woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVp Brunswijk en grootopperhoofd Aboikoni bespreken misverstanden en pijnpunten

Vp Brunswijk en grootopperhoofd Aboikoni bespreken misverstanden en pijnpunten

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft afgelopen zaterdag een bezoek gebracht aan het Boven-Suriname gebied, voor het bijwonen van een liba krutu.

Voordat Brunswijk de krutu bijwoonde heeft hij zijn opwachting gemaakt bij het grootopperhoofd der Saramaccaners, Albert Aboikoni (foto). Eventuele misverstanden werden daarbij uitgesproken. Het geheel vond plaats op de residentie van het grootopperhoofd te Asidonhopo.

Brunswijk was vergezeld van ministers, assembleeleden en partijfunctionarissen. De vp riep op tot eenheid, omdat zonder eenheid geen ontwikkeling komt in het Saramaccaans gebied. “Unu musu lobi un’srefi”.

De vp en zijn gevolg zijn feestelijk ontvangen door de aanwezigen. De pijnpunten werden besproken in een luchtige sfeer.

In augustus zou Brunswijk granman Aboikoni hebben geschoffeerd door Asidonhopo, het dorp van de residentie van de granman, te bezoeken en de granman niet op de hoogte gesteld hiervan.

Aboikoni zag dit als ondermijning van zijn gezag. Hij was van mening dat de vp lak heeft aan de Saramaccaanse gemeenschap door zijn handelen. “Brunswijk zou moeten weten dat hij niet in het dorp kan komen als gezagsdrager en de leiding van de gemeenschap zo kan schofferen”, zei Aboikoni toen tegen ABC Online Nieuws:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Politieke misverstand nr. 1 is de grootspraak van Brunswijk dat hij de koers eigenhandig zou laten dalen. Ja kenmerkend voor het soort dat meent te denken door een grote kwebbel de boel recht te trekken. Deze drugscrimineel kan beter het regeren overlaten aan mensen met verstand en laat hem maar voor tranga soema spelen.


    gemodereerd
  2. Deze groot opperhoofd der saramacaners is een heel rustige en bescheiden man. Ben ooit in de gelegenheid geweest om hem ook te mogen begroeten te Asidonhopo. En ik kan er niets anders van maken, dan dat het iemand is met hart voor zijn Volk en het binnenland. Zijn grootste angst is de drang van mensen die niets ontzien, en alleen maar dollar tekens in de ogen hebben. Die mensen ontwrichten het leven van mens en dier, flora en fauna in ons prachtig achterland. Brunswijk zou wat dat betreft, wat kunnen leren van deze Aboikoni.. deze man staat wat dichter bij de natuur. Brunswijk is wat dat betreft, meer iemand van de wereld geworden en gaat voor macht, geld, roem enz..!


    gemodereerd
  3. ha ha konsensi , nu hebt jij kleur bekent , nou zit dan niet over een andere kleur te zeiken


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES