Militairen aangehouden op verdenking van diefstal alcohol

5
Alcohol en sigaretten ontvreemd van Accijns Controle Unit
Foto ter illustratie.

Twee militairen in Suriname zijn vandaag door de politie van Corantijn aangehouden op verdenking van diefstal van alcoholische dranken. Dit gebeurde in een bar te Backtrack, een grensovergang aan de Zeedijk in de Corantijnpolder in Nickerie.

Vernomen wordt dat de militairen D.R. en C.K. gestationeerd waren tegenover Backtrack, waar zij bewakingswerkzaamheden verrichtten. Uit het onderzoek blijkt dat er ingebroken is in de bar, waarbij flessen whisky zijn meegenomen.

In verband met het onderzoek heeft de politie het tweetal aangehouden en het verdere onderzoek overgedragen aan de Militaire Politie (MP). Waterkant.Net maakte contact met de MP, die bevestigt dat er inderdaad twee aanhoudingen zijn gepleegd.

Ook de voorzitter van de militaire vakbond, Rodney Cairo bevestigt de aanhouding van de twee leden. Hij zegt dat het een zeer kromme redenering is dat de leden voor de inbraak verantwoordelijk worden gesteld. De heren hielden de wacht aan de overkant van Backtrack. De advocaat van de bond is onmiddellijk ingekomen voor de leden, benadrukt Cairo.

Over het lot van het duo zal de recherche van de MP na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie beslissen.

De bar

5 REACTIES

 1. Ze hadden gewoon dorst, en waarom worden ze vervolgd ????
  Ze hebben een slecht voorbeeld gehad, van de toenmalige
  leger leiding gekregen. En wat je leert moet je toepassen dus
  zodoende.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Hoewel in Suriname veel kan, neem ik toch aan, dat de politie niet zomaar de eerste twee gewapende waailappen, die ze tegenkomen hebben aangehouden. Er zullen toch wel aanwijzingen zijn geweest. Bijvoorbeeld flessen in een vuilbak .Die flessen whiskey zijn daar zeker uit zichzelf naar toegelopen, die wilde gewoon graag bij die twee zijn. Stuur die vakbondbons Caïro, eens op patrouille in het binnenland, dan doet hij de taak waarvoor hij is aangenomen ipv onzin uit te kramen.
  gemodereerd

 3. Heb het al zo vaak gezegd Surinamers kennen en hebben geen discipline. Ze komen en gaan wanneer ze willen, houden niet van het gezag en hebben een gebrek aan intelligentie. De eerste de beste vis op het droge heeft meer intelligentie dan de Surinamer.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.