Amerikaanse ambassadeur vertrekt uit Suriname; krijgt onderscheiding van president

6

De ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname, Karen Lynn Williams vertrekt na een dienstverband van vier jaar uit Suriname. De diplomaat is op maandag 31 oktober – op basis van het goed werk dat zij heeft verricht – door president Chandrikapersad Santokhi gedecoreerd tot Drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Palm.

Op het presidentieel paleis benadrukte het staatshoofd vooral de bijdrage van ambassadeur Williams in het versterken van de relatie tussen Suriname en de VS.

Santokhi sprak zijn dank uit aan de ambassadeur, die een goede vriend is geweest naar Suriname. “Onze landen hebben al 46 jaar solide en goede bilaterale betrekkingen. Het is opmerkelijk dat deze band tijdens uw ambtstermijn verder is gegroeid”, gaf het staatshoofd aan.

De regering van Suriname is verheugd met de toewijding van de diplomaat aan het versterken van de vriendschappelijke en coöperatieve banden tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika. De president accentueerde de bijdrage van de ambassadeur om nieuwe mogelijkheden voor export en investeringen te creëren. Dit heeft geresulteerd in aanzienlijke Amerikaanse investeringen, in het Caribisch gebied en in Suriname.

Gedurende de vier jaren hebben beide landen elkaar ondersteund op verschillende gebieden. De Covid-19-pandemie is er een van. De diplomaat heeft vooral aanzienlijke inspanningen verricht tijdens vergaderingen en bezoeken.

Santokhi noemde hierbij het historische bezoek van voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, de ontmoetingen met vicevoorzitter Kamala Harris en Staatssecretaris Antony Blinken in Washington D.C. afgelopen september. Er is een solide basis gelegd voor de intensivering van de bilaterale en regionale samenwerking.

Ambassadeur Williams toonde zich zeer ingenomen met de decoratie en blikt tevreden terug op haar ambtstermijn in Suriname. Zij benadrukte dat Amerika de Surinaamse regering zal blijven ondersteunen in haar pogingen de economie te herstellen.

Amerikaanse ambassadeur vertrekt uit Suriname; krijgt onderscheiding van president

6 REACTIES

 1. hopelijk komt er nu een Amerikaanse ambassadeur die wel ddb bij zijn kloten kan pakken en afvoeren
  gemodereerd

 2. Je mag ze hogere decor geven. Ze gaan zwaarder geschud sturen.
  Je hebt geld gekregen voor aanpak drugs. Dus je weet welke categorie je staat. Drugsland
  gemodereerd

 3. Chan ie kostuum faya !,..toppunt van depressie kleur ! wordt je niet blij van ! in haar plaats komt een geheime oil deskundige !
  gemodereerd

 4. Slaat nergens op! Het geslijm van deze President bij de grote landen is misselijkmakend. Ze doen echt niet zoveel voor Suriname hoor. Het enige waar ze echt in geinteresseerd zijn, zijn onze rijkdommen. Om ons dan een kleine 5 procent daarvan te gunnen. Geef deze onderscheidingen aan Surinamers, die zich hebben ingezet voor land en Volk…
  gemodereerd

 5. Helemaal met WAT eens. Wat is de rest toch waardeloze, nutteloze negatievelingen. Wordt er zelfs ge’eld op “Chan” zijn kostuum. Pfffff!
  gemodereerd

 6. konsensi , wil jij die onderscheiding aan ddb en zijn roversclub die ons land naar de afgrond gebracht heeft geven soms , maar die club dat zijn geen Surinamers maar een klotenvolk , opdonderen met die gasten
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.