zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieLeden Vereniging Rechtspositie Militairen gaan actie voeren

Leden Vereniging Rechtspositie Militairen gaan actie voeren

-

Does Travel - naar Suriname

De leden van de Vereniging Rechtspositie Militairen in Suriname (VRM) hebben vanmiddag tijdens een spoed Algemene Ledenvergadering (ALV) in het CLO-gebouw besloten om actie te voeren.

De leden van de bond, die nog geen 4 maanden bestaat, gaan morgen naar het Kabinet van de Surinaamse president. Volgens voorzitter Rodney Cairo gaat het met name om de ontevredenheid over het loon en het uitblijven van geneeskundige voorzieningen voor militairen.

De stap is opmerkelijk omdat minister van Defensie Krishna Mathoera woensdag nog in een persconferentie zei dat er dinsdag tijdens een ontmoeting met de VRM vier werkafspraken zijn gemaakt. Ze gaf daarbij ook aan dat de legerleiding niet in conflict is met de VRM.

Woensdag liet VRM voorzitter Cairo weten dat zijn bond de actie van de Surinaamse Politie Bond (SPB) ondersteund. DE VRM-leden zullen de SPB-leden fysiek ondersteunen.

UPDATE: De leiding van het Nationaal Leger heeft laten weten dat het recht van vereniging wordt erkend, maar dat militairen zich dienen te houden aan de geldende wetten en regelgevingen van de organisatie. De leiding doet daarom een beroep op alle militairen van de defensieorganisatie, om conform hun werkrooster normaal hun werkzaamheden te verrichten.

Bekijk een verslag van D-TV Express:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. kijk mensen , weer mensen van een bekende club he , ook deze galbakken worden opgetrommeld om chaos te creëren , en wie is de uitvoerder , ja mensen het is ddb
    ddb de grootste landverrader is nu nog stil he , maar is de chaos compleet , dan komt hij weer te voorschijn in zijn apenpakje


    gemodereerd
  2. Men had ze nooit het recht moeten geven om een vakbond op te richten.

    Wat de regering nu of de toekomst in Suriname moet doen, is het leger te sterk te verkleinen, een sterke kleine groep van 200 beroeps militairen die goed betaald worden en internetionaal mee doet.

    De miliaire dienstplicht weer in Suriname in te voerenn waar jongens vanaf 17 jaar verplicht mee moeten doen voor een periode van 2,5 jaar. Hierdoor zijn er sltijd meer dan genoeg militairen die de beroepsmilitairen ondersteunen voor de veiligheid vd grondgebied, te land, te water en in de lucht. Na hun dienstplicht kunnen ze verder gaan met hun eigen leven en werk.

    Hierdoor haalt de regering het lont uit de bombel uit het leger en deze onder controle heeft en geen onrust of deze dreiging voor de regering uitschakeld.

    Beste Chan, maak het leger kleiner en maak een kleine beroepsleger en voer de dienstplicht weer in.

    De militaire macht in Suriname kan hierdoor door de regering beheers worden en geen enkele dreiging kunnen vormen.


    gemodereerd
  3. Costa Rica heeft geen leger

    Suriname moet een zeer kleine beroepsleger hebben niet groter dan 200
    man, aangsvuld met een dienstplicht van 300 jongens tussen 17 – 20 jaar met eem diensttijd van 3 jaar. Om de 3 jaar wordt een nieuwe luchting opgeroepen.

    Het beroepsleger van 200 man moet uit starten met militairen op zijn minst een HAVO – diploma.


    gemodereerd
  4. Voorgeschiedenis LOOK BEFORE YOU LEAP.
    Sinds begin 1980 was het onrustig in het land en met name binnen de Surinaamse Krijgsmacht (SKM), bij het naderen van de voor 27 maart 1980 aangekondigde verkiezingen. Een groep van 240 militairen, onderofficeren en korporaals (totaal meer dan een kwart van het Surinaamse leger), die bij een actie van de niet-erkende militaire vakbond Bond van Militair Kader (BOMIKA), waarbij een smeulend conflict over salariëring escaleerde, het vertrouwen in de legerleiding had opgezegd, was op 30 januari 1980 door de militaire politie en de oproerpolitie uit de Memre Boekoe-kazerne te Paramaribo verwijderd, waarna zij zich verzamelden in het George W. Streepy Stadion. De bond beschuldigde de legerleiding en met name kolonel Yngwe Elstak en zijn adjunct luitenant-kolonel R.Essed ervan aan de vooravond van de verkiezingen “handelingen tegen de regering uit te lokken”. Bestuursleden van de vakbond werden gearresteerd, onder wie sergeant-majoor Badrissein Sital, sergeant Laurens Neede en Ramon Abrahams. [1][2] Premier Arron noemde tijdens een persconferentie de actie een “staatsgreep”, “omdat ze de democratische staat Suriname bedreigt”.[3][4] [5]

    De coup op 25 februari 1980
    Zie ook militair bewind in Suriname voor meer over dit onderwerp
    De vlam sloeg in de pan toen drie sergeanten op verdenking van insubordinatie werden gearresteerd en vastgezet in het Hoofdbureau van Politie; zij konden zware straffen tegemoetzien, maar zover kwam het niet [6] . Op de vroege ochtend van maandag 25 februari 1980 werd de Memre Boekoe-kazerne ingenomen door opstandige militairen onder leiding van Bouterse. Ook werd het gebouw van dagblad De West ingenomen. Daarna begonnen beschietingen van het Hoofdbureau van Politie. President Ferrier droeg via zijn adjudant telefonisch de vechtende partijen op om het schieten te staken en de sergeanten namen de macht over in Suriname. In Paramaribo werd de avondklok afgekondigd. [7][8][9]

    Op de dag van de staatsgreep werden ten minste vijf mensen om het leven gebracht. Voor een exact aantal is te weinig onderzoek gedaan. Die dag werden luitenant I.A. (J.) van Aalst en sergeant-majoor A.J. Comvalius op hun posten doodgeschoten. Toen twee politieagenten poolshoogte namen, werd agent Mohamed Ramdjan Soeltan doodgeschoten en raakte zijn collega zwaar gewond. Tijdens de beschietingen vanaf een marineboot op het politiebureau vielen twee burgerdoden, mogelijk van Guyanaanse nationaliteit.[10][11]

    Het tweede kabinet van premier Arron werd beschuldigd van corruptie en afgezet. Politici en adviseurs van de regering zoals Arron en Frank Essed werden gevangengezet. [12] Op 15 maart 1980 werd Henk Chin A Sen premier van Suriname en er werd een links kabinet gevormd waarin ook leden van de Nationale Militaire Raad (NMR) zitting hadden.


    gemodereerd
  5. Passant , een vakbond voor de militairen moet kunnen , en voor iedere werktak toch , hier in Suriname tijdens bouterse hoorde je de vakbonden niet want hij waarschuwde de bonden , nu er een nieuwe regering is die wel vakbonden accepteert
    je ziet dat vooral bij de kps en het leger de vakbonden misbruik maken , dit deel van die vakbonden zijn de slappelingen die tijdens bouterse zich niet lieten horen
    er zal zo weer een coup gepleegd worden door die paarsen , maar dit keer zullen ze niet slagen en zeker die ddb niet


    gemodereerd
  6. De koers is boven de 30 dank zij het waardloos beleid van Chan. Die mensen hun salaris is nu tussen de $125 EN $150.
    Moet je daarvoor gaan werken??????
    Je werkt 40 jaren en bij overlijden krijg je srd 2500. Je moet klaarstaan voor verdediging van je land??


    gemodereerd
  7. De leiders van de vakbond van militairen zijn net als de leiders van de Surinaamse Politiebond pionnen van de grote drugskartels. De nauwe samenwerking tussen Suriname en de USA/Nederland zorgt al 2 jaar voor veel onrust bij de criminelen en daarom willen ze Santokhi zo snel mogelijk weg hebben. Zowel voor de ABOP als de NDP is het prettiger vissen in troebel water.


    gemodereerd
  8. Het is nu alles wat de klok slaat actie voeren…
    Surinamers zijn slecht in communiceren (uitzonderingen nagelaten) Ze denken altijd dat ze met acties meer kracht kunnen zetten bij hun eisen maar realiseren zich niet dat je met een dialoog meer kunt bereiken.
    Btw, ben altijd bereid om jullie een cursus communicatie te komen geven. Wel vliegticket, en mijn verblijf in Torarica betalen 🙂
    @Pony,… ie sjie tog,.. mie wan kon jepie onoe


    gemodereerd
  9. Niet in een land als Sme waar het leger in de afgelopen 42 jaar bewezen heeft een dreiging te zijn voor de democratie, eigen belang vd couppleger, gezin, familie en vrienden. De ontwikkeling, welvaart en welzijn vd bevolking en het land ( inter)nationaal verstoord.

    Derde wereldlanden waar vele uitdagingen zijn, veel onderontwikkelde mensen, grijpen avonturiers, gelukzoekers het leger/ militaire wapens om aan de macht te komen.

    Suriname, Nicaraqua, Venezuela, enz zijn daar schoolvoorbeelden van. Een groot deel van de Surinaamse bevolking heeft haar les hieruit geleerd. Er zijn nog enkele onderontwikkelden die dat nog steeds niet in zien, wat het Surinaamse leger wilde, nl een vakbond. Ze kregen een land en zie wat ze van gemaalt hebben.

    Dictatuur, grote verval, democratische rechtsstaat weg, Verdragen weg, Trias Politica weg, eigen rechter spelen in het leven vd burgers, dood en verderf, grote armoede, zelf verrijking vd leider vd dictator en zijn gezin, familie en vrienden, militaire wapen handel, drugsdoorvoerland, moreel verval, geen principes bij de bevolking, voor de leider/ dictator op commando gaan staan en klappen, geen medicijnen, isolement vh land, neks no fout, devaluatie van de Surinaamse Gulden, dat 2 x sterker was dan de Nederlandse Gulden, devaluatie vd SRD, bedrijven die dicht gingen, arbeiders geen werk meer hadden, mensen handel, prostitutie, grote criminaliteit, diefstaf bij de overheid en CBvS/ banken, domeingronden voor famile en vrienden, de leider/ dictator reizen met het SLM- vliegtuig met vrouw, zoon, familie, vrienden naar vele buitenlanden waar dictators aan de touwtjes trekken, goud skaliens op de rivieren en stuwmeer, , diamantroof, domeingronden roof, broko baka beroofd, mensenrechten vertrapt, 8 December moorden, Moiwana 86 moorden, amnestiewet 2012 die niet volgens de grondwet voor moord geldt, enz

    Hij wilde een vakbond en kreeg een land en zie wat hij van vakte.

    Nog veel meer om op te noemen.

    Ben ik nou zo slim of ben jij zo dom om dat niet in te zien. Denk je dat deze domme soldaten of domme politieagenten met het algemeen belangen/ doelen van Suriname bezig gaan zijn. Als ze zo slim waren, dan hadden ze andere opleidingen gekozen, maar ze kozen voor wapens. Denk je dat ze dat gekozen hadden/ hebben om tegen Guyana op te nemen en het Tigrigebied weer tot Surinaams gebied te maken of tegen Frankrijk/ Frans- Guyana/ NAVO om het gebied in het zuidoosten weer tot Surinaams grondgebied te maken of tegen Brazilie.

    Zie wie welke landen de vrienden vd leider vd couppleger is van 25 Februari 1980 en wat hij met zijn vakbond Suriname heeft gebracht.

    Surinaamse Volk, wees waakzaam en kijkt u uit voor wolven in schaapskleding en als u partij moet kiezen tussen de gewapende machten en de huidige regeringscoalitie, kiest u dan voor de huidige regeringscoalitie.

    Zie wat de dictatuur van Suriname onder ddb, ndp u gebracht heeft. Nergens in de wereld hebben militairen een land en volk verheven en welvaart en welzijn, ontwikkeling gebracht, maar alleen onderdrukking.

    Wees waakzaam en wijst u deze vakbonden uit de gewapende machten af.

    Suriname heeft geen leger nodig en als er een leger komt, moet het niet meer uit hooguit 200 beroepsmilitairen bestaan. De dienstplicht weer wordt vervolgd ingesteld voor jongens van 17, 18 jaar en dienstplicht voor 2 jaar. De beroepsmilitairen moeten op zijn minst een HAVO- diploma hebben.


    gemodereerd
  10. Het is een ieders goed democratische recht om te protesteren. Niets mis mee. Wel moet de regering dit soort problemen bij de gewapende machten goed aanpakken en niet te veel bezig zijn met politieke spelletjes. Iedereen in Suriname ziet hoeveel geld er wordt verspild voor buitenlandse snoepreisjes. Met de president en zijn vrouw voorop. Dat is geen goed voorbeeld richting het arme volk. In Suriname stapelen de problemen steeds op. Geen politieke rancune, maar met dialoog de problemen oplossen.


    gemodereerd
  11. Denk nergens ter wereld is er een militaire vakbond, een militair hoort onderworpen te zijn aan de president en gewoon opdrachten uit te voeren, anders moet je maar geen militair zijn, wat voor s……t is dat. Ze willen gewoon ddb nadoen? En zulke gasten doen bijna de hedag niks, geen productie en willen loonsverhoging? Kom nou.


    gemodereerd
  12. Zolang didibri nog leeft zullen de gewapende machten de vrede in het land blijven bedreigen.
    didibri en zijn horigen na ding fesimang.


    gemodereerd
  13. Geen Bouterse toestanden meer in Suriname.
    Een vereniging is geen vakbond en geen vakbond in het leger.
    De vorige vakbond van het leger, die nooit van de grond is gekomen, was en is nog steeds een ramp voor Suriname.
    Geen tweede ramp in Suriname.


    gemodereerd
  14. Suriname is met niemand en geen enkel ander land in oorlog en heeft daarom verder geen leger nodig. Het Surinaams leger is alleen op oorlogspad met haar eigen volk. Opheffen dat ding en bij calamiteiten een rechtshulpverzoek neerleggen bij Navo en/of het voormalig moederland, Nederland.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES