President Santokhi met first lady en ministers naar klimaattop in Egypte

23

De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi vertrekt een dezer dagen samen met zijn echtgenote en twee ministers naar Sharm-el-Sheikh, Egypte. De reis in het kader van COP27, de klimaatconferentie van de Verenigde Naties, is van 5 tot 10 november.

De klimaatconferentie is een jaarlijks terugkerende bijeenkomst die georganiseerd wordt door de Verenigde Naties, met als onderwerp Climate Change.

De president van Suriname zal de conferentie zoals gebruikelijk ook toespreken. Daarnaast zal hij ook bilaterale gesprekken voeren met verschillende ambtgenoten en leiders.

President van Egypte, Abdel Fattah El-Sisi, zegt dat de organisatie van COP27 dit jaar in de groene stad Sharm El-Sheikh, dertig jaar goedkeuring van het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering markeert.

“In de dertig jaar daarna heeft de wereld een lange weg afgelegd in de strijd tegen klimaatverandering en de negatieve effecten ervan op onze planeet; we zijn nu in staat om de wetenschap achter klimaatverandering beter te begrijpen, de effecten ervan beter in te schatten en instrumenten te ontwikkelen om de oorzaken en gevolgen ervan aan te pakken”, aldus El-Sisi.

23 REACTIES

 1. Een hele belangrijke reis die ZE Santokhi met First Lady maakt want klimaatbeheersing is een item die de hele wereld aangaat. Deze president heeft het heel goe gezien door woningbouw aan de waterkant van de Surinamerivier te verbieden want door de stijgende zeespiegel is het levensgevaarlijk om aan de waterkant huizen te bouwen. Dit noem ik visie hebben. Heeft de fascistische dictator het ooit hierover gehad ?
  Egypte is ook een van de weinige Afrikaanse / Arabische landen die in the Caribbean investeert om iets tegen de klimaatverandering te doen.
  Het is goed dat ZE Santokhi zich inzet tegen de klimaatveranderingen.
  gemodereerd

 2. En president en VP zijn naar India om zaken te bespreken voor hun olie en gas en opleidingen te verzorgen voor hun bevolking.
  Welke hft meer waarde???
  Chan wist niet eens waar Egypte ligt.
  gemodereerd

 3. koers 35 en we gan lekker opstap alsof er niets aan de hand is.2025 NDP weer aan de macht.
  gemodereerd

 4. Alweer een snoepreisje en de bevolking gaat gebukt onder de hoge prijzen voor levensonderhoud
  gemodereerd

 5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  President Santokhi met first lady en ministers naar klimaattop in Egypte.

  Naar KLIMAATTOP?

  Ze kunnen toch vanuit Suriname op een goedkopere manier de KLIMAATTOP volgen en kan president Chandrikapersad Santokhi en zijn ministers via een ZOOM VERBINDING het rechtstreeks meemaken en eventueel zijn Surinaamse verhaal vertellen hoe het gesteld is met ons KLIMAAT, ONTBOSSING en VERVUILING met KWIK in het binnenland.

  Maar dat willen ze helemaal niet doen. Want ze zijn steeds weer reislustig om meer DAGGELDEN te declareren om hun bankrekening te spekken.

  Want ze willen namelijk ook een bezoek brengen aan de Toetanchamons graftombe.
  Deze bevat mogelijk ook de deur naar tombe van schoonheidskoningin Nefertiti.
  En dat wil de Surinaamse first lady persoonlijk zien.
  gemodereerd

 6. Alweer een ‘snoepreis’ op kosten van de arme belastingbetaler. Wij hebben niet genoeg geld om rond te komen, maar er is wel geld voor zo’n nutteloze reis. Waarom niet op eigen kosten als men toch zo graag op reis wil gaan.
  Wat heeft deze delegatie op deze klimaattop te zoeken, wat heeft onze pres daar te zoeken, heeft hij niks beters te doen. Wat is de toegevoegde waarde om erbij te zijn in korte termijn, niks tôg. De pres laat weten dat hij bilaterale gesprekken zal voeren met andere ambtgenoten (hotemetoten), hoeveel gesprekken heeft hij al niet gevoerd sinds juli 2020, het zullen weer eenzijdige gesprekken zijn, SU heeft niks te bieden, het gaat deze regering om het bedelen (zit in onze genen) om gratis ontwikkelingsgelden los te peuteren, in plaats van zelf hard te gaan werken. Deze man is geen pres hij ‘speelt‘ voor pres, overigens, hij niet alleen, anderen zijn hem al voor gegaan. Jip en Janneke
  gemodereerd

 7. En waarom moet mevrouw mee? Heeft Suriname zo veel geld? Lekker snoepreisje en wéér een land gezien. Het gaat lekkerrrr!!
  gemodereerd

 8. Weer een grote deuk in onze belastingkist .Deze zijn geboren reizigers op kosten van belasting betalers.
  gemodereerd

 9. Het arme volk heeft niet genoeg te eten en de president gaat met zijn liefje op snoepreisje naar Egypte. Dit is echt schaamteloos gedrag van de president.
  gemodereerd

 10. Ik ben daar geweest, heel toeristisch daar! Heel warm
  maar ze moeten opletten met het eten eten daar.
  Alhoewel ze zullen wel in een 5 sterren hotel onderge-
  bracht worden. Maar goed ik wens ze een mooie, en een
  nuttige verblijf voor het land en volk, van het Criminele
  nest dat Su heet!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. Waarom moet ze weer mee.
  Is een klimaattop voor wereldleiders
  Weer onnodig geld verspillen
  gemodereerd

 12. aaaiiii booooiiiii chan. je bent net als julleke wijdenbosch. je LIEGT EN JE VLIEGT. happy shopping melissa.
  gemodereerd

 13. Waarom moet zijn vrouw mee? Gaat ze een toespraak houden? Iets bijdragen aan de conferentie?
  gemodereerd

 14. En denkt Pres Chan dat door zn verre reis met uitgebreide delegatie 1 gram kwik minder int su milieu terechtkomt. Of dat 1 su boom minder wordt omgekapt. Realiteitszin helemaal kwijt. Echt n gevaar voor de toekomst v su.
  gemodereerd

 15. Wat gaat pres. Santoki daar doen onzin bespreken. Dankzij de klimaatchange nu koffiebomen/ mangobomen op sicilie en mangoplantages in granada spanje. 45 graden onder nul in groenland en siberie. Ik zou gaan voor de sahara woestijn marokko zegt sahara woestijn van marokko maar ik denk dat niet.
  gemodereerd

 16. ze gaan met de betrouwbare vliegmaatschappij KLM naar Amsterdam en van daar uit met de KLM naar Egypte , de slm vliegt niet naar Amsterdam , ze vliegen nergens heen , president nu ziet u toch dat u twee jaar lang , geld van ons volk in de slm hebt gestopt en zie het resultaat , ze vliegen niet omdat ze geen vliegtuigen hebben
  gemodereerd

 17. Hij heeft er maar druk mee.
  De klimaatconferentie, daar stuur je toch een minister of zo naar toe zonder en ook zonder aanhang!

  Nee, rupsje nooit genoeg, moet ook weer zijn vrouwtje meenemen.

  Al die flapdrollen zijn toch allemaal hetzelfde als ze aan de macht zijn.
  Ze zijn allemaal verrot tot op het bot!

  Hoeveel reiskoffers verslijt zo’n slappe zak nou in zijn ambtstermijn?
  Dat loopt vast in de tientallen!
  gemodereerd

 18. President Santokhi met first lady en ministers naar klimaattop in Egypte.

  Naar KLIMAATTOP?
  Van gouden masker tot ondergoed: vondst van graf Toetanchamon nog steeds ongekend.
  Vandaag precies honderd jaar geleden werd in het Egyptische Dal der Koningen het graf van Toetanchamon ontdekt.
  Hij was een onbeduidende farao, maar de vondst bleek van onschatbare waarde.

  Dus president Chandrikapersad Santokhi en zijn gezelschap gaan ook een bezoekje brengen de Graftombe van TOETANCHAMON in Egypte.

  En nu het volgende droevige bericht over een familielid van president Chandrika Santokhi.

  Rashkapoer Santokhi (51), die een zwerversbestaan leed, is vannacht omgekomen in het verkeer. Hij is overreden door een auto aan de Aquariusstraat.

  Vermoed wordt dat de man aan de openbare weg lag te slapen. Hij is overreden door een auto. Op zijn rug zijn bandensporen geconstateerd.

  De bestuurder van het voertuig is doorgereden. Het slachtoffer is ter plekke overleden.

  Sterkte aan de nabestaanden i.h.b. president Chandrikapersad Santokhi.
  gemodereerd

 19. wat ga je in het buitenland ouwehoeren , terwijl je in suriname niks voor mekaar kan krijgen
  gemodereerd

 20. Deze Chandieka heeft geen moraal.
  Gaat naar een circus in een luxe vakantieoord, met wuivende palmbomen (citaat de Telegraaf)
  Wij moeten in 2025 afrekenen met deze lafaard.
  Koers 30 srd voor de dollar, maar meneer gaat vrolijk op reis. Tekent miljoenen voor privé projecten met staatsgeld. Die later weer voor woekergelden aan de bevolking zal worden verkocht.
  Chan set ing srefi keba, als hij straks opdondert hoeft hij nooit meer te werken.
  Sranan gron e kre.
  Een land met zoveel potentie wordt leeg geplunderd.
  Wordt door eigen kondre mangs, in de verkoop gegooid.
  Ze nemen niet alleen goud, maar ook diamanten mee. Terwijl het land niet profiteert van de inkomsten.

  Ik weet of dit nog goed gaat komen.
  gemodereerd

 21. Zijne Excellentie President Chandrikaperkash Santokhi, First Lady ea delegatie succes toegewenst bij de Klimaattop in Egypte toegewenst.

  Suriname is het groenste land van de wereld en laat de geïndustrialiseerde landen, milieuvervuilers, landen die heel veel CO 2 uitstoten in het milieu ons betalen dat we voor genoeg schone lucht met onze Oerwoud zorgen.

  Make Suriname Great en het voorbeeld blijven om de groenste land vd wereld/wereldkampioen groenste land vd wereld te blijven en daarvoor wel gecompenseerd worden door het Westen, Japan, China, India, enz

  Als het westen niet wil betalen, kappen we alle bomen van Suriname om en verkopen we al het rondhout aan China ea landen. Wij willen ook leven en hebben ook valuta nodig. Voor wat hoort wat.

  Vertrouwen In Eigen Kunnen
  gemodereerd

 22. @Papa Jantje uit Livorno (aka brown-noser), De COP (Conference of the Parties) wordt elke keer in een ander land gehouden (de volgende in 2023 in Dubai). Je president is geen global climate expert, hij heeft dus niets gezien. Dat het waterpeil zal stijgen is niets nieuws, dat was al heel lang bekend. Grote delen van Suriname (en andere landen) zullen de komende 100 jaar onbewoonbaar worden door stijging van zeespiegel en hitte/vochtigheid.
  Wat hebben Egyptische investeringen in het Caribische gebied te maken met klimaatverandering? Helemaal niets. Egypte heeft het zelf al moeilijk genoeg met de gevolgen van klimaatverandering.
  Egypte staat achter als het gaat om CO2-neutraal elektriciteit productie zelfs vergeleken veel Afrikaanse landen. Doe eerst je huiswerk goed voordat je onzin gaat schrijven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.