donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresidentiële delegatie vertrokken naar Egypte

Presidentiële delegatie vertrokken naar Egypte

-

Does Travel - naar Suriname

President Santokhi is zaterdag met een delegatie vertrokken naar Egypte in verband met de 27e Conference of the Parties (COP27).

De conferentie vindt plaats van 6-18 november. In Egypte zullen de wereldleiders de meest urgente kwesties over klimaatverandering bespreken. Hieronder vallen: toegang tot klimaatfinanciering, verlies en schade voor ontwikkelingslanden en het transformeren van energiesystemen.

Suriname en andere ontwikkelingslanden zullen op deze VN-conferentie over klimaatverandering aandacht vragen voor concrete plannen en het inlossen van gemaakte beloften door de geïndustrialiseerde landen tijdens voorgaande bijeenkomsten.

De presidentiële delegatie keert op 10 november terug naar Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. Meer dan het verkwisten van het geld van de armen kunnen ze niet.
  Heeft Tamdin het lef dit goed te komen praten. Tot nu toe hebben al zn buitenlandse reizen hem en zijn kliekje rijk gemaakt. Jullie zijn ordinaire, hartelozen plunderaars.
  Dan zijn er geen medicijnen in Su, land lijkt op een grote stal, geen vreten vr 80% van de bevolking.


  gemodereerd
 2. Wat ’n overdreven circus. Hij gaat naar een conferentie die uiteindelijk geen impact zal hebben op het klimaat (die is al fucked up door 200 jaar broeikasgassen uitstoot in de atmosfeer) en dan een rode loper en zijn vrouw mee op reis nemen. Hij begint al grootheidswaanzin symptomen te vertonen.


  gemodereerd
 3. Ik vraag mij echt af wanneer ze met dit soort poppenkast gedoe zullen ophouden in Suriname. Het is echt schaamteloze vertoning weer. Het grootste deel van het volk zit in armoede, de criminaliteit neemt elke dag toe, maar de president blijft doorgaan met de show.


  gemodereerd
 4. Het glamourkoppel met sterallures gaat weer eens op pad met een delegatie jaknikkende knechten. Bescheidenheid en soberheid zijn ver te zoeken terwijl de uitgerolde rode loper en de haag militairen en hoogwaardigheidsbekleders symbool staan voor de dikke middelvinger naar het noodlijdende volk.


  gemodereerd
 5. Ik begrijp de vraag om de afspraak over de inlossing van gemaakte afspraken, maar ook kijken naar je eigen handelen als kleine landen in dit geval Suriname, als er in de kust gebieden huizen gebouwd worden terwijl je weet dat het daar gaat overstromen en bijzonder drassig is en blijft, is dat toch een keuze die niet in de schoenen van een ander geschoven kan worden, zo ook de beplanting van de kust gebieden (bv.Weg aan zee) is nu pas door een enkeling aangepakt, als er goed beleid wordt gevoerd zijn gelden van buitenaf niet perse nu zo nadrukkelijik nodig, expertise is er in dit land voldoende maar er wordt niet geluisterd pas als het te laat is wordt er geschreeuwd dat we hulp van buitenaf nodig, is zo ook met het kwik probleem, dat hoort niet in een woonwijk maar toch laat men het toe, ook de inheemsen waarschuwen al jaren over vervuiling v/d wateren, er wordt niets gedaan , dus kijk eerst naar balk in je eigen oog en daarna naar de splinter v/d ander tuurlijk hebben de grote landen schuld aan het klimaat probleem maar om alleen maar om geld te gillen vind ik een beetje kort door de bocht.


  gemodereerd
 6. De rode loper is er bij nodig, om deze poppenkast taferelen
  te filmen. De president van USA zou lachen om dit allemaal zien gebeuren, maar tegelijker tijd denken wat is dit voor een”Shit”
  Wat een wonder dat er geen nationale feestdag, eraan wordt gekoppeld als de Pres weg gaat. ”Banabakba republiek taferelen mang”.

  sari tori

  jacko


  gemodereerd
 7. Het geld wat gebruikt wordt om dit reisje te maken,
  hadden ze beter kunnen gebruiken, om de criminaliteit te bestrijden. En de inflatie enigzins te drukken, erfenis van
  opa (B)oeler.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 8. Suriname kan zijn gezicht weer laten zien en doet dit ook. Chapeau
  Wat ook vermeldenswaardig is is dat bouterse in kleine kring geopperd heeft om zijn excuses aan het Surinaamse volk aan te bieden voor het leed dat hij ze heeft aangedaan.
  Nadrukkelijk niet voor de revolutie, maar voor het beleid dat gevoerd is onder zijn bewind.
  De gedachte is dat hij spijt heeft, maar ik heb ook gehoord dat het aanbieden van excuses zoveel inpact kan hebben dat als hij er niet meer is de ndp er nog wel is
  Ik ben benieuwd.


  gemodereerd
 9. Voor de bovenstaande!! Allen denk even goed na!! Alleen moet het verstand van jullie op het juiste plek zijn!!! Wie zou het anders het land boven water krijgen?? Jullie soorten zou het allang het land verkocht hebben om jullie buikje te vullen!! En de generatie hierna zou opgevreten worden door buitenland!! Wees blij dat er zo een persoon is die het land heeft gered van de muilezels en de ratten!! Wees eerlijk en ga goed nadenken!! Jullie zijn landverraders en vernietigers!!! Met jullie komt nooit goed en volgens mij zijn jullie ook bedelaars!! Yu na fu tide, tamara yu aw yang schijt!! En ga nou mij niet uitschelden, want dan laten jullie je beter kennen!! Uitschelden doen paria’s die totaal geen eigenwaarde hebben, laatstaan voor een andere!. Bij een dief is altijd zo! ik een dief de anderen zijn ook dieven. Die poepende Hyena’s!!


  gemodereerd
 10. Klimaatbeleid is nergens op gebaseerd. Immers, hoe wil men de activiteiten van de zon controleren?
  Allemaal geldverspilling om de bevolking armer te maken.
  Doelstelling van het WEF:
  ‘You will own nothing and be happy’.


  gemodereerd
 11. Het is geen staatsbezoek, waarom moest Melissa dan toch mee. Maar de reislustige president wilde zij liefje graag de pyramides laten zien. En dit op kosten van de belastingbetalers. Echt schandalig is dit.


  gemodereerd
 12. Wat een gedoe als deze man op reis gaat! Rode loper, eerbetoon, ministers die hem verplicht moeten uitzwaaien en begroeten. Die Santhoki profileert zichzelf als een zwaargewicht onder de Presidenten. Het is pure onzin om bij elk wisje wasje, dit hele circus uit de kast te trekken.

  Zogenaamd ga je nu de wereld toespreken om zich in te spannen en vast te houden aan de afspraken die gemaakt zijn aangaande het klimaat. Terwijl het beleid dat gevoerd word in eigen land, niets essentieels toevoegd aan die Co2 uitstoot vrije toekomst. Het plan van Suriname is integendeel, om olie en gas te gaan exploiteren voor een klein percentage. Want niets kunnen we zelf! Heel erg confronterend allemaal. Verder doe je niets! Het enige sterke punt van Suriname op het congres, is dat we het groenste land ter wereld zijn. Meer inbreng hebben we niet…! Geen enkel voertuig op de weg in Suriname, hoeft rekening te houden, met wat er uit de uitlaat komt. Dagelijks worden de rivieren en kreken vervuild en vergiftigd door het gebruik van kwik bij de goudwinning..enz enz..

  Suriname heeft niets tot weinig in te brengen bij het terugbrengen van die schadelijke uitstoot. De grote landen en multinationals zijn daar schuldig aan en stellen hun economische belangen boven het welzijn van de planeet..

  Chan iem sab yu presie, dus iets minder arrogant en wat minder vanuit de hoogte doen. Zou u veel meer sieren..


  gemodereerd
 13. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Presidentiële delegatie vertrokken naar Egypte.

  Behalve dat president Chandrikapersad Santokhi met een enorme delegatie naar Egypte is vertrokken i.v.m. een Klimaatconferentie aldaar, waarom er zo’n vertoning heeft plaatsgevonden bij z’n vertrek op de JAP-Luchthaven.

  Zal het pres. Chandrika Santokhi en co. ook lukken om ook (GELD) binnen te harken voor Suriname op deze KLIMAATCONFERENTIE van de (RIJKE) geïndustrialiseerde landen?

  Een geïndustrialiseerd land is een land waarvan het economie- of productiemodel zich richt op industriële ontwikkeling en de productie van goederen en diensten op grote schaal.
  En deze (RIJKE) landen hebben ook een enorme grote schade gebracht aan het KLIMAAT op deze AARDKLOOT.

  Raadplegen jullie de volgende site uit Egypte met alle deelnemende landen die aanwezig zullen zijn w.o. Suriname.
  Er zijn zoveel landen op de lijst dat het geen zin heeft om ze te vermelden bij mijn reactie.

  Bron: (egypttoday.com)
  et guide to COP27: List of attending Heads of state and governments.

  CAIRO – 3 November 2022: As the 2022 United Nations Climate Change Conference (COP27) kicks off Sunday, more than 100 heads of state and governments will be participating in Sharm El-Sheikh.

  The heads of state and government will deliver their national statements on November 7 and 8 at the Sharm El-Sheikh Climate Implementation Summit, one day after the kick-off of the two-week conference.

  On the opening day, Egyptian Foreign Minister and COP27 President-Designate Sameh Shoukry will be officially elected as the President of the Conference of the Parities’ 27th session.

  A total of 40,000 participants are expected to attend Sharm El-Sheikh Climate Implementation Summit, thematic days, flagship initiatives, and Green Zone activities, and are set to engage with climate and other overlapping global challenges.

  Shoukry stated that Egypt is ready to host the world leaders, delegates and climate stakeholders under the slogan “Together for Implementation”.
  Et cetera. Jullie kunnen zelf de (Bron) verder raadplegen.

  Ik hoop niet dat na afloop van deze KLIMAATCONFERENTIE, pres. Chandrika Santokhi en zijn echtgenote een persoonlijk bezoek zullen brengen aan de Graftombe van Toetanchamon.
  Want dan zal de onzichtbare GEEST van Toetanchamon heel boos worden.


  gemodereerd
 14. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Presidentiële delegatie vertrokken naar Egypte.

  Behalve dat president Chandrikapersad Santokhi met een enorme delegatie naar Egypte is vertrokken i.v.m. een Klimaatconferentie aldaar, waarom er zo’n vertoning heeft plaatsgevonden bij z’n vertrek op de JAP-Luchthaven.

  @Observer 6 november 2022. Je hebt groot gelijk in deze.
  Wat een belachelijke vertoning.
  En ik keek ook naar de foto bij het (artikel) van de neerbuigende figuren.

  Zal het pres. Chandrika Santokhi en co. ook lukken om ook (GELD) binnen te harken voor Suriname op deze KLIMAATCONFERENTIE van de (RIJKE) geïndustrialiseerde landen?

  Een geïndustrialiseerd land is een land waarvan het economie- of productiemodel zich richt op industriële ontwikkeling en de productie van goederen en diensten op grote schaal.
  En deze (RIJKE) landen hebben ook een enorme grote schade gebracht aan het KLIMAAT op deze AARDKLOOT.

  Raadplegen jullie de volgende site uit Egypte met alle deelnemende landen die aanwezig zullen zijn w.o. Suriname.
  Er zijn zoveel landen op de lijst dat het geen zin heeft om ze te vermelden bij mijn reactie.

  Bron: (egypttoday.com)
  et guide to COP27: List of attending Heads of state and governments.

  CAIRO – 3 November 2022: As the 2022 United Nations Climate Change Conference (COP27) kicks off Sunday, more than 100 heads of state and governments will be participating in Sharm El-Sheikh.

  The heads of state and government will deliver their national statements on November 7 and 8 at the Sharm El-Sheikh Climate Implementation Summit, one day after the kick-off of the two-week conference.

  On the opening day, Egyptian Foreign Minister and COP27 President-Designate Sameh Shoukry will be officially elected as the President of the Conference of the Parities’ 27th session.

  A total of 40,000 participants are expected to attend Sharm El-Sheikh Climate Implementation Summit, thematic days, flagship initiatives, and Green Zone activities, and are set to engage with climate and other overlapping global challenges.

  Shoukry stated that Egypt is ready to host the world leaders, delegates and climate stakeholders under the slogan “Together for Implementation”.
  Et cetera. Jullie kunnen zelf de (Bron) verder raadplegen.

  Ik hoop niet dat na afloop van deze KLIMAATCONFERENTIE, pres. Chandrika Santokhi en zijn echtgenote een persoonlijk bezoek zullen brengen aan de Graftombe van Toetanchamon.
  Want dan zal de onzichtbare GEEST van Toetanchamon heel boos worden.
  En dan kunnen bij zo’n (privé) bezoek rare dingen gebeuren.


  gemodereerd
 15. Alweer dat apenoptreden. Waarom moet santokhi op de rode loper en nog wel de wacht afnemen. Belachelijk! Zelfs de machtigste president van de wereld doet dat niet. Man, je gaat naar een klimaatconferentie. Dit is geen staatsbezoek! Waarom moest mevrouw mee? Was er misschien ook een hoedenshow? Verloren tijd, verloren geld. KAN IEMAND AAN HET VOLK VERTELLEN WAAROM SANTHOKHI EN DE REST VAN DE REGERING KAA EL EM REIZEN? WAAROM GEEN ES EL EM? DE SLM ZOU EN MOEST BLIJVEN BESTAAN EN NU HEEFT ZELF DE REDDENDE ENGEL EL CHAN GEEN VERTROUWEN IN ZIJN TOT LEVEN OPGEWEKTE CARRIER. Weet hij soms iets wat het volk niet weet?
  Waarom hoor ik niemand hierover?


  gemodereerd
 16. @ mul
  Jou reactie van vandaag om 08:09-uur en 08:23 uur

  Jij en Debby en natuurlijk de hele kliek van paars, zijn
  jaloers op Chan. Want jullie baasje kon dat niet, anders
  werd hij gelijk opgepakt. Ik lees je reactie nu pas, anders
  had ik je reactie al lang beantwoord. Kijkt naar mijn reactie
  van 12:06 uur en 12:12 uur, ik zie het nut ook niet, dat de
  rode loper uitgerold moet worden. Was het maar waar dat ik,
  mee mocht als tolk, niks mis mee! Jij en >>>@Debby<<<
  hebben het over geld verkwisting, wat heeft je baasje met
  al dat geleende geld ermee gedaan dan ?????? Het is mil-
  jaarden en geen tonnen, de eerst 5 komende generatie,
  moet dit zien te voldoen. Dus laten we ophouden en elkaar
  geen ''Mietje'' noemen! Het probleem wat ik heb is, dat Chan en zijn Mini-ster ''Moksi Alesie'', geen ene f#ck doet tegen de
  criminaliteit. Hij en zijn team(kabinet) kunnen niets doen, wat jullie baasje in 20 jaar hebben uitgevreten.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 17. @@Frank!! Ik moet je het volgende zeggen!! En weet dat voor altijd!! Als iemand geen mietje. maar mans genoeg is, dan moet die klootzak zijn excuus niet onder de tafel gaan maken, maar in het openbaar!! Ik weet dat hij een landvernietiger is en de mensen om hem heen moeten geen strooisel in hun ogen hebben, zoals hun baasje met hun spelen!! Maar goed!! Dit soort domme koeien hebben geen hersenen en als zij dat hebben, dan is het op de verkeerde plek!! Het is misschien wel nodig met keiharde trappen wel op het juiste plek te krijgen!!
  Heb geen andere woorden voor!! Dit is de realiteit en moet men accepteren!!


  gemodereerd
 18. JZwartmans 6 november 2022 Bij 20:50
  @ mul
  Jou reactie van vandaag om 08:09-uur en 08:23 uur

  Jij en Debby en natuurlijk de hele kliek van paars, zijn
  jaloers op Chan. Want jullie baasje kon dat niet, anders
  werd hij gelijk opgepakt.

  Jaco inderdaad en je hebt ook de gras voor mijn voeten gemaaid zoals eerder gezegd!! Die ddb ging toch ook vaker op snoepreis naar China en elders alwaar hij wist dat hij niet in de boeien geslagen kon worden. Toen kraaiden de paarse debielen niet!! Nu hebben zij de grootste waffel!! Wat de rode matje betreft ben ik ook niet mee eens. Toen de paarse debielen met geld ging strooien, hoorde je niets van deze paarse hielenlikkers!! Hij heeft er voor gezorgd dat de mensen zo aan het lijden is en Chan ten onrechte de volle laag krijgt. Iemand met goed verstand zou dat nooit en te nimmer doen!!! Nou weet je wat!! Met dit soort koeien heb ik geen zin om in discussie te gaan!! Het is niet waard!! I.d.d. wat de minister van onderwijs zei!! een equ van 4e klas lagere school!! Holle vaten klinken het hards!!


  gemodereerd
 19. alle paarse aanhangers hier met lege banden zijn weer verheugd dat de president met een stel oranje meelopers een verre reis maken , nou en , zijn jullie vergeten en zeker die lul de mul dat jullie president ddb toen naar china ging en de gehele familie , de kopstukken van die roversclub ndp en alle paarse ondernemers mee gingen , en mul jou vriend de ex vp adhin ging met honderden mensen naar india voor familie bezoek , en mul wie heeft die reizen van jou vrienden betaald , wij moesten ervoor opdraaien , maar dat zal jou toch een worst zijn


  gemodereerd
 20. DE gras voor mijn voeten gemaaid.
  Wat DE rode matje betreft.
  een EQU van 4e klas lagere school!!

  Wiep-Ding 6 november 2022 Bij 23:50
  Ik val net niet binnen de categorie van de vierde klas lagere school. Met moeite heb ik de vijfde klas lagere school doorlopen. Bovenstaande taalblunders liggen ver onder het niveau van een leerling van de vierde klas lagere school. Als je mensen de les wil lezen moet je wel boven de stof staan.

  De president is een publiek figuur en daarom is de publieke verontwaardiging in dit geval meer dan terecht. Niet elke kritische burger is paars. Dat is een dooddoener waarmee je critici de mond probeert te snoeren. En stop nou met die bekende achteruitkijkspiegel, daardoor mis je de obstakels die op de weg voor je liggen.

  De president heeft een heel hoog IQ, maar met dit vertoon bewijst hij dat zijn EQ ver onder de maat is.


  gemodereerd
 21. @ Wiep – Ding & @ WAT

  Zo nu is @ Mul en @ Debby aan zet, en gewoon een normale
  reactie zoals het hoort. Wij zijn tenslotte volwassenen, een
  normale dialoog met kunnen, zonder gevloek en schutting
  taal te gebruiken. Het gedrag van @ Mul & @ Debby is typisch
  van een ”Neger en die willen altijd gelijk hebben”, en dat is
  typie,s het gedrag van mensen van de Nat. Dieven Partij.
  Ik moet natuurlijk niet ieder lid van hun, ascociéren met deze
  2 figuren. Ik ben ook een Neger, maar ik hou rekening met anders denkenden. Niet altijd ikke ikke, ik heb geen balk voor
  kop, als de meeste domme NDP aanhang. Ik werk ben niet afhankelijk van welke politieke partij dan ook! Verbeter de wereld en begin bij jullie zelf zou ik willen zeggen tegen
  @ mul en @ Debby. Loekoe na joe egie mofodoro, bifosie joe
  e takki sanie, nang joe bigi njang mofo!!!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 22. Wat een poppenkast!!!!!voor weer een ‘geldbedel’ reis, naar een land dat zijn eigen onderdanen martelt en vermoord.

  Wij moeten elkaar geen ‘mietje’ noemen, en wat doen wij vooral, ja, ja elkaar weer mietje noemen. Ddb ging ook op nutteloze reizen, er werd toen niet geklaagd, althans niet door NDPers. Nu gaat Chan op herhaling, dus ook op nutteloze reizen, er mag van zijn oranjehelden niet geklaagd worden anders is men niet ‘fair’.
  Ik vraag mij af waarover men het heeft, gaat het over de nutteloze reizen of over de figuren die deze nutteloze reizen maken op kosten van het arme volk. Wie is hier het ‘mietje’. Jip en Janneke.b


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES