Interim Management Team KPS doet dringende oproep aan politieambtenaren

13
Politie in Suriname
Politie in Suriname.

Het Interim Management Team (IMT) van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft dinsdag een dringende oproep gedaan aan alle ambtenaren van politie, om invulling te geven aan de grondwettelijke taken namelijk waarborging van de algemene veiligheid van land en volk.

In een persbericht zegt het IMT dat zij dinsdag omstreeks 15:54 uur kennis heeft genomen van een schrijven van het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB). In het schrijven is kenbaar gemaakt dat de SPB per onmiddellijk in actie is en dat vitale afdelingen van het KPS geen werkzaamheden zullen uitvoeren.

Het IMT schrijft hierover:

“Het IMT heeft met verbazing kennis genomen van dit besluit, aangezien er geen arbeidsconflict bestaat tussen de werkgever en de werknemers van het KPS. Het IMT is conform taakstelling van het bevoegd gezag bezig met het reorganisatietraject en staat in dit kader open voor overleg en dialoog ten aanzien van issues werknemers rakende.

Het is zeer betreurenswaardig dat gekozen is voor dit model terwijl het alom bekend is dat indien een lid van het KPS van oordeel is dat hij of zij geschaad is in zijn/haar rechtspositie er wettelijke regels en procedures zijn om dit te adresseren.

In dit kader roept het IMT alle ambtenaren van politie op om invulling te geven aan onze grondwettelijke taken namelijk waarborging van de algemene veiligheid van land en volk. Toon uw vaderlands liefde en lever uw bijdrage aan bescherming van onze samenleving.

Het IMT wenst de samenleving te informeren dat voorzorgsmaatregelen zijn getroffen in samenwerking met veiligheidsinstituten om de veiligheid van de samenleving te waarborgen.”

13 REACTIES

 1. Moeten jullie de veiligheid maar op je nemen. De agenten die momenteel wachters zijn gaan maar werken.
  Is toch alleen criminele activiteiten die dagelijks plaatsvinden en er wordt naar gekeken. Meer niet
  gemodereerd

 2. die poetin atompai , kent de IMT niet , hij denkt dat hij het voor het zeggen heeft , nou mensen , deze atoompei is gewoon een droplul , en iedereen die achter hem staat zijn de domme lullen , vandaag zag je dat onderontwikkelde gasten zowel vrouwen als mannen mee deden die zelf geen mening hebben , gewoon slaven van bepaalde personen , dus het zelfde wat gebeurde tussen 2010-2020 , deze nietsnutters zien het liefst ddb weer aan de macht , want toen kon je luieren en nu moet er gewerkt worden , als je alles bedonderd en belasterd is het terecht dat je eruit geschopt wordt
  dus domme politie ambtenaren kijk nog een goed naar de oproep van het IMT , en zo niet bereidt je dan alvast voor dat je ook ontslagen wordt en geen brood meer op de plank hebt
  gemodereerd

 3. Landverraders en egoïsten!! En sterker nog het zijn allemaal beëdigden!! God sta mij bij!! Bij deze klootzakken komt een pad richting naar de hel!! Ik begin nu al te sparen voor een kaars en hoop tijdens het aansteken dat het niet gelijk dooft, want dan zijn ze naar de hel!! Duivels blij!! Bakru nang jorka ei wakti deng fu opo a doro!! KOM BINNEN SIEM SIEM!! door een 1000 meter brede vuurzee heen!!

  Dus mensen..! een advies aub! ga nooit en never wie dan ook, op welk zin/manier dan ook a.u.b. benadelen!! wat dan ook!! ga voor je eigen waarde en respect/ naam en faam!! dat is het! tru tori! tussen ons zijn en heen gaan zal een ieder unu grantangi zijn! en de poort voor de goed charisma zijn wijd geopend!! Let wel aub!!! Wij zijn vakantiegangers voor een bepaalde tijd! En God bepaald voor hoe lang!! Hoop dat een ieder, die dit leest een harmonie en saamhorigheid met alle liefde! er zijn zoveel oorlogen elders!! is het niet genoeg?? moeten wij nog meer hebbe tussen ons eigen moeders, vaders, zussen, broers en of kennissen/vrienden?? pffffffff neen hoor!! en in ik weet 10000000000% zeker dat u allen met mij eens zullen zijn!! wel moeten degenen wier hun verstand niet op het goede plek is om het juist plaats te zetten!!
  gemodereerd

 4. Het zijn verraders!1 Stiekem!! baka jari bouta ai trowe moni fu sut faja!!!

  Dus let wel op!! Die klootzak probeert alles maar dan alles op het spel te zetten om deze regering kapot te krijgen!!! En zoa;ls jullie weten!! een rat kan op alles knagen en te verzieken!! een echte virus!! die paria!!!
  gemodereerd

 5. IMT en Amoksi: Zolang jullie het kaf niet van het koren scheiden, zal het nooit wat worden bij KPS. Begin met het vervangen van alle rotte appels die voor onrust binnen de organisatie en maatschappij zorgen. Jullie hadden dit al veel eerder kunnen doen want, met onwillige honden is het slecht hazen vangen. Ik sluit niet uit dat er nog genoeg integere mensen zijn binnen het korps die staan te popelen om die grote kneuzen te vervangen.
  Pres Chan: waaaaar blijft die lang beloofde reshuffle van ministers???
  De tijd van evalueren is allang verstreken, niks doen is geen optie!
  En…Mule, het is de hoogste tijd om je methadon pilletje in te nemen zodat je tot rust komt en minder gaat blèren…want het is jou soort die het land naar de verdoemenis helpt.
  Van frustratie van de bosjesbrug springen mag natuurlijk ook altijd.
  gemodereerd

 6. Heeft Suriname geen politiemanifest? Een boek waarin de gedragscode van politieagenten is opgenomen en de sancties die ze kunnen krijgen als zij zich misdragen. Naar mijn mening brengt die Poenie Atompai het land Suriname in gevaar.
  Gedenk: met de politiemanifest in de hand komt men door het ganse land.
  Dus regering: fout herstellen.
  gemodereerd

 7. Is het niet het IMT dat stelde dat er geen overleg zal worden gevoerd met een mes op de keel?
  Deze zelfde IMT die schijt nu wellicht als een buffel in hun onderbroek omdat de SPB nu willens en wetens toch de confrontatie aangaat met het IMT en de coalitie.
  De politie heeft zowel rechten als plichten, maar als je rechten worden opgeheven / geschaad dan is het spiegelbeeld hiervan dat je plichten oom terzijde worden gezet / geschoven totdat er sprake is van communicerende vaten tussen rechten en plichten
  gemodereerd

 8. Ze moeten veiligheid waarborgen is waar maar wat betekent hun veiligheid voor deze regering
  Betaal ze goed en misschien gaan ze beter en harder werken
  Politiek moet geen issue zijn binnen de gelederenik vrees voor een staatsgreep
  Watch my steps
  gemodereerd

 9. Saaang,…wat een wijsheid hiero noh,..baja, dit gaat mijn pet te boven hor 🙂
  Vast en zeker van een afgestudeerde van de hoogste school van Klevia. Daar hebben we in Su en op deze site heeel veeel van!
  gemodereerd

 10. In deze moeilijke tijden kan men mij of mijn medebakroes inhuren.
  Wij zijn al eeuwenlang actief in dit vak en vragen erg weinig terug. Slechts eenmaal per jaar een nacht met je vrouw of dochter.
  Dit weten jullie toch wel uit de overlevering?
  gemodereerd

 11. Kan begrijpen dat men zich overvallen voelt door deze ontslagen. De pres had laten doorschemeren dat hij serieus in gesprek zou gaan met de maatschappelijke ‘clubjes’, wat hij trouwens ook keurig heeft gedaan. Hij heeft naar de protesten geluisterd en heeft begrip getoond, hiermee heeft hij de verwachting gewekt richting de twee ontslagen heren dat er alleen disciplinaire maatregelen genomen zullen worden, indien de politie leiding dat nodig achtte. Niemand had op ontslag gerekend, zelfs de VP niet.
  Wie liegt en heeft het vertrouwen geschonden?????

  Het IMT moet zich afzijdig houden, ze moet zich aan haar opdracht houden en dat is de reorganisatie van het politieapparaat. De reorganisatie staat buiten dit “gedoe”.
  gemodereerd

 12. Pony, je trekt je conclusies o.b.v. een aanname!
  Het spreekwoord zegt, bezint eer gij begint. Dat hadden Laurel en Hardy zich moeten realiseren voordat ze maatschappelijke onrust veroorzaakten wat in strijd was met de functie die ze vervullen.
  En dat is een feit en geen aanname!
  Ja, wij NedSuries zijn heel goed instaat om jullie daar van onberispelijk repliek te voorzien.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.