donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNederlandse kinderhartchirurg kijkt terug op zeer geslaagde week in Suriname

Nederlandse kinderhartchirurg kijkt terug op zeer geslaagde week in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nederlandse team dat in Suriname hartoperaties bij kinderen uitvoerde, is deze week moe maar voldaan teruggekeerd in Nederland. Het team heeft uiteindelijk zes Surinaamse patiëntjes succesvol kunnen opereren.

Ryan Accord, de kinderhartchirurg van het UMCG die samen met kindercardioanesthesist Hubert Mungroop de Surinaamse missie leidde, kijkt terug op een zeer geslaagde week. ‘Wat hem en zijn collega’s het meest is bijgebleven? De enorme dankbaarheid van de kinderen en hun familie.’

“Vooraf zijn mensen soms sceptisch of kritisch, bijvoorbeeld als ze al langer wachten op een operatie. Maar dat slaat al heel snel om naar grote dankbaarheid richting alle mensen van het team, met wie ze dan ook graag op de foto willen en daar enorm trots op zijn”, zegt hij in een uitgebreide terugblik.

Naast de tevredenheid over de geslaagde behandelingen, is Accord ook blij met de kennis die ze hebben kunnen delen. ‘In de loop van de week, toen we goed gewend waren, was het ook mogelijk dat er geïnteresseerden konden meekijken. En aan het eind van de week was er een symposium voor coassistenten, verpleegkundigen en medisch specialisten, ook uit andere ziekenhuizen.

Met het bestuur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo besprak hij de mogelijkheden om vaker structureel met elkaar samen te werken.

Lees de uitgebreide terugblik op nieuws.umcg.nl en bekijk hieronder de video van de 12-jarige Maroeshka, een van de kinderen die geopereerd is aan het hart:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. die paarsen zullen natuurlijk dit weer afkraken , zij moeten niets van die Nederlanders hebben , maar galbakken deze Nederlanders hebben wel 6 Surinaamse kinderen geholpen aan hartkwalen en die kinderen kunnen straks zich ook ontplooien in de maatschappij


  gemodereerd
 2. @ WAT

  Je hebt het gras voor mijn voeten gemaaid, ik hoop niet
  dat hun kinderen, deze ingreep nodig zullen hebben!
  Ik bedankt alle medici, die geholpen hebben!

  Bun tori

  Jacko

  Jacko


  gemodereerd
 3. Wat zijn de Hollanders toch goed zeg!! Overal geven zij hulp!!
  De Ghanezen moeten voor gaan boeten, omdat zij hun eigen mensen hebben hardhandig opgepakt en door verkocht aan de blanken. Wordt vervolgd!!!!


  gemodereerd
 4. !!Wat!! Ik hoop niet dat de verholpenen niet de rug tegen keren! En als zij de paarse ratten zijn, dan doen zij dat wel!! Je weet toch hoe men dat zegt in de volksmond!! Een ondankbare rioolrat!! Hoe goed je kan zijn, maar wees op je uiterste!1 De Black Mamba onder de tapijt!!!


  gemodereerd
 5. De Nederlanders hebben samen gewerkt met medici hier in Suriname en deze medici hebben weer veel geleerd en ook de coassistenten en verpleegkundigen , regering zorg ervoor dat u onze specialisten , coassistenten en verpleegkundigen hier kunt houden , en dat ze niet vertrekken , president als u stopt met de slm te steunen ,en dat geld moet u in de zorg stoppen , of heeft belfort toch gelijk dat u liever wereldreizen maakt , en het volk heeft het nakijken


  gemodereerd
 6. Wiep-Ding , een kind heeft nog geen voorkeur voor een politieke partij en zeker geen kleur , mocht er toch kinderen zijn waar de ouders wel voor een kleur kiezen , nou dat is hun ding , maar het kind is geholpen en zal altijd de Nederlandersartsen bedanken


  gemodereerd
 7. Hallo mensen,

  Dit was een prive initiatief. De Nederlandse regering heeft hier niets mee te maken.
  Dus dank deze individuen.


  gemodereerd
 8. A Thelma. als dat zo is ben ik heel blij. Sommige in Surinamers geven af op Surinamers die in het buiteland wonen alsof we ze nooit nodig gaan hebben. Kijk nu….wat een mooi privé initiatief van deze Surinaamse artsen dat ze ondanks alle kritiek van anderen hun hart op de juiste plek hebben. Ze aten zien dat we ALTIJD elkaar nodig hebben. Ik hoor dat de mensen die kritiek hebben op diaspora het ook inzien en voor altijd hun snater houden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES