donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMet illegale wapens aangehouden jagers in vrijheid gesteld

Met illegale wapens aangehouden jagers in vrijheid gesteld

-

Does Travel

De jagers I.N en H.A. zijn op donderdag 10 november 2022 op verzoek van hun advocaat Derrick Veira in vrijheid gesteld. De verdachten waren op 31 oktober met een derde persoon in het district Para gaan jagen, waarbij zij twee illegale jachtgeweren in hun bezit hadden. Ze hebben uit een cassave aanplant vier planten gerooid, waarbij ze de knollen als lokaas voor konijnen wilden gebruiken.

Een familielid van de eigenaar van de cassaveaanplanten schakelde de politie in, waarbij het trio werd aangehouden met in hun bezit de illegale wapens. De rechter-commissaris had hun inverzekeringstelling rechtmatig getoetst en verlengd met 30 dagen, wat voor hun advocaat de noodzaak was om een verzoek tot invrijheidstelling in te dienen.

Nog voor de behandeling door de rechter-commissaris werden de verdachten door het Surinaamse Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld.

Belangrijk voor de verdediging was, dat het perceelland waar de heren zijn gaan jagen niet omrasterd of beschut was. Tevens is het niet bewezen als het perceelland toebehoort aan degene, die beweerd dat hij de cassave heeft geplant. Voorts zijn de cassave knollen niet meegenomen maar afgestaan aan de politie.

“Deze omstandigheden noodzaken de continuering van de in verzekeringstelling niet”, aldus de raadsman.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

7 REACTIES
  1. Tjonge alleen in Suriname, tot het bot corrupt.

    Illegale wapens zijn blijkbaar geen enkel probleem is Suriname.


    gemodereerd
  2. Allemaal mooi en waar wat de verdediging beweert over het perceel, de cassave en afstaan van de knollen aan de politie. Maar volgens mij is het in je bezit hebben van een illegaal vuurwapen alleen al strafbaar. De echte reden dat deze kerels zijn vrijgelaten is vanwege hun gezicht of naam. Ze hebben waarschijnlijk een Zuid-oost Aziatisch of West-Afrikaans gezicht en een naam die lijkt op San Taki (?) of Brunswick (sardien).


    gemodereerd
  3. Dus als je niet weet wie de cassave die je geroofd hebt, geplant heeft, dan mag je met illegale wapens rondlopen.
    Waar gaat de rechtspraak naar toe?


    gemodereerd
  4. Wat een zielige verdediging. Het feit dat de knollen zonder toestemming van de eigenaar van het perceel uit de grond zijn getrokken (geoogst) geeft al aan dat je onrechtmatig de knollen in je bezit had (diefstal).


    gemodereerd
  5. en wat beteft de illegale wapens? Het is niet bewezen dat het van hun is. Het kon ook van die cassave bomen zijn.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES