Defensie Suriname bevordert 92 militairen tot naast hogere rang

7
Defensie bevordert 92 militairen tot naast hogere rang
Foto (c) Ministerie van Defensie Suriname

Het ministerie van Defensie heeft 92 militairen bevorderd tot een naast hogere rang. Het gaat om manschappen, onderofficieren en officieren.

Volgens minister Krishna Mathoera van Defensie is het van groot belang voor de defensieorganisatie dat zij over gemotiveerde en betrokken militairen beschikt. “Voor verandering geldt niet het vermogen, maar de motivatie van mensen. Dat kan wanneer we u op tijd geven waarop u aanspraak maakt”, benadrukte de bewindsvrouw.

Het ministerie probeert met beschikbare middelen zoveel mogelijk zaken gerealiseerd te krijgen. Er worden daarom prioriteiten gesteld en strak op de centen gelet. Vandaar dat ook van de militair er een zekere mate van begrip moet worden gevraagd vanwege de moeilijke tijden waarin het land verkeerd.

Minister Mathoera dankte ook voor de ondersteuning in deze moeilijke tijden. Vooral de partners, die ondanks late betalingen hun leveringen niet stoppen, maar geduld en geloof hebben in de defensieorganisatie. “Ook de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) verwelkomen we als een partner, maar dan niet met een mes op de keel. Laten we niet provocerend, bedreigend en opruiend bezig zijn, maar laten we een houding etaleren, waar de knelpunten worden geïdentificeerd en we verantwoordelijkheid nemen om gezamenlijk de problemen op te lossen. Zodat we inderdaad een betere defensieorganisatie hebben”, aldus minister Mathoera.

Kolonel Werner Kioe A Sen, bevelhebber van het Surinaamse Nationaal Leger, deed evenals de minister wederom een oproep aan vooral de officieren, om meer dienstbaar leiderschap te etaleren.

“Het zijn wij leiders die moeten opkomen voor ons personeel. Iedere leider heeft personeel onder zich. U heeft dus human resources onder u en dit maakt u automatisch tot een human resourcemanager waar u verplicht bent om ervoor te zorgen dat uw personeel op tijd krijgt wat het verdient. Wees dus daarvan steeds bewust. Het is zeer onverantwoord en onvolwassen wanneer gezegd wordt dat wij van de leiding niet geven om het personeel. Als dat zo was, zouden wij niet voor de vierde keer dit jaar hier staan om personeel te bevorderen. En natuurlijk, de organisatie moet veel meer krijgen, maar dat komt wel. Rekening houdend met de beperkte middelen, kunnen we alleen maar kleine stappen voorwaarts maken, heb geduld, we komen er wel aan”, aldus de legertopman.

7 REACTIES

 1. En toch zijn ze ontevreden.
  Die cairo is helemaal losgeslagen, totaal geen besef van de definitie van wat een militair inhoud.
  Je eis van 150% loonsverhoging is absurd, gaat niet gebeuren, dus je mag coupen.

  In suri zijn er geen consequenties voor militaire moordenaars, dus ga je gang. Coup maar, dan ken je jezelf uitbetalen.
  De suri’s kennen hun meest recente geschiedenis niet, mag dus weer.

  Boko haramII, die eerste is dood.
  gemodereerd

 2. Gelukkig zijn deze militairen bevorderd. Nu zullen landen als Guyana Brazilīe en Rusland het wel uit hun hoofd halen om Suriname binnen te vallen, net zoals Rusland bij Oekraīne gedaan heeft.
  gemodereerd

 3. De bevelhebber heeft er ook een ster bijgekregen, terecht zolang ze hem maar geen brigade generaal maken, dat is een stap te ver. Ik vraag me af of er nog wel genoeg soldaten over blijven om het vuile werk te doen en daarmee bedoel ik geen overvallen, inbraken,drugssmokkel, mishandeling en wapenhandel.Vorig jaar waren er ook al veel bevorderingen.
  En wordt het niet een keer tijd om bij de marine marinerangen in te voeren, geen luitenant kolonel maar kapitein-luitenant ter zee en een marineuniform. In Nederland hebben ze vast nog wel wat liggen, hoewel de buikmaten waarschijnlijk moeilijk te vinden zijn.
  En vraag eens aan Nederland om die schepen weer inzetbaar te maken.
  gemodereerd

 4. Het Su leger stelt geen ene rot moer voor, maar het
  zijn bijna allemaal onder/ officieren, echt een stelletje
  komedianten daar man. Een bataljon NL leger is genoeg,
  om het hele zooitje daar, aan flarden te schieten man!
  ”Soso fatu dapé”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Net als inflatie heeft de hogere rang geen toegevoegde waarde. Nationaal leger heeft per soldaat de grootste uitgaven en minste rendement. En Tigri blijft bezet.
  gemodereerd

 6. en die cairo van de bond zal wel niet bevorderd zijn , als ze voor 9 november hun eisen niet zijn in gewiggeld doe ze niet mee met de mars , opzouten die gasten
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.