maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie14-jarig meisje dood na elektrische schok uit stopcontact zonder afdekking

14-jarig meisje dood na elektrische schok uit stopcontact zonder afdekking

-

Does Travel - naar Suriname

Een 14-jarig meisje in Suriname is donderdag om het leven gekomen door een ongeluk met een stopcontact zonder afdekplaat. Dit gebeurde aan de Metaalstraat, een zijstraat van de Hanna’sLustweg.

Vernomen wordt dat een zus van het slachtoffer donderdag jarig was, waarbij enkele kinderen bezig waren te spelen. Het tienermeisje zou op een gegeven moment tegen het open stopcontact hebben geleund, waarbij ze een elektrische schok kreeg. Ze vertoonde daarna geen tekenen van leven meer en is vermoedelijk geëlektrocuteerd.

De politie van De Nieuwe Grond werd ingeschakeld die ter plaatse ging voor onderzoek.

Ter plaatse aangekomen bleek dat het meisje inderdaad geen tekenen van leven vertoonde. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. heel triest , een elektrische schok van 110 volt of 220 volt hoeft niet dodelijk te zijn , maar als je een paar seconden er aan vast zit gaat het fout
  je hebt ook landen waar 380 volt is voor industrieën , als je een schok van 380 volt krijgt is direct dodelijk
  dan hebt je nog hoogspanning 10 kva of hoger en als je daar een schok van krijgt verbrand je in een paar tellen , mensen onder schat elektriciteit niet , en zorg dat je elektrische installatie gekeurd is , en dat stopcontacten en schakelaars zijn voorzien van afdekkappen


  gemodereerd
 2. Ai boi, het zal je kind maar wezen. De kosten van een afdekplaat, wegen niet op tegen het waardevolle leven van een kind. De verwaarlozing en verpaupering van Suriname kost elke dag mensenlevens. A sarie foe troe…


  gemodereerd
 3. @ WAT

  Misschien was zij ook blootvoets, en tevens een zwakke heart
  hebben. Wat ik me afvraag is dit: was er dan niemand die de
  stroom kon uitschakelen ??? En waarom is deze wcd niet gerepareerd ????? Het kost een paar centjes, maar dan zou dit niet gebeuren man! 14 jaar en pas komen kijken en dan zo eindigen, vind ik als vader en opa dit heel triest!! Als ik naar
  de foto kijkt, is deze wcd niet geaard, kortom heel zielig allemaal.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. Een afdekplaat kost 1,50 euro, zoveel blijkt een mensenleven waard te zijnen het kost in Suriname dus 45 SRD


  gemodereerd
 5. Tjonge pure pech voor dit kind, weer een onschuldig kind dood!

  Die ouders zijn wel erg nalatig en/of dom in deze, want welke idioot laat nou een wandcontactdoos (stopcontact in de volksmond) open en bloot zonder afdekplaat, waar nota bene ook nog gewoon spanning op staat. En met spelende kinderen in dezelfde ruimte.
  Dat is toch vragen om problemen.

  De spanning is minder belangrijk, maar stroom is letterlijk levensgevaarlijk!
  Vandaar ook dat ‘veilige landen’ veelal een spanning van 220/230Volt hanteren voor woningen in plaats van de ouderwetse/onveilige 110Volt.

  De stroom is bij 110Volt ca. 2x zo groot als bij 220Volt!
  En de stroom die bij aanraking door je lichaam gaat zorgt dat de spieren zich samentrekken (kan je echt niet tegengaan) en je hebt echt geen kracht meer om zelf los te laten! Een en ander is wel afhankelijk hoe je de stroom door je lichaam vloeit.

  Vandaar ook dat als je een stroomdraad aanraakt altijd met de buitenkant van je hand doen. Door de tegengestelde samentrekking van je vingers kan je zo nog tijdig loskomen van de stroomdraad.

  Raak je de stroomdraad met de binnenkant van je hand aan, dan spannen de spieren van je vingers zich om de stroomdraad heen en kom je gewoon niet meer los en ga je gewoon dood door hartstilstand. De frequentie van de spanning, in dit geval 60Hz. verstoord de hartslag-frequentie van je hart met als gevolg, dood door hartstilstand!

  Iemand die onder stroom staat, ook nooit zomaar aanraken, want dan krijg je zwaan-kleeft-aan en sta je zelf ook onder stroom.
  Het is dus niet zo als in de film, dat je iemand ziet schudden die onder stroom staat het en schudden abrupt stopt als de persoon in kwestie is overleden is, het schudden/branden/smelten gaat gewoon door, geloof mij maar.

  Ik heb Elektrotechniek gestudeerd op de TU-Delft, afstudeerrichting Energietechniek.
  Weet dus echt wel waar ik over praat.
  En ik kan je bij deze verzekeren, zo gevaarlijk als het elektriciteitsnetwerk is in Suriname, dat vind je letterlijk alleen maar in de ergste 3e wereldlanden waar ze ca. 75 jaar achterlopen en waar een mensenleven letterlijk helemaal niks voorstelt.

  Heel het energienetwerk zou op de schop moeten het is nu letterlijk levensgevaarlijk.
  Transformatoren op houten palen, welke idioot heeft dat ooit verzonnen?
  Allemaal provisorische aansluitingen, illegale aftappingen met een Chinees verlengsnoertje.

  Sowieso zouden alle leidingen in de stad onder de grond moeten, zeker voor zo’n kleine stad als Paramaribo en omstreken.
  En de transformatoren gewoon op de vaste grond, in aparte afgesloten/veilige gebouwtjes langs de weg!

  En iedereen verplicht een moderne groepenkast met voldoende groepen voorzien van aardlekschakelaars en randaarde in de woningen.
  Vooral in zo’n vochtig-klimaat als Suriname is randaarde zeer belangrijk.

  Maar ja dat kost allemaal geld en men geeft dit geld liever uit aan onzinnige dingen.

  Het gehele Surinaamse elektriciteitsnetwerk en alles wat daar bij hoort is gewoon LEVENSGEVAARLIJK en zo ONVEILIG als de pest.
  Dit kan echt niet meer in 2022.

  De bobo’s van de desbetreffende instanties/regering moeten zich hiervoor letterlijk hun ogen uit hun kop schamen!

  Iedere deskundige, van elektricien t/m hoofdingenieur weet dit natuurlijk al vele tientallen jaren, maar de vele bobo’s (door vriendjespolitiek) hebben hier totaal geen verstand van, dat is het probleem.

  Zet de juiste poppetjes op de goede plaats en het komt goed.
  Maar in Suriname zetten ze liever onwetende bobo’s op die plek.
  Daarom blijft alles zoals het was en valt er af en toe een dode te betreuren en brandt er af en toe een woning af!


  gemodereerd
 6. Wat een drama zeg!! Nonchalante ouders ! Kijk wat wat een afdekplaat van 2srd heeft gedaan!!


  gemodereerd
 7. Volgens mij had deze lieve meid iets onder de leden. Van 110 volt ga je in principe niet dood anders moest ik al 20 keren dood zijn. Ja ik heb aardig wat stroomopdonders gehad in Suriname.
  Jammer.dat door nalatigheid of zuinigheid jij in de voorportaal van het leven moest sterven. RIP en laat jouw overlijden “een schip op het strand is een baken in zee” zijn en dat Surinamers voortaan geen grapjes maken met stroom..


  gemodereerd
 8. Toch een grondig onderzoek instellen KPS. Neem niets voor zoete koek. We leven in een rare wereld.


  gemodereerd
 9. En wie is hier nou de schuldige? Wat kost een nieuwe afdekplaat?
  Hetzelfde zien we ook bij woningen die niet verzekerd zijn en totaal verloren gaan bij een brand.Heel veel leed. Ook bij sommige auto’s zie je beschadigde voorruiten vanwege slechte wipers en bij fietsers die in de avonduren deelnemen aan het verkeer zonder een degelijke verlichting hetgeen kan leiden tot heel veel leed. Wat kost nou een fietslamp en/of dynamo?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES