Besluit partijcongres: NPS stapt (nog) niet uit coalitie

27
Besluit partijcongres: NPS stapt (nog) niet uit coalitie
Foto's (c) NPS

De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft vandaag haar partijcongres gehouden in partijcentrum Grun Dyari. Daarbij heeft het congres een motie aangenomen ten aanzien van het al dan niet blijven of vertrekken uit de regeercoalitie. De uitkomst is dat de partij (nog) niet uit de coalitie stapt.

Het congres heeft besloten het hoofdbestuur mandaat te verlenen om alles in het werk te stellen, dat op korte termijn meer inhoud wordt gegeven aan een verantwoord sociaal beleid.

Voorts geeft het congres aan dat het faciliteren van leden van de partij in parastatale bedrijven niet in voldoende mate beantwoord aan het streven van de NPS om een daadwerkelijk kwalitatieve bijdrage te leveren, ter verbetering van het sociaal beleid.

Ten slotte heeft het congres besloten het hoofdbestuur mandaat te verlenen om verdere acties te ondernemen, ter ombuiging van het beleid en op basis van de uitkomst daarvan te besluiten met betrekking tot de wijze van verdere participatie binnen de coalitie.

27 REACTIES

 1. NPS is dus bij volgende verkiezing dood. De 3 zetels worden 1 of geen.
  Jullie denken 1 jaar voor de verkiezing eruit te stappen.
  Jullie kliekje kan nog stelen want dood zijn jullie.
  gemodereerd

 2. Vanaf NPS door gaat in deze vloek regering breekt er storm los in Sur. Mama Sranan e kre.
  gemodereerd

 3. Jammer!

  Wat een “horror-weekend”, met zoveel dooien. Dit kon er nog bij, totaal geen impact, boeijje.

  Wat is dit op de foto. Waarom zitten de vrouwen achter en niet naast de mannen?🙄
  Absoluut geen bromtjie-djari, alleen leden v huize Ashiana en enkele kleinkids.
  Schan-da-lig, vergane glorie.

  Etnel pak je biezen, nu moet je eruit, niemand luistert naar je. Boehoehoehoe, Whahahaha.

  Jong bloed dringend vereist, mensen uit de 21e eeuw en héél veel vrouwelijke vrouwen. Zo niet, dan wordt het een titanic-iets.

  Jullie beheren, in mijn optiek, 2 ministeries die van levensbelang zijn, en wat doe je, helemaal niets. Die mensen hebben scholing nodig en het land verzuipt, is dat niet belangrijk of zo.

  Verandering begint bij jezelf, dus… intern!
  gemodereerd

 4. En dat omdat de zoon van Etnel een stier gestolen had.Wat een lange staart heeft deze muis.
  gemodereerd

 5. Zeer verstandig besluit van de NPS. De strategie van de ABOP is om de NPS uit te schakelen ondanks het feit dat de NPS meer stemmen heeft behaald dan de ABOP. De VHP zou een handreiking naar de NPS kunnen doen door de post van financiën aan de NPS te geven.
  gemodereerd

 6. Wie had anders verwacht?
  Blablabla..principeloos zijn politieke patijen altijd geweest…eigen belang
  gemodereerd

 7. Een waardeloze politieke partij die op sterven na dood is.De NPS is niet meer te redden.De partij moet men opdoeken.Het grote politieke spel in Suriname zal de komende jaren gespeeld worden door NDP, VHP en Abop.

  De afgang van de NPS moet men niet los zien van de debacles die Chan heeft veroorzaakt. Vorige week legaliseerde Chan de smokkelroute back track. Chan is een grote amateur, een klungel zonder hersenen.Hij legaliseert een smokkelroute.Er is echter geen officiële politie- en douanepost.
  gemodereerd

 8. @debby en Robg ndp is gewoon een politiek kuiken 🐣 ze eten en poepen de hele dag.
  Verder geen enkele positieve bedrag.
  Ik denk dat ndp eerder dood is dan de nps.
  gemodereerd

 9. Mevr. Etnel en Hr, Plein, nu is het moment aangebroken, om de juiste beslissing te nemen voor deze partij. verlaat deze partij, want ze zijn nu reeds dood. Moeten nog begraven worden.
  ( 2025 )
  gemodereerd

 10. Wie dan ook Suriname bestuur maakt niets uit politici kunnen
  het land niet besturen want ze hebben geen visie en bedriegen en
  roven het land al jaren.
  gemodereerd

 11. Dom, dom, dom.
  De NPS moet “politieke economie” bedrijven wat ook genoemd mag worden “economische politiek” oftewel winst behalen door jouw handelingen.
  Hoe doe je dat?
  Gewoon, een politieke balans en winst- en verliesrekening opstellen.
  Aan de hand hiervan kan je de vraag beantwoorden wat je wint of verliest als je in de coalitie blijft, respectievelijk als je uit de coalitie stapt.
  Als je in de coalitie blijft ben ik bang dat hetzelfde probleem als de PNP indertijd de NPS nu zal overkomen. Voor degenen die het niet weten: het “ijsblokeffect”. De toen zeer populaire politieke partij PNP was ineens weggesmolten om nooit meer terug te komen na een onbegrijpelijke coalitie met de VHP (Bobo Sjuul Sedney)
  Enkele reageerders hebben het reeds voorspelt: het Bobo Rusland ijsblokeffect zal de NPS overkomen. Rusland vertoont dezelfde kenmerken als de heer Cohen, eens partijleider van de PVDA. Te eerlijk om samen met oneerlijken te kunnen regeren.
  Wat zal de NPS winnen of verlezen bij verlaten van de coalitie.
  Antwoord: weinig verlies, omdat de NPS niet veel invloed binnen deze coalitie heeft en wie niet veel heeft heeft ook niet veel te verliezen.
  Winst: als de NPS uitstapt betekent dit breken met de coalitie , die de goedkeuring van de Surinaamse bevolking intussen niet meer wegdraagt.
  De teleurgestelde kiezers zullen ineens met andere ogen naar de NPS kijken. Het vertrouwen in de NPS zal toenemen en ook de zwevende kiezers, de teleurgestelde NDPers en anderen, die het spoor bijster waren geraakt, doen terugkeren naar hun partij de NPS en hiermede een enorme politieke winst kunnen behalen.
  Natuurlijk is er nog een factor, die succesbepalend is en dat is het moment van handelen.
  Neem je de politieke uitstapbeslissing te vroeg dan kan het positief effect hiervan zijn weggeëbd bij de volgende verkiezingen. Dit zou misschien de reden kunnen zijn voor die twijfelachtige houding van Rusland.
  Misschien is die Rusland een slimmere politicus dan wij kunnen vermoeden.
  De tijd zal ons leren, maar in mijn ogen is uitstappen voordeliger dan blijven
  gemodereerd

 12. Patricia Etnel pas op. Je bent niet tegen Bouva (NDP) bezig maar tegen VHP en die zijn maffia met jas en das.
  Rovers en criminelen die hun zakken beschermen.
  Waarom moet NPS de minfin post?? Ramdhin neemt daar beslissingen.
  gemodereerd

 13. Josip 31 oktober 2022 Bij 00:05
  De NPS, ABOP en NDP kunnen fuseren tot de ZPS (Zwarte Partij Suriname).

  Mijn behoede Suriname voor dit doemscenario want in dat geval is alles maar dan ook alles verloren. De NPS os nog de minst kwade van de andere twee partijen maar aub laat het niet zo zijn dat Afro’s dit land gaan leiden want dan is Suriname terug bij af. Laten wij een voorbeeld nemen aan Brits Guyana waar 20 jaar lang de Afro Min. President Callagar werkelijk geen moet voor het volk deed. Hij heeft alleen zijn zakken en die van zijn familie en vrienden gespekt. Nu onder de integere min. president Irfaan Ali bloeit het land als nooit te voren en kent iedereen welvaart.
  gemodereerd

 14. De voorzitter was altijd zwak, tien hij ook mini-ster was, moet meer ballen tonen of hem vervangen door een nieuwe, zul je zien dat t weer gaat groeien.
  gemodereerd

 15. Een gemiste kans voor de NPS om zich te ontdoen van haar bobo imago.De VHP en Brunswijk lopen over deze partij heen alsof zij over een berg vuile was lopen.In de huidige coalitie kunnen ze de NPS missen als kiespijn.Daarom heeft de NPS geen inbreng in het huidige beleid,maar ze krijgen wel de rekening gepresenteerd van het zeer slechte en corrupte beleid van deze regering waar ze deel van zijn.
  gemodereerd

 16. (De meeste)Suri’s zijn emo-stemmers en anti-vrouw.
  Je krijgt onmiddellijk een stempel voor de rest v je leven als je ook maar iets verkeerds doet.

  Daar weet sharmila met haar rok omhoog alles van, maisha met haar jointje en drankgebruik, miss da1891 de fake diplomaat, weggepeste Xavierra en niet te vergeten etnel ex-lover van een getrouwde hindustaan, die waarschijnlijk vhp is. Das het hele eireten hé etnel, de continue denigrerende blikken kun je niet verkroppen. Want wanneer je gaat shoppen in Barca of Madrid, tijdens de parlements-sessies, denk je niet aan het ‘arme’ volk.

  De suri man, mag zonder enige consequentie alles doen wat God verboden heeft.

  Niet zo zeuren @robg, het gaat veel verder dan je denkt. Manipulatie werkt niet.
  Nps moet vernieuwen en verjongen, dan redden ze het wel.
  gemodereerd

 17. @de ingezonden artikel schrijvers.

  Hoe werkte het eigenlijk tijdens de eerdere samenwerking tussen nps en vhp?
  Wie was leading?
  Heeft de nps de vhp voorheen betrokken bij de ontwikkeling vh land?
  Was er toen ook zoveel haat & nijd?
  Heeft de vhp ooit gedreigd te zullen opstappen?
  Indien niet betrokken, dan is dit een koekje v eigen deeg. Consequenties van eerder genomen beslissingen, karma!
  Indien wel, wat ging er mis.

  Wie schrijft een mooi en leerijk stuk.
  gemodereerd

 18. De NPS onder leiding van bobojantje Rusland is net als een stuurloos schip. Bobojantje wil zo graag regeren, ondanks de vernedering door de VHP en de ABOP. Het is echt schaamteloos dat op de partijcongres door een paar bejaarden het besluit wordt genomen om toch in de coalitie te blijven. Twee jaar van vernedering is voor de NPS niet genoeg.
  gemodereerd

 19. De NPS onder leiding van bobojantje Rusland is net als een stuurloos schip. Bobojantje wil zo graag regeren, ondanks de vernedering door de VHP en de ABOP. Het is echt schaamteloos dat op het partijcongres door een paar bejaarden het besluit wordt genomen om toch in de coalitie te blijven. Twee jaar van vernedering en kruimeltjes is voor de NPS niet genoeg. De NPS is medeverantwoordelijk voor het slechte sociaal economische beleid van de huidige regering en zal bij de komende verkiezingen afgeslacht worden. Het enige wat deze partij nog kan redden is aftreden van bobojantje en harde oppositie voeren.
  gemodereerd

 20. ZPS oprichten?
  Dat gaat nooit werken. Uiteraard Guyana was onder Burham een drama.Hij heeft al die hindustanen doen vertrekken naar Sur en USA.
  Kijk maar naar Afrika, Alleen maar honger, oorlog ziektes.
  gemodereerd

 21. De NPS heeft gefaald en kan nu niet anders dan meewerken !
  De NPS heeft geen ballen getoond om politieke criminaliteit aan te pakken en te veroordelen. Nu staat de kloon van bullshit Bouta, VeePee Bigie Bek, al klaar om voor dezelfde ellende te zorgen !
  Na 40 jaar bullshit Bouta staat Suriname voor de volgende ramp, bullshit Bravo !

  Als het de VHP ook niet lukt om politiek Suriname op te schonen dan is Suriname verloren.
  Santokhi heeft gevraagd om vertrouwen. Het volk heeft hem dat vertrouwen gegeven. Santokhi heeft geen andere keus dan het kwaad uit politiek Suriname te verwijderen !

  En waarom de ontwikkeling vertraging oploopt is nu wel duidelijk, sommige politieke partijen zijn niet bezig met regeren maar met propaganda voor 2025 !

  ” …
  Brunswijk merkte op dat Pokie is benaderd, omdat zij een goede stootkracht heeft. “Het grote werk is zetels te verwerven in 2025, dat kan alleen door hard werken.” De krant verneemt van een informant dat Pokie volgens Brunswijk nog steeds de coördinator van Abop Brokopondo is
  (DWT)
  … ”

  Wij willen een beter Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.