Veroorzakers verkeersongevallen in Guyana moeten slachtoffers in ziekenhuis bezoeken

8

Bestuurders die verantwoordelijk zijn voor het verwonden van personen bij verkeersongevallen in Guyana, krijgen nu de opdracht om die slachtoffers in ziekenhuizen te bezoeken als onderdeel van een nieuwe strategie om roekeloos en gevaarlijk rijgedrag te bestrijden.

Dat heeft de voorzitter van de Nationale Raad voor Verkeersveiligheid, Earl Lambert, woensdag bekendgemaakt bij de officiële lancering van de Verkeersveiligheidsmaand in Nieuw-Amsterdam, Regio Zes.

“We zullen bestuurders die bij ongevallen betrokken waren, naar ziekenhuizen laten gaan om slachtoffers te bezoeken, ze moeten de schade zien die ze hebben veroorzaakt”, onthulde Lambert. Hij legde niet uit hoe dit precies zal worden geïmplementeerd en of dit zich ook zal uitstrekken tot dodelijke ongevallenslachtoffers, maar zei dat de strategie bedoeld is om bestuurders een signaal te geven om voorzichtiger te zijn op de weg.

“We zijn op weg om onze cultuur te veranderen over hoe we omgaan met verkeersveiligheid, we kunnen niet elk jaar komen om de verkeersveiligheid te observeren, en als we dan weer de weg op gaan, zien we wetteloosheid”, legt de voorzitter uit.

Sinds 2017 zijn in totaal 510 mensen omgekomen bij verkeersongevallen in Guyana. Volgens Lambert zijn dat 510 te veel. “We moeten een einde maken aan de manier waarop we de weg gebruiken en we moeten aan anderen denken als we de weg gebruiken.

8 REACTIES

 1. Heel goed. Suriname mag hier een voorbeeld aan nemen en aub niet wachten tot de volgende verkeersveiligheid maand. Nu meteen doen. Bij een aanrijding met dodelijke afloop (schuld van de veroorzaker) moet de veroorzaker 1 nacht met het slachtoffer in het mortuarium doorbrengen.
  gemodereerd

 2. En als er dodelijke slachtoffers zijn door roekeloos rijgedrag, moet de veroorzaker 48u mey het lichaam alleen gelaten worden…
  Graag asap ook in suriname invoeren.
  gemodereerd

 3. De guyanese inglish mannen zijn ons voor, hoop dat chan of politie minister dit ook inziet en de veroorzaker verplicht te stellen om hun slachtoffers dood of levend te gaan bezoeken zodat ze niet meer roekeloos rijden.
  gemodereerd

 4. Guyana is een broko-pernasie, ondanks hun olie. Ze zijn nooit gecoupt, kennen geen naweeën ve coup, herstel kan sneller.

  Totaal contrast met Frans Guyana, ook niet gecoupt, maar veel moderner en betere levensomstandigheden. Ik zou die als voorbeeld gebruiken.
  Wat die James web nu doet, is van een ongekende prestatie.
  gemodereerd

 5. Als ik zoveel ellende moet meemaken in het ziekenhuis omdat ik werd aangereden door zo’n ellendeling, zou ik geen bezoek van hem willen ontvangen in het ziekenhuis. Laat die ellendeling maar een bezoek brengen aan het huis van bewaring en nadat hij veroordeeld is, hoop ik dat ze hem voor langere tijd opsluiten in de gevangenis.
  gemodereerd

 6. Dit kan ook best worden ingevoerd in SU, misschien zal men dan wat verantwoordelijker omgaan met anderen hun leven en gezinnen.
  Bezoek aan het lijkenhuis is ook een goed idee,je rijdt dan nooit meer onder invloed of roekeloos als je met eigen ogen ziet wat jouw rijgedrag heeft opgeleverd
  gemodereerd

 7. En die arme mijnheer Earl Lambert, denkt dat dit effect
  zal hebben. Hij is nog dommer dan een ”Boerikie” mang!
  Alhoewel: misschien in Guyana, maar in Su, zal het zo wie
  zo niet werken. Daar zijn de mensen(de meeste) in het
  verkeer, te dom voor.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.