EU bereikt akkoord om nieuwe gas- en dieselauto’s tegen 2035 te verbieden

8
uitlaat

De Europese Unie (EU) heeft donderdag overeenstemming bereikt over wetgeving die de verkoop van nieuwe gas- en dieselvoertuigen in het 27-landenblok tegen het jaar 2035 zou verbieden.

De wet, die nog niet formeel is goedgekeurd, heeft tot doel de omschakeling naar elektrische auto’s en bestelwagens om klimaatverandering tegen te gaan.

“Dit is een historisch besluit omdat het voor het eerst een duidelijk decarbonisatietraject uitzet”, zegt Pascal Canfin, voorzitter van de milieucommissie van het Europees Parlement. “Deze sector, die momenteel goed is voor 16% van de Europese uitstoot, zal tegen 2050 CO2-neutraal zijn.”

De deal, die autofabrikanten zou verplichten om de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s die in 2035 worden verkocht met 100% te verminderen, zou hen ook verplichten om de uitstoot tegen 2030 met 55% te verminderen voor nieuwe auto’s en 50% voor nieuwe bestelwagens. Functionarissen zeiden dat het goed zou zijn voor zowel de chauffeurs als het milieu.

“Nieuwe emissievrije auto’s zullen goedkoper worden, waardoor ze betaalbaarder en toegankelijker worden voor iedereen”, zegt hoofdonderhandelaar van het Europees Parlement, Jan Huitema, volgens persbureau Reuters.

8 REACTIES

 1. De EU (onder leiding van een niet democratisch gekozen commissie en voorzitter) wil altijd de braafste jongetje van de klas spelen ten koste van de meerderheid van de bevolking. Klimaat verandering is een globale kwestie en kent geen grenzen. Je kunt de broeikasgasuitstoot reduceren in Europa maar als andere grote bijdragers (USA, China..etc) niet meedoen dan is het zinloos. Elektrische auto’s zijn niet helemaal klimaat/milieuvriendelijk.
  gemodereerd

 2. De voorspelling dat dingen goedkoper worden, gedaan door politici, komen nooit uit
  Het handige van rijdende computers is dat ze op afstand te besturen/controleren zijn.
  gemodereerd

 3. Ze kunnen beter de trein en tram wegdoen en aangepaste auto’s op de spoorlijn laten rijden. Dan hebben we ook geen accu probleem.
  gemodereerd

 4. Dus geen olie en gas meer uit dubai en de andere emiraten daar. Dus ook geen geld voor oliesjeiks daar in dubai en de rijke emiraten wat gaan de oliesjeiks dan doen hun dikke auto verkopen en bedelen op straat of aziaten uitbuiten zoals in qatar is gebeurd, want de blanke gaan hun de vette oliesjeiks flinke les leren .
  gemodereerd

 5. Een goede zaak en laat je niet misleiden door de onzin in de reacties in andere bronnen zoals die welke waterkant onder het artikel plaatste. Er moet altijd één de eerste zijn, nieuwe/innovtieve producten zijn altijd de eerste jaren duurder maar dalen snel in prijs en vervanging voor/door de trein zal het nooit zijn want met de auto is individueel deur-tot-deur vervoer. Overstappen en overladen zijn kostbare, dure stappen in een logistiek proces!
  Wel is het aannemenlijk dat het OV een grotere rol zal gaan spelen. Met een leen-scooter en de HSL-trein ben je nu al sneller in Parijs of London dan met de eigen auto.
  gemodereerd

 6. goed zo , wij vertelden al dat dan de olie en gas uit onze oceaanbodem niet meer nodig is , en wat wij gaan investeren om die olie en gas naar boven te krijgen verloren geld is , maar vele zakken zullen gevuld worden
  gemodereerd

 7. Suriname hoeft zich geen zorgen te maken. 1 miljard mensen kunnen niet bepalen voor 7 miljard mensen. Er zal ook na 2035 een zeer grote vraag zijn naar energie. Als Europa niet wil doe dan zaken met China of India daar zullen ze nog de komende 100 jaar nog olie willen.

  Elektrische auto zijn helemaal niet milieuvriendelijk daar moet per auto 200 ton metaal ertsen voor gegraven worden. Bovendien zijn de accu zwaar giftige metalen. Ook hier zit op termijn een eind aan.

  Ik zie meer toekomst in waterstof, massaal opgewekt door zonnepanelen, wind en waterenergie. Dit energiebron zal nooit uitgeput raken. Die techniek en geld is er al. Maar ze willen de olie-industrie niet in in klap laten vallen omdat hier biljoenen in is geïnvesteerd en nog biljoenen aan verdient wordt.
  gemodereerd

 8. De wet, die nog niet formeel is goedgekeurd, heeft tot doel de omschakeling naar elektrische auto’s en bestelwagens om klimaatverandering tegen te gaan.

  heeft niets met klimaat te maken
  het maken van de accu’s is zelfs nog vervuilender dan een brandstof auto
  het gaat om controle
  op het moment dat iedereen een electrische auto heeft, kan de regering beslissen of je mag rijden of niet.
  ze zetten dan gewoon op afstand je laadpaal of zelfs je auto uit.
  dat is het enige wat ze willen…CONTROLE
  in amerika willen ze ook electrisch rijden… maar als ze dat doen kunnen ze niet eens de electriciteit leveren om de auto’s op te laden.. dus hoe dan????
  zoals een ander hier al zei… zolang de andere helft van de wereld niet meedoet? dan maakt geen enkele vermindering uit aangezien ze aan de andere kant gewoon doorgaan of productie verhogen.
  tevens is de auto niet eens het probleem in die klimaat hoax
  de wereldbevoking is eerder te groot
  waarom krijgen asielzoekers in nl vaak een auto onder hun reet vanwege wat voor reden dan ook?
  stop daar eerst dan eens mee
  net als covid is dit de zoveelste domme hoax van de elite
  laat je niet gek maken met deze onzin
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.