op het buitenland. Daar wilt hij scoren, wat het Volk dat hem het mandaat heeft gegeven, daar van vind is niet interessant. Nu Suriname de rol van caricom voorzitter heeft, is er nog meer reden om zoveel als mogelijk, op stap te gaan met zijn delegaties, waarvan de first lady een verplicht aanhangsel is. Die sma is puur en alleen om deze aandacht en machtsvertoon, getrouwd met deze oude man, die haar vader had kunnen zijn. Ook bibis is een moetje in deze. Chan speelt dus mooi boi en noemt zichzelf ” vader des vaderlands”! Terwijl niemand in Suriname dat zo voelt! Staat ook graag op wereld podia om met name zichzelf te promoten. Deze hele show word gefinancieerd, met de belasting centjes van het Volk. Waarvan regelmatig verschillende groepen op zijn stoep staan te schreeuwen omdat zij alle verhogingen niet meer kunnen dragen. Aan de onderhandelingstafel word er van alles beloofd, maar puntje bij paaltje kunnen ze “zogenaamd: die beloftes niet inlossen.

  Chan kan ook deskundigen op reis sturen. De minister van milieu Silvano had zeker niet misstaan als spreker op dit podium, dan was de delegatie wat minder groot en waren er minder kosten gemaakt.


  gemodereerd
 14. Velen klagen en zeuren over de reizen van Chan en diens echtgenote!! Waar waren deze klagers deng mapie…as toen De DiDiBri en zijn reetlikker hele SLM in beslag nam om naar buitenland te gaan!! Wat een hypocrieten zijn deze klote klagers!!! Boi sutu yu kao..o Finga ini yu eygi reet!!

  De Waarheid komt het hards aan!!


  gemodereerd
 15. Ik snap heel goed , dat hij niet gaat. Er zijn veel te veel paarse corruptelingen die aan het stoken zijn en met een staatsgreep dreigen. Zeker om te voorkomen dat de sergeant nu wel in Santa Boma wordt opgesloten. Rekken en er bijblijven.


  gemodereerd
 16. Deze soort mensen willen van Suriname een tweede Haitie maken. Niks opbouwend is er in deze figuren. Alleen afbraak en stelen.
  Zie hoe ze op Haitie eruit zien. En kijk naar de groepen die aan het staken zijn.
  Ze denken dat de gebraden duiven ze in de mond gaan vliegen.
  Een bedel en steel volk.


  gemodereerd
 17. Als je de noodzaak van deze internationale contacten en reizen niet snapt, moet je gewoon je ogen weer dicht doen en gaan slapen zoals je dit de afgelopen 10 jaar ook al hebt gedaan. Laat het aan de huidige leiders over om het land weer uit de chaos en ellende te halen.
  Slaap lekker, zoals jullie grote lijder dat ook aan jullie rond 2010 en 2020 heeft geleerd….


  gemodereerd
 18. Suriname heeft niets te zoeken op een G20 top. Het land is financieel aan de grond en leeft van donaties en leningen.


  gemodereerd
 19. Triest dat een paar omhoog gevallen nietsnutten chaos in het land willen veroorzaken en kostbare tijd hieraan besteed moet worden en Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi niet bij de G-20 Leaders Summit in Indonesie aanwezig kan zijn , ook niet als voorzitter vd CARICOM en hierdoor ook
  zaken t.a.v. deze regio en Suriname financieel, en
  economisch, sociaal kan verbeteren,

  Surinamers ziet u heel goed wie de personen zijn die niets van hun leven maken, zij die chaos veroorzaken met hun gedrag, acties, enz en niet opschieten met hun leven of de groep waar ze uit komen en ook zijn en ook zorgen dat de uitdagingen waar Suriname voor staat ook
  tegen werken.

  Dezd mensen zijn bezig met chaos, rotzooi schoppen, zelfvernietigend bezig en slepen anderen er ook in mee.

  Zie dd schoolvoorbeelden:
  – eddy bruma met wie egi sani,
  – sleepte henk aron erin mee om de onafhankelijkheid uiterlijk op 25 November 1975 zonder overleg van de bevolking in te betrekken,
  – ddb 25 Februari 1980 met de coup. Hij wilde een vakbond en kreeg een land en zie wat er na 42haar van terecht gekomen is.

  Deze luitjes zijn niets anders dan nietsnutten. Waarom zij het niet redden? Zie hun hele leven, genaratie op generatie en geven anderen de schuld.


  gemodereerd
 20. Er worden allemaal voorbeelden aangehaald van wat in het verleden fout is gegaan om het gedrag van Chan goed te praten.
  Hij heeft vrijbrief om te reizen, want……, DDB deed het ook.
  Wat een redenering, wat een mentaliteit.
  Terwijl de koers blijft stijgen, en het gewone volk amper rond kan komen.
  Een volgende president, kan weer lekker snoepreisjes gaan maken. En zo blijft de geschiedenis zich herhalen.


  gemodereerd
 21. Cornel 13 november 2022 Bij 12:44
  “Er worden allemaal voorbeelden aangehaald van wat in het verleden fout is gegaan om het gedrag van Chan goed te praten.”
  ===============================

  Cornel, ik zou zeggen en terecht.
  Als DDB met zijn kornuiten het land goed hadden bestuurd, was er geen enkele reden geweest voor het volk om in mei 2020 op de huidige President te stemmen.
  Dus waar hebben wij het over?


  gemodereerd
 22. Er bestaat in de wereld geen ander volk met een grotere kraboe mentaliteit dan Surinamers.
  Destijds toen boefdraad op bedel-toer de wereld afreisde en nooit in DNA aanwezig was, vond iedereen het prima.
  @Sabaku: ik ben het helemaal met je eens,…laat ze maar lekker verder slapen en vooral slapeloze nachten hebben zoals hun voormalige leider ze had toegewenst.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES