VIDEO: Legendarische zanger ‘Dagga’ vandaag met staatseer begraven

3
Uitvaart 'Dagga' in Suriname, zaterdag afscheid in Amsterdam
Dennis 'Dagga' Tiendari

De legendarische zanger Johannes Dennis ‘Dagga’ Tiendari, die op 11 oktober op 63 jarige leeftijd in Nederland overleed, wordt vandaag met staatseer in Suriname begraven.

De uitvaartdienst is van 12.45 tot 15.30 uur in de aula van het loge gebouw aan de Jaggernath Lachmonstraat. De begrafenis is gepland voor 16.00 uur in Rene’s Hof aan de Waakhuizenlaan.

De promotor Stanley Arduin van Arti Promotion en Arti Records, die heel veel muziek van hem heeft uitgebracht zegt dat ‘Dagga’ een catalogus van kasekomuziek had.

“‘Dagga’ was vanaf 1977/78 bezig met musiceren tot aan zijn dood. Zijn laatste optreden in Nederland was bij het Suripop en Toppers concert in Afas live Amsterdam. In Suriname was dat in juli op een verjaardagsfeest samen met Naks Kaseko Loko”, vertelt hij.

Arduin heeft de naam Arti aan de overleden legendarische zangers te danken.

3 REACTIES

 1. Wat een discriminatie, de Hindustaanse Dichter/ Kunstenaar
  en nog eens gedecoreerd, is helaas niet met Lands eer gecre-
  meerd. Domweg omdat hij een Hindustaan is, en niet zingt!!!
  Max Nijman werd ook, met staats eer begraven.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Mooi voor de familie van de overledene, maar ik vraag me toch wel af op grond waarvan een zanger of muzikant het verdiend heeft om met staatseer begraven te worden, welke kriteria hanteert men om te bepalen dat een zanger zo’n hoge eer verdient. Ik persoonlijk had nog nooit van Dagga gehoord, terwijl ik toch wel van Kaseko muziek hou, maar zelfs voor zangers en artisten als Kenny B of Kries Ramkelawan zou ik het overdreven vinden als ze met staatseer begraven zouden worden (wanneer hun tijd gekomen is natuurlijk).
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.