Bouwsel familie in Nickerie afgebroken: drie personen overgebracht naar politiebureau

12
Bouwsel familie Barsatie van Nickerie afgebroken: drie personen wegens verstoring openbare orde overgebracht

De politie van Nickerie heeft woensdagmiddag een bouwsel van de familie Barsatie, die naast het VHP-centrum op de kruising van de Cassaveweg en de Soekramsingstraat woont, afgebroken.

Vernomen wordt dat de familie reeds twee aanmaningen van het Surinaamse ministerie van Openbare Werken (OW) zou hebben gehad, maar geen gevolg heeft geven aan de opdracht om hun bouwsel af te breken.

Waterkant.Net sprak hierover met moeder Sati Barsatie, die samen met haar zoon bijkans 34 jaar op het adres woont. Ze zegt dat zij nimmer een aanmaning heeft ontvangen.

Ze gaf aan dat ze besloot om een bad- en toiletruimte naast het huis bij te bouwen, vanwege het feit dat de woonruimte een beetje krap was. Omdat ze geen bouwvergunning heeft aangevraagd, is dat gedeelte vandaag door de politie afgebroken.

“Alles is tegenwoordig duur. Wij hebben wat geld gespaard en de ruimte naast bijgebouwd en gewoon komt de politie van de een op andere dag om het bouwsel of te breken. Ik word dit jaar zestig, waarbij ik besloot om een ruimere bad-toilet bij te bouwen. Hoe moet ik bouwvergunning aanvragen als het perceel nog niet eens op mijn naam staat”, vraagt de bezorgde moeder zich af.

Voorts geeft mevrouw Barsatie aan dat assembleelid Harriet Ramdien ooit haar aanvraag documenten heeft meegenomen, maar zij nooit meer wat van haar heeft vernomen.

Bij het afbreken hebben twee zonen en een vriend van de familie de politie bij hun optreden belet. Ze werden hardhandig door de autoriteiten aangepakt en overgebracht naar het politiebureau. De politie van Nieuw Nickerie was niet bereikbaar voor commentaar.

12 REACTIES

 1. Mevrouw Barsati!!! UW eigen woorden!!! Hoe moet ik bouwvergunning aanvragen als het perceel nog niet eens op mijn naam staat”, vraagt de bezorgde moeder zich af.

  U bent toch geen KOE????? Als het perceel niet op uw naam staat, waarom gaat u dan daarop iets bouwen??? Het is toch niet van U!!!!! Pfffffff
  gemodereerd

 2. De VHP is niet meer de partij van de Hindoestanen. Daar heeft Drika wel voor gezorgd. Misschien wil hij op dat stukje grond een kerkje bouwen.
  Grijpgrage jongens zoals Mahin Bhogi en Gayaraat helpen zulke gezinnen niet.
  gemodereerd

 3. De mini-ster van OW is alleen uit op het maken van een slag voor zichzelf en zijn vrienden. Straten zitten vol gaten, trenzen worden niet opgehaald, bermen worden niet onderhouden, maar dat alles ziet OW niet. Bij de verkiezingen hoop ik dat de bevolking afrekent met deze kliek nepotisten.
  gemodereerd

 4. zo dan ,
  politie met machinegeweren bij een protest van een bouwsel???
  is dit suriname tegenwoordig?
  gemodereerd

 5. Even rekenen: Suriname is 400 bij 400 km groot oftewel 160.000 km 2.
  In 1 km 2 zijn er 100 ha. Dus is Suriname 160.000.000 ha groot.
  Er zijn in de hele wereld ruim 1 miljoen Surinamers. Wij zijn dus in staat om elke Surinamer 160 ha te geven. Dus hoeft het grondbeleid in Suriname toch geen probleem te zijn of is het normaal dat wij in Suriname van elk onderwerp een probleem maken? Denk aan ons huizenbouwbeleid.Genoeg hout om elke Surinamer van een Bruynzeelwoning te voorzien .Ja, meneer Peneux. Ik zou Suriname vol bouwen met Caribana’s etc.
  Dus: “Geen Gezeik. Elke Surinamer 160 ha grond rijk”.
  Sorry, ik kan daarom niet begrijpen waarom deze familie in Nickerie grondproblemen heeft.
  gemodereerd

 6. Heel triest wat ze met deze arme mensen gedaan hebben. De VHP is voor de rijke mensen. De VHP komt niet voor het arme volk, dat is intussen helder geworden na twee en een halve jaar regeren. De VHP is zelfs in staat om pakketten met eerste levensbehoeften te verkopen aan het arme volk. Ga jullie je diep schamen. Jullie zouden deze mensen zelfs kunnen helpen, maar tja wo set eng, de babbelaar heeft een grote mond. Het Sabaku project ter waarde van 30 miljoen US dollars is gratis uitgedeeld aan de rijken. Zelfs de grootste grondrover, de heer Jogi van de VHP is een stukje grond van het Sabaku project gekregen. En dan laat deze regering een kleine bijbouw van deze arme mensen afbreken. Schaamteloos gedrag.
  gemodereerd

 7. Aan de Gemenelanweg tegenover de slagerij Vcm/ ook prikpunt naast, zijn er 2 grote chineze kledingzaken, daar lagen gisteren heleboel plastic zakjes van kleding. Waarom treedt die minister daar niet op???
  Ik zie ht als pesten. VHP centrum zou ook gesloppt worden. Of jullie plassen in emmer en schenken het daar. Zeker wil minister een srd 600.000 toilet laten opzetten daar.
  gemodereerd

 8. De politie durft dat alleen in Nickerie bij een bepaalde groep. Als ze dat in latour hadden gedaan zou de helft van Paramaribo in rep, roer en revo mode zijn.
  gemodereerd

 9. Heel triest wat ze met deze arme mensen gedaan hebben. De VHP is voor de rijke mensen. De VHP komt niet voor het arme volk, dat is intussen helder geworden na twee en een halve jaar regeren. De VHP is zelfs in staat om pakketten met eerste levensbehoeften te verkopen aan het arme volk. Ga jullie je diep schamen. Jullie zouden deze mensen zelfs kunnen helpen, maar tja wo set eng, de babbelaar heeft een grote mond. Het Sabaku project ter waarde van 30 miljoen US dollars is gratis uitgedeeld aan de rijken. Zelfs de grootste grondrover, de heer Jogi van de VHP is een stukje grond van het Sabaku project gekregen. En dan laat deze regering een kleine bijbouw van deze arme mensen afbreken. Waar zijn de mooie woorden van Chan gebleven dat iedereen recht heeft op een stukje grond. Schaamteloos gedrag.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.