dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVolgens Sergio Gentle zit vp Brunswijk achter het ontslag van de politie-inspecteurs

Volgens Sergio Gentle zit vp Brunswijk achter het ontslag van de politie-inspecteurs

-

Does Travel - naar Suriname

Een opmerkelijk moment vandaag bij het DNA-gebouw in Suriname. De ontslagen inspecteur Sergio Gentle hield een toespraak en onthulde dat de Surinaamse vice-president Ronnie Brunswijk achter het ontslag van de twee politie-inspecteurs zou zitten. Dit tot zichtbare irritatie van Atompai.

Atompai beweerde gisteren immers bij hoog en laag dat de VHP achter het ontslag van de politiemannen zit.

De uitspraak van Gentle, die hieronder terug te zien is in het filmpje, slaat dus haaks op de beweringen van Atompai. De twee leken het duidelijk niet met elkaar eens te zijn, voor het oog van de camera van De Vliegende Reporter.

“A man teken a ka stuk”, zei Gentle tegen een zichtaar geïrriteerde Atompai (foto). Hij liep daarna weg toen De Vliegende Reporter een vraag wilde stellen over zijn uitspraak.

Gentle zei verder dat de ontslagresolutie van de inspecteurs niet getekend is door de president. “De president heeft niet getekend maar de directeuren van de kabinetten”, aldus Gentle.

Bekijk het filmpje hier:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Ronny Brunswijk na Dirty Harry, dan kom je mooi weer spelen door te zeggen dat je van niets weet.

  Deze VP weet nooit iets als er bepaalde zaken spelen.

  Hij wist ook niets toen journalist Jason Pinas in zijn nabijheid in mekaar werd getimmerd door zijn Body Guards.


  gemodereerd
 2. kijk mensen , deze raddraaiers gentle en poetin atompei , zijn met een strijd bezig wie van de twee de baas is , echt wat een lachertje , atoompi zegt dat de VHP er achter zit en die gentle zegt dat de vp brunswijk er achter zit , nou gentle jij durft , maar pas op voor de vp , die maakt gehakt van jou , en ook van hellings en van eyk en van poetin atompei , nou mensen volgende week is het weer rustig in Suriname


  gemodereerd
 3. Goed zo. Ze vreten elkaar nu maar lekker op. It’s only the beginning. As we all know Karma is a bitch.


  gemodereerd
 4. Volk van Suriname,
  volg goed waar deze klojo’s mee bezig zijn ! Intussen zijn jullie de dupe van een slechte politie bond !

  Gaan wij dit accepteren ?
  Deze landverraders maken het leven in onze Suriname alleen maar moeilijker ! De regering is met man en macht bezig ons land te redden maar deze A-nationalisten en deze hypocrieten werken constant tegen.

  Waar is de stem van het volk, van de patriotten !

  Wi mus seti kondre bun.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 5. Gentle noch Atompai zijn raddraaiers, integendeel mensen niet slapen. Santhoki is met een snode plan bezig en zal daar niet van afwijken. De VP doet eraan mee of wordt gebruikt, en gebruikt ook zijn mensen, want mr. Denkt de volgende president te worden, daarom helpt hij z.g. iedereen, uit dat zogenaamde empathy met het volk, maar help ook alleen de gierige mensen als hun zelf. en de jongeren pakt hij in. Dus de vp voert ook een etnische beleid, De mensen hebben een grote achterstand, ondankbaar en gierig ook. Dat zei mw. Mathoera zelf, dat die boeskondre sma zijn gierig, plegen verraad en ze weet ze om te kopen, en ze gaan het binnenland kopen als Hindoestanen. Al deze zaken zijn gelekt uit de geheime apps van de VHP, toch a blakaras stem voor deze duivels en racisten. Voor deze witte boorden criminelen.


  gemodereerd
 6. Gentle en zn maatje moeten niet lullen maar op de blaren gaan zitten.
  Ze hebben toen wind gezaaid en moeten nu storm oogsten.
  Take it like a man and deal with it!


