Man dood na mokerslag: 10 jaar cel geëist, rechter geeft 1 jaar

7
rechtzaak

De 19-jarige Jean Pierre F., die een celstraf van 10 jaren riskeerde is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar onder aftrek. Deze jongeman had op 11 augustus de 25-jarige goudzoeker Ferranto Eduards met een moker een slag aan het hoofd toegebracht met als gevolg dat het slachtoffer is komen te overlijden.

De verdachte gaf aan dat hij zuurkool met kip, blom en ei had klaargemaakt. Zijn kookkunsten werden kennelijk niet gewaardeerd door de overige goudzoekers, die opmerkingen maakten over het eten. De verdachte werd hierdoor boos waarna hij in een handgemeen raakte met het latere slachtoffer.

De advocaat van de verdachte, Maureen Nibte, vroeg de rechter om niet mee te gaan met de hoge strafeis van 10 jaar. De vervolgingsambtenaar achtte zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende wettig en overtuigend bewezen.

De raadsvrouw voerde aan dat de verdachte stottert van jongs af aan. Hij werd hierom gepest. Het is bekend dat stotteraars snel agressief worden, omdat zij zich niet kunnen uiten. Nibte had ook verzocht voor een psychologisch rapport van haar cliënt, maar vanwege betalingsproblemen vanuit de overheid verlenen psychologen geen medewerking aan het gerecht. De advocaat vroeg de rechter om het ontbreken van dit rapport ook mee te nemen in haar strafoplegging.

De rechter motiveerde dat de verdachte van jongs af om zijn gestotter gepest en daarom een natuurlijke afweer heeft opgebouwd om zich te verdedigen tegen het pesten. De verdachte heeft nooit begeleiding gehad voor zijn stotterprobleem, waardoor hij agressief reageert.

De magistraat heeft dit zwaar laten wegen in haar strafoplegging. Zij week daarom sterk af van de eis van de officier en legde de verdachte een straf van op 1 jaar.

7 REACTIES

 1. Zolang hij blijft stotteren, zal hij door sadisten gepest worden. We kunnen er dus op voorbereid zijn dat hij binnenkort iemand anders bewerkt met een moker of houwer. Nibte en de rechter moeten maar duimen dat het volgende slachter geen familielid van hen is.
  gemodereerd

 2. Zijn handen stotterden echter niet toen hij de slagen toebracht.
  Aangezien de handen de misdaad hebben gepleegd, telt de mond (stotteren) niet.
  Straf mocht dus hoger zijn.
  gemodereerd

 3. Blijkbaar had deze stotteraar genoeg goud in voorraad om Nipte te kunnen betalen.
  De rechters, incl. het OM laten zich constant in de luren leggen door deze Nipte.
  Blijkbaar gaat ze met een pop in haar tas naar de zittingen.
  Dankzij haar zijn in de loop der tijd talloze rovers en moordenaars op vrije voeten gekomen.
  KPS pakt ze op, nipte zorgt dat ze vrijkomen. Het is dweilen met de kraan open in Surbabwe.
  gemodereerd

 4. Nibte en de rechters voor een maand schorsen , want ze deugen niet in dit beschaafde land.
  gemodereerd

 5. Waar gaat het naartoe met onze rechtspraak. Emoties schijnen nu de boventoon te voeren. Iemand doden en voor slechts 1 jaar het gevang in. Onbegrijpelijk, voor een minder ernstig vergrijp wordt er een hogere straf opgelegd
  gemodereerd

 6. weer die nibte he
  Henkes hopelijk worden zij de volgende slachtoffers
  tering zooi hier in Suriname
  daarom voelen we ons niet meer veilig omdat die nibte , het OM en bepaalde rechters criminaliteit aanmoedigen
  ddb zal hier ook mee te maken hebben , hij geeft instructies , hij wil toch chaos in het land
  gemodereerd

 7. Boesskowtoe 10 november 2022 Bij 08:50
  Blijkbaar had deze stotteraar genoeg goud in voorraad om Nipte te kunnen betalen.
  De rechters, incl. het OM laten zich constant in de luren leggen door deze Nipte.

  nee hoor, zij vangen ook hun deel. Dat je dat nou nog steeds niet door hebt mag je opvatten als een compliment
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.