Werkzaamheden damwanden Quaranistraat vorderen

1
Werkzaamheden damwanden Quaranistraat vorderen

De taludbekleding aan de Quaranistraat in het ressort Munder verloopt vlot. Het Nationaal Uitvoeringsbedrijf (N.V. NUB) is bezig met het aanleggen van geotextiel, klinkzand en basecourse. Verder wordt de kanaalbodem verhard. Ook wordt de berm en het talud onderhouden door de aannemer.

Op 26 maart 2021 werd het startsein gegeven door de president van Suriname, voor het heien van de damwanden in de sloot. De werkzaamheden zullen in ruim 500 werkdagen uitgevoerd worden.

Na afronding van dit project is het de bedoeling dat dit gedeelte van de weg geen verzakkingen meer zal hebben. Ook zal afkalving van de weg tot het verleden moeten behoren.

Volgens planning moet dit project in 2023 worden opgeleverd. De berm en het talud moeten nog bekleed worden. Het bekleden van het talud is belangrijk ter afdekking van de kern van een dijk voor bescherming tegen langsstromend water.

De taludbekleding bestaat uit een erosiebestendige toplaag. Aan de buurtbewoners wordt geduld gevraagd voor mogelijk lawaai en verkeersopstoppingen tijdens de werkzaamheden.

1 REACTIE

  1. We denken dat ze de Guaranistraat bedoelen en aan de overzijde van het kanaal is de Amazonestraat en dat is Munder, daar zijn ze al een hele tijd al meer dan een jaar bezig , eerst damwanden geslagen dan daar bovenop een betonnen schild en nu wordt het afgewerkt , maar of het in 2023 allemaal afgerond kan zijn .
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.