donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHonorair consul in Libanon wil samenwerkingsrelatie met Suriname intensiveren

Honorair consul in Libanon wil samenwerkingsrelatie met Suriname intensiveren

-

Does Travel

Honorair consul van Suriname in Libanon, Antoine Kareh, heeft een beleefdheidsbezoek
gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van Economische Zaken,
Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

Het doel van dit beleefdheidsbezoek is om de samenwerkingsrelatie tussen Suriname en Libanon te intensiveren. Om dit te bewerkstelligen zal er een werkgroep worden geÑ—nstalleerd om investeerders uit beide landen aan te trekken en om ondernemerschap te stimuleren en te ontwikkelen. Het beleefdheidsbezoek heeft plaatsgevonden op 26 oktober in de vergaderzaal van de minister.

Aanwezig waren ook honorair consul van Chad in Libanon, Ghazi Assakar, de voorzitter van de Surinaamse Libanese Vereniging, Tedy Jbara, een Surinaams-Libanees businessman, Antoine Armali en het hoofd van de Afdeling Midden-Oosten van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationaal Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Terry Shameem.

Kareh benadrukt dat in het kader van de intensivering van de relatie tussen beide landen, gekeken zal worden naar de ontwikkeling van de Surinaamse economie met name naar gebieden waar de Surinaamse overheid wil gaan investeren.

Verder wijst de honorair consul erop, dat er meer diepgang zal moeten komen in de relatie tussen Suriname en Libanon. Op zowel cultureel alsook economisch gebied kunnen er investeringen plaatsvinden, zodat de economie van beide landen op een hoger niveau kan worden gebracht.

Minister Kuldipsingh is ingenomen met het bezoek van de honorair consul en delegatie. De bewindsvrouw benadrukte dat één van de beleidsdoelen van EZ, het stimuleren en ontwikkelen van ondernemerschap is. Het Ministerie stimuleert investeringsmogelijkheden van bedrijven zodat zij ook in Suriname kunnen investeren en hun eigen fabrieken kunnen opzetten.

De minister wijst erop dat er meer aandacht besteed zal worden aan de ontwikkeling van eigen productie en minder aan import. De bewindsvrouw geeft aan dat er al gewerkt wordt om de houtblokken export te verminderen met als doel die verder zelf in Suriname te verwerken.

De EZ-minister deelde mee, dat er gewerkt zal worden aan het instellen van een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van het Directoraat Ondernemerschap, het Directoraat Technologische Innovatie en het Onderdirectoraat Internationale Handel, om de aangekaarte zaken te realiseren. Ook zal er aandacht worden besteed aan het stimuleren en ontwikkelen van de investeringsmogelijkheden tussen Suriname en Libanon.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

7 REACTIES
  1. Tijdverspilling. Deze mevrouwtje kan beter haar tijd besteden aan de abnormale hoge prijzen in de winkels.


    gemodereerd
  2. Ik vraag me af wat de resultaten zijn van al die samenwerkingsrelaties die worden aangegaan. In de praktijk gaat het vaak om landen die op het zakelijke vlak van betekenis zijn, maar Suriname mist de deskundigheid om iets hiermee te doen. De meest figuren die verantwoordelijk worden gesteld, hebben nauwelijks een goede opleiding en evenmin aan wereldoriëntatie. Ze hebben te lang rondgedraaid in het dorp Suriname en nooit over de grens geweest.
    Ik ben ervan overtuigd dat er meer te halen is uit de samenwerking.


    gemodereerd
  3. —-Wat is de situatie in Libanon?
    De situatie in Libanon is al langere tijd zorgelijk. De VN stelt dat driekwart van de bevolking vóór de ramp al hulp nodig had. Het land zit in een zware economische recessie, hongersnood dreigt, er is werkloosheid en daarnaast kampt het land met de gevolgen van corona. En dan is er nog oorlog in buurland Syrië.—-

    Libanon verkeert in ergere vaarwateren, zeg gerust Tsunami’s, dan Suriname. Mensen kunnen niet eens hun eigen geld lichten zonder de bank te gijzelen.
    Met dit land wil Suriname “werken”…


    gemodereerd
  4. Ik ben onder de indruk Libanon, en Chad ook aanwezig. Nu komt het helemaal goed met Suriname.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES