Autoriteiten treden op tegen illegaal parkeren van containers en trekkers

8
illegaal parkeren van containers en trekkers

Het Crisisteam Infra van het Surinaamse ministerie van Openbare Werken (OW) heeft afgelopen week samen met de Milieu Politie en het Korps Politie Suriname (KPS) opgetreden tegen eigenaren van containers en trekkers die langs de weg parkeren.

Er is ook opgetreden tegen personen die autowrakken en banden langs de Martin Luther Kingweg in het ressort Houttuin laten staan.

“Veiligheid gaat voor”, zegt Rodney Bouterse, coördinator Crisisteam Infra. De eigenaren zijn al een paar maanden terug aangeschreven om de containers en trekkers te verwijderen, aangezien die een groot gevaar vormen voor de weggebruikers. Openbare Werken treedt in deze gevallen hard op, waarbij fikse boetes worden uitgeschreven.

Volgens Bouterse moet dit een les zijn voor de eigenaren van zwaar materieel. Zes personen zijn aangeschreven en enkele personen zijn weer gewaarschuwd om de objecten binnen 7 dagen te verwijderen.

Het ministerie heeft hulp van het politiebureau Houttuin ingeroepen om eigenaren van enkele zeecontainers op te sporen.

8 REACTIES

 1. “Veiligheid gaat voor”, zegt Rodney Bouterse (hopelijk geen crimineel)…..Er zijn dus ook uitzonderingen.
  gemodereerd

 2. A kondre djeers wang bidjie Agoe ping.dang oeng wan sjie tourist,”me maars papa”
  gemodereerd

 3. Wil je een probleem adequaat aanpakken dan moet je faciliteiten creëren, is mij ooit geleerd. Waarom maak je geen parkeerplaats voor containers etc. waar men desnoods tegen betaling van parkeerkosten deze dingen tijdelijk of permanent kwijt kan. Nu schrijf je de mensen aan om die zaken te verwijderen.
  Vraag: waar moeten de mensen deze dingen nu kwijt; op hun perceel of op een andere plek? Dit heet verplaatsen van het probleem en is in geen geval het oplossen van het probleem.
  En ineens steekt dit probleem de kop op, terwijl het jarenlang in de Surinaamse samenleving heeft kunnen voortwoekeren.
  Wat heeft meneer Bouterse en misschien ook zijn voorgangers al die tijd gedaan? Zitten slapen?
  gemodereerd

 4. Ja eindelijk een begin, hard optreden. Waar jij je rommel naartoe wil verplaatsen zal mij een zorg zijn. Zolang je niet dagelijks deze zaken wordt geconfronteerd heb je geen idee hoe men omgaat met de veiligheid van medeburgers. Overal automonteurs in woonwijken die het trottoir als parkeerplaats en werkplaats gebruiken. Voorbeeld : Johannes Vermeerstraat dichtbij de hoek Jozef Israelstraat.
  gemodereerd

 5. @Kwakoe van Helena Christina …vaak genoeg hebben die mensen genoeg plek op hun erf om de container neer te zetten maar dat willen ze niet. Oude banden moeten ze laten opruimen…genoeg mensen die je kan inhuren daarvoor. Als e allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en onze omgeving netjes houden is het een stuk plezieriger in ons land. Tegenwoordig onderhoudt maar een enkeling zijn “mofo doro” en afvoergoot voor de deur. Het overgrote deel doet het niet en uitgerekend hun klagen over wateroverlast…water blijft te lang zitten maar ze wachten op lanti. Hoe prettig is het niet als je op je erf zit en alles is schoon! hoe prettig is het niet als je naar huis gaat, je huis nadert en je mofo doro is schoon!

  Goed zo OW…nu nog alle bouwsel van de bermen verwijderen want ook die vormen een groot gevaar. Voetgangers, vaak zijn dat ook onze allerjongste scholieren, moeten op de rijbaan lopen met alle nare gevolgen van dien
  gemodereerd

 6. En de monteurs die halve auto’s op trottoir zetten??
  The coffee box die hun terras op ht trottoir hft gebouwd em betonnen blokken geplaatst hft zodat gross voetgangers maar op de straat lopen.
  Ook de been schoonmaken. Hoog wied. Paar grapjassen mt kleine machines maken geld als water vr brokko nekkie schoonmaak.
  Het heel land is opgefokt
  gemodereerd

 7. He he.wachtte reeds lang hierop.
  Ik kan me mateloos ergeren hieraan.vooral als ze voor een begraafplaats geparkeerd staan.
  ZO RESPECTLOOS !
  gemodereerd

 8. Broeia , klopt dat zien wij ook daar , op de hoek met de Israelstraat en de Schmeltzweg hebt je ook een kinderopvang toch , een tijdje terug leek het dat het opgeruimd was , maar na een tijdje stond de berm weer vol met autowrakken , dus wij zien dat de autoriteiten nog steeds de oude regels toepassen , je ziet in dit gebied Paramaribo Noord dat paars nog steeds de macht heeft , wat je wel ziet hier in Noord dat alle paarse ndp vlaggen stuk gaan door de wind en het klimaat , dus Noord wordt zo dadelijk paars vrij , de natuur lost het op en daar zijn wij blij mee
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.