  gemodereerd
 7. In feite is dit een gedeeltelijk antwoord op mijn probleem.
  Probleemstelling: waarom rommelt het altijd in Suriname wanneer Brunswijk de president vervangt? En waarom speelt Brunswijk de reddende Engel bij de ontstane problemen?. Volgens mij veroorzaakt of organiseert Brunswijk zelf deze problemen.
  Juist ja: Brunswijk probeert Santoki onderuit te halen voor zijn eigen politiek gewin. Het valt toch op Brunswijk. Santoki in het buitenland. Abop minister ontslaat de agenten. Rommel en ook de reddende engel Brunswijk. En dit is volgens mij de derde of 4e keer dat hij deze grap uithaalt.
  Jij wist niets van het ontslag? Kom, kom toch. Jouw Abop minister hoort met jou als leider of lijder van de ABOP te communiceren dus ga niet zeggen: Mi no beng sabi. Voor de goede orde Brunswijk: Jij bent al vaker bewezen ongeschikt te zijn om president te worden van Suriname. Jouw sleutel is te klein voor het slot, als je begrijpt wat ik bedoel.


  gemodereerd
 8. Het onderzoek liep sinds die twee op non-actief zijn geplaatst. De minister wilde ze toen gelijk ontslaan maar de president heeft dit tegengehouden. Gelezen in een artikel.

  Niemand rept met één woord over de minister van Justitie, hij is namelijk hun baas.
  In mijn optiek gaat dit veel verder. Eindelijk worden de afspraken met Frans Guyana op crimineel gebied concreet; omgaan met drugsdelicten en uitlevering. Plus zijn de justitiële banden met anderen verstevigd.

  Het net sluit zich en dan krijg je paniek.
  Niets klopt aan deze bondsman.
  Je gaat toch niet een heel land op stelten zetten om 2 delinquenten. De collectieve ongeschoolde armoe wordt hier overduidelijk blootgelegd door de kudde.
  Gaan jullie ook “in beraad” als die verdachten v seksueel misbruik worden ontslagen. Die zaak moet ook nog voorgaan.

  Wordt het ontslag vernietigd, dan mogen ze stoppen met de reorganisaties bij de ministeries. Het wordt dan onmogelijk om een ambtenaar te ontslaan, want COL, steunt deze actie.


  gemodereerd
 9. Niet vreemd dat zij elkaar verketteren. Ligt nu eenmaal in de genen om altijd maar hun zin te krijgen. Atompai is gewoon een ordinaire zwarte racist met nazistische trekjes. Van alle ellende in dit land geeft hij de VHP de schuld van. Laat hij maar goed om zich heen kijken wat de bijdrage van zijn soortgenoten is. Jawel die zijn oververtegenwoordigd in de zware criminaliteit. Dit zijn de feiten.


  gemodereerd
 10. Ik gun een ieder in Suriname een beter leven, geluk, werk, welvaart en welzijn, enz. Dit omdat Suriname van alle Surinamers is.

  Echter moet je enige kennis, ervaring, de koloniale Nederlandse regels, grondwet, de Surinaamse maatschappij enz kennen en ook internationaal vd hoed en de rand weten en mee te kunnen doen.

  eddy bruma kwam met oe egi sani,
  henk aron wilde onafhankelijkheid op 25 November 1975 en kreeg het, terwijl Surinsme wat scholing, techniek, productie en export van Surinaamse ondernemingen niets was en nu nog steeds niet is,

  ddb wilde een vakbond en kreeg een land, die hij door ondeskundigheid, geen kennis, ervaring, ( inter)nationaal, bestuur en beleid, enz niets van afwist. Het werd een dictatuur, moord en verderf, zelf verrijking voor friends en zich zelf, enz, een grote puinhoop.

  De marrons die helemaal aan de onderkant vd maatschappij zaten kwamen dankzij hun leider die een jungle oorlog tegen het leger van ddb gestreden hadden tijdens zijn dictatuur nu in beeld en de javaan El Somo die ook in het verzet was adviseerde bravo ook mee te doen in de politiek.
  Hiermee was het hek helemaal vd dam, want je kreeg nog meer mensen in het machtcentrum die niets afweten van bestuur en beleid. Ze trokken dure kostuums aan, goud, hadden hout, reden in dure auto’s en dachten dat ze op diverse hoge posities hiermee het land zouden besturen. Het volk zou naar ze op kijken, hun excellentie noemen, respect tonen, enz.

  Maar zo werkt he niet, ook bij de PL is het wat deskundigheid niets anders dan water als soep met balletjes. Deze mensen zitten in de coalitie ve land dat door ddb, paloeloe boois, linkse jongens helemaal vernietigd is geworden. Grote schulden met hoge renten bij crediteuren die niet afgelost kunnen worden, grote armoede bij het volk. ontwaarding vd srd, geen valuta, drugdoorvoerhandel, wapenhandel mensenhandel,enz. chaos! Ook ceo van banken ea proberen hun slag te slaan, anderen zijn voortvluchtig of ondergedoken.

  De VHP onder leiding van Chandrikaperkash Santokhi heeft een regeringscoalitie gevormd met abop, NPS, pl om ddb en ndp uit het machtcentrum te halen en dat is gelukt, maar de puinhoop, failliete boedel, chaos, enz die hij is komen aantreffen is niet niks.

  Hij doet er alles aan om dit weer in goede banen te leiden en alles weer op de rails te krijgen, maar binnen deze coalitie en ook ddb en ndp die doen er alles aan om hem te dwarsbomen. De gasten in de coalitie zien niet in dat er geen betere coalitie is aan de hand vh IMF die Suriname weer in rustige vaarwateren te brengen. Ook in de nps met 2 of 3 zetels vallen ze de regering aan alsof het de VHP haar schuld is dat ze niet meer zetels hebben en dreigen uit het kaninet te willen stappen. Denken ze dan dat ze als er nieuwe verkiezingen komen ze meer zetels gaan halen, waar dan dan en wie dan? Met wie willen ze dan een coalitie gaan vormen?, want de VHP gaat niet vergeten als ze deze regering de nek omdraaien weer met hen, die klein zal blijven weer in zee zal gaan. Zie dan wie voor de VHP interessant gaat ziin en omgekeerd.

  abop heeft geen kader, hun leider is een crimineel dus deze partij heeft achterban, maar deze partij kan (inter)nationaal niets voor de Surinamers betekenen, idem pl.

  Dus laten de huidige coalitieregeringspartijen zich rustig houden en alles doen om de grote schulden met hoge renten die ddb, ndp gemaakt heeft goed op de rails te zetten en deze kunnen worden terug betaald onder gunstige voorwaarden.

  Aan de economen, financiele deskundigen in Suriname en in het buitenland die vd hoed en de rand weten en ervaring hebben zou ik zeggen, laag 1 opstaan en tonen dat die ruggengraad heeft en durf de uitdaging aan te gaan om minister van Financien te worden, h heeft niets te verliezen voor deze grote uitdaging. Niet u heeft de schulden met hogd renten gemaakt bij de crediteuren. Ook voor de CBvS moet er een opstaan. Ik begrijp niet waarom men deze uitdaging voor Suriname niet durft aan te gaan.Als de kennis en ervaring is, waarom durft u het niet aan te gaan. U kunt niets verliezen, alleen maar winnen en zeker voor iw land en volk.

  Suriname zit in heel grote uitdagingen en zij die kennis en ervaring hebben ( inter)nationaal sta op en doe wat uw geboorteland en uw volk van u vraagt.

  Geen woorden, daden.De schouders onder het werk zetten.

  Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi doet dat en laten wij het Surinaamse Volk hem met zijn vrouw. deze regeringscoalitie ondersteunen.
  Wij staan voor grote uitdagingen en samen zullen wij de handen aan de ploeg moeten slaan en het werk doen.

  Er worden fouten gemaakt, ook nu bij de politie deze regering, maar die kunnen worden opgelost. Problemen/ uitdagingen kunnen worden opgelost. Laten we aan tafel gaan zitten en zaken bespreken, we moeten het samen doen en samen werken.
  NPS en anderen, het Surinaamse Volk laat dit een hesl wijs advies zijn. De uitdagingen zijn groot, offers moeten gebracht worden, laat een ieder bescheiden doen en niet arrogant. Aan tafel te gaan zitten en praten.Suriname heeft momenteel geen valuta. We zullen offers moeten brengen en hard werken.

  Vergeet niet wie Suriname in deze problemen heeft gebracht en zich zelf flink verrijkt heeft.

  Vertrouwen Op Eigen Kunnen


  gemodereerd
 11. Volgens mij zitten gentle en Hellings achter het ontslag van gentle en Hellings. Overigens demonstreren in uniform zonder toestemming van de leiding mag volgens mij niet.


  gemodereerd
 12. @ henry helemaal mee eens Brunswijk doet altijd alsof zijn grote lelijke neus bloedt terwijl hij degene is die met de dolk in de rug steekt en het volk laat denken dat VHP achter alles zit. Zo hoopt hij bij de volgende verkiezingen zieltjes van de dommies te winnen.
  Ik zag het interview van Atompai…..sorry wat een arrogante kwal..
  Nu zin hij en Gentle niet op 1 lijn……wordt spannend! ik hoop niet dat de uitspraak van Gentle verstrekkende gevolgen gaan hebben want daar zitten we als Surinamers niet op te wachten.


  gemodereerd
 13. Het vermoeden had ik van meet af aan dat ome Lon achter het ontslag van deze zich een Godheid wanende ‘nee gers’ zit.
  Njang mang no lobi njang mang.
  Helaas zal het altijd zo blijven in Su; het zit nou eenmaal in onze cultuur.
  Suriname, een prachtig land; jammer dat er Surinamers wonen.


  gemodereerd
 14. Als ik zo naar de beelden kijk, zijn het over het algemeen weer mijn zwarte broeders en zusters die de boel zitten te saboteren. Eerst kreeg Santokhi de schuld en nu Brunswijk. Het is jammer dat men met deze President elke keer weer de racistische kaart trekt, terwijl men had kunnen weten dat de komende jaren het heel erg moeilijk zou worden om de leningen terug te draaien.
  Het volk is snel vergeten wie de grote boosdoener is van alle chaos en ellende. Als men nog enigszins een klein beetje hoop wil houden op een betere toekomst zou ik Santokhi met al zij hebi’s nu wel koesteren. Deze lieden die tot nu toe elke keer weer zogenaamd voor het volk opkomen hebben Suriname helemaal en totaal niets te bieden, nul komma nul.
  Die oproer kraaiers zijn terecht ontslagen. En dat de bonden zich met zulke politieke zaken bezig houden is ook crimineel. Ook hier moet de regering corrigerend optreden.
  If san mus bos mek a bos, dan zal het duidelijk worden dat men niet van het land houdt.
  En dan zal blijken of het volk vooruitgang wil, a volk o k@ moro te deng didibri dis kis den speri.


  gemodereerd
 15. Als ik zo naar de beelden kijk, zijn het over het algemeen weer mijn zwarte broeders en zusters die de boel zitten te saboteren. Eerst kreeg Santokhi de schuld en nu Brunswijk. Het is jammer dat men met deze President elke keer weer de racistische kaart trekt, terwijl men had kunnen weten dat de komende jaren het heel erg moeilijk zou worden om de leningen terug te betalen.
  Het volk is snel vergeten wie de grote boosdoener is van alle chaos en ellende. Als men nog enigszins een klein beetje hoop wil houden op een betere toekomst zou ik Santokhi met al zij hebi’s nu wel koesteren.
  Deze lieden die tot nu toe elke keer weer zogenaamd voor het volk opkomen hebben Suriname helemaal en totaal niets te bieden, nul komma nul.
  Die oproer kraaiers zijn terecht ontslagen. En dat de bonden zich met zulke politieke zaken bezig houden is ook crimineel. Ook hier moet de regering corrigerend optreden.
  If san mus bos mek a bos, dan zal het duidelijk worden dat men niet van het land houdt.
  En dan zal blijken of het volk vooruitgang wil en of bestaansrecht heeft, a volk o k@ moro te deng didibri dis kis den speri.


  gemodereerd
 16. Waar de naam poetin ook verschijnt er is altijd stront aan de knikker. Ik vraag mij iedere keer af, welk competentie profiel moet je hebben om in zulke positie te zitten, juist een grote bek.


  gemodereerd
 17. Het is allemaal heel triest van in Su gebeurd. Surinamers zijn een dom volk en ze blijven een dom volk. Keer op keer laten ze zich misbruiken om de belangen van enkelen te behartigen. Atompai, Gentle en Helings die zitten voor de rest van hun leven goed. Ze hebben geld zat. Zij hebben in feite niks te verliezen. In een normaal beschaafd land zou je naar de rechter stappen als je ergens niet eens mee bent. Alleen in Su snappen ze dit nog niet. Terwijl deze regering zijn uiterste best doet om investeerders aan te trekken zodat het beter gaat met land en volk, tonen dit soort figuren apen gedrag. Wat zij niet snappen is dat, voordat een investeerder in een land investeert naar drie belangrijke punten kijkt. A) Politieke stabiliteit, (B) Rechterlijke macht, en (C) koers stabiliteit. In deze is de politieke stabiliteit de belangrijkste, wat op dit moment zoek is in Suriname. En wie betaald uiteindelijk het gelag, juist. Het arme en domme volk van Suriname.

  GOD ZIJ MET ONS SURINAME


  gemodereerd
 18. Deze gasten zijn geen twee gesprekpartners zijn ontslagen en kunnen hun zaak maar beter gaan voorleggen aan de rechtbank.

  Als atompai wat hij over de VHP zegt niet hard kan maken, zou de VHP-bestuur een zaak tegen hem aanhangig kunnen maken, schorsen voor onbepaalde tijd of oneervol ontslag geven en bedanken voor bewezen diensten.

  Het Surinaamse volk moet haar hoofd koel houden en zich niet laten meeslepen in het smerige spel vh leger en politie om hen te ondersteunen.

  Het Surinaamse Volk kan liever achter de regeringscoalitie gaan staan en deze ondersteunen. Het volk heeft een zeer wijze les geleerd van de coup van 25 Febrauri 1980, de dictatuur en zelfverrijking van soldaten en armoede, grondwet buitenspel, enz.

  Eens, maar nooit weer.

  Dat Suriname nu in grote armoede en ellende zit, komt door ddb, zijn familie en friends, ndp en moet het Surinaamse Volk heel goed weten. De huidige regering doet er alles aan om weer orde te brengen in de chaos en vernietiging vh land en volk. ddb, familie en friends willen dit verhinderen en willen weer aan de touwtjes komen trekken. Al zou het hun lukken weer in het machtcentrum te komen, Suriname zal er niet beter op worden, maar nog verder verzuipen. Vele landen gaan Suriname de rug toe keren. Wat schiet men dan per saldo mee op.

  Surinaamse Volk ondersteunt u de huidige regeringscoalitie, de grondwet, democratie, Verdragen, mensenrechten, enz.


  gemodereerd
 19. 2 politiefunctionarissen zijn terecht ontslagen, zegt DNL- topman Dharm Mungra

  GFC NIEUWSREDACTIE- De twee Surinaamse politiefunctionarissen Sergio Gentle en Raoul Hellings zijn terecht ontslagen.
  Dat laat althans de topman van de politieke partij De Nieuwe Leeuw(DNL) Dharm Mungra weten aan GFC Nieuws.
  Maandag kwam in het nieuws dat Gentle en Hellings zijn ontslagen. De ontslagresolutie is getekend door president Chandrikapersad Santokhi.
  “Die twee zijn ontslagen omdat zij zich schuldig hebben gemaakt aan crimineel gedrag. Als politieman kun je niet zelf de wet die jij moet handhaven gaan vertrappen en er een politieke agenda op nahouden”, stelt de politicus.
  “Het ophitsen van het publiek met als doel het verstoren van de openbare orde, het negeren van bevelen van meerderen, ontoelaatbaar gebruik van staatsmaterieel voor ondermijnende acties tegen het wettig gezag en een voor een zwaar misdrijf opgebrachte arrestant met geweld uit het politiegebouw halen mag gekwalificeerd worden als samenspanning met criminelen”, vervolgt hij.
  “Dit is een verregaande vorm van anarchie die streng moet worden gestraft. Als wij deze misdadige gedragingen toestaan is het eind zoek”, aldus Mungra.

  Bron: GFC Nieuwsredactie, 9 November 2022


  gemodereerd
 20. henry 9 november 2022 Bij 23:48

  Ronny Brunswijk na Dirty Harry, dan kom je mooi weer spelen door te zeggen dat je van niets weet.
  ————

  Henry, ik ben t nog nie vergete. Want je had ook jaren gelee beweerd dat voetballer Snijders een Su voetballer had beledigd, maar je wou nie vertelle waar ik dat kon nalezen.

  Wees een man, en vertel me dat alsnog. Toon karakter, Henry, anders ben jíj Dirty Harry!


  gemodereerd
 21. Onenigheid in het fabeltjes Land, Bor de wolf begrijpt er geen klote van. Momfert de Mol helemaal niets! (Bor de Wolf is
  Atompie, en Momfert de mol is Gentle) Dit zijn de figuren
  van het dierenbos!!!!! (Chan is mijnheer ”De uil”)(en R.
  Brunsie is uit een ander serie en dat is, Pipo de clown.)Su wordt geregeerd uit figuren uit het dieren bos en kinder serie
  “Pipo de Clown en Mama Lou” whoeha whoeha man! Een inspecteur van Politie die zich zo in het openbaar gedraagt, is
  in mij optie niet waardig!!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 22. O ja , vergeten te vermelden.
  Een van die twee wilt toch president van Suriname worden. Brunswijk wil ook president worden alsmede Belfort.
  Nu krijgen we de Romeinse toestanden in Suriname.
  Alle keizerlijke kandidaten hadden elkaar uitgeschakeld en toen werd de imbeciel Claudius keizer omdat men geen andere kandidaten had.
  Dus potentiële presidentskandidaten.Uitkijken. Brunswijk houdt niet van concurrentie en hij is machtig en gemeen als de president op reis is. Hij heeft 100% voor deze ellende gezorgd.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES