dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBegraven vrouw opgegraven en herbegraven naast graf echtgenoot

Begraven vrouw opgegraven en herbegraven naast graf echtgenoot

-

Does Travel - naar Suriname

De kist van Yvonne Jong-A-Tai, die in 2015 was begraven in Suriname, is opgegraven waarna de vrouw vrijdag is herbegraven naast het graf van haar onlangs overleden echtgenoot Marcellis Mackintosh.

Mackintosh kwam op 25 oktober jongstleden op 81-jarige leeftijd te overlijden en is vrijdag samen met zijn eerder overleden vrouw Yvonne (68) ten grave gedragen.

De bijzondere begrafenis van man en vrouw heeft met toestemming van het Surinaamse Openbaar Ministerie en het dorpsbestuur van Powakka plaatsgevonden.

Mackintosh’s leven was na het overlijden van zijn vrouw voorgoed veranderd. Met zijn overlijden en de bijzondere begrafenis zijn de twee herenigd.

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) heeft haar steunbetuiging gegeven voor de bijzondere begrafenis van Marcellis Mackintosh en Yvonne Jong-A-Tai. Zij waren 48 jaren getrouwd toen Jong-A-Tai in 2015 stierf.

Noemenswaardig is dat minister Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme ook aanwezig was bij de uitvaart, zoals op de foto hieronder te zien is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
 1. Waarom zijn Surinamers als de dood wanneer ze moeten praten over de dood?

  De vraag waarom de heer Mackintosh niet gewoon naast zijn vrouw is begraven blijft natuurlijk onbeantwoord. Kennelijk was er geen ruimte om dat te doen dus kozen ze voor deze -in mijn ogen- moeilijke oplossing. Echtgenote opgraven en naast elkaar begraven. Het zou beter zijn dat echtparen en ook alleenstaanden voor hun overlijden hun laatste wensen bekend maken om situaties zoals deze te voorkomen. Als wijlen meneer Marcellis Mackintosh en/of mevrouw Yvonne Jong-A-Tai tijdens hun leven reeds bekend hadden gemaakt dat ze naast elkaar begraven wilden worden had men vooraf hiermede rekening kunnen houden en deze extra ingrepen kunnen voorkomen.
  Maar ja, of de moeilijke weg in deze is gekozen of niet, hun laatste wens is alsnog in vervulling gegaan. Ze zijn nu naast elkaar begraven. Moge hun zielen in vrede rusten.

  Tip aan Surinamers: maak tijdens leven reeds bekend wat na jouw dood moet gebeuren.


  gemodereerd
 2. Iemand schijnt te denken dat die dode vrouw dit mee heeft gekregen en ze daardoor nu gelukkiger zal zijn.
  Nou ja, het is wat je geloven wil.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES