Verenigd Koninkrijk krijgt met Rishi Sunak eerste premier van kleur

25
Verenigd Koninkrijk krijgt met Rishi Sunak eerste premier van kleur

Voormalig minister van Financiën Rishi Sunak wordt de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Zijn enige rivaal trok zich op het laatste moment terug uit de leiderschapsrace.

De 42-jarige Sunak is van Indiase afkomst, maar geboren in Southampton. Hij is de eerste Britse premier van kleur en die het hindoeïsme aanhangt. Daarnaast is hij de rijkste premier ooit en jongste in 200 jaar.

Zijn grootouders zijn afkomstig uit de Punjab en emigreerden vorige eeuw van India naar de Britse koloniën in Afrika. Zijn vader Yashvir Sunak werd geboren in Kenia en zijn moeder Usha Sunak in Tanganyika, wat later onderdeel zou worden van het huidige Tanzania.

In de jaren 60 van de vorige eeuw verhuisden ze naar het Verenigd Koninkrijk, waar Rishi Sunak op 12 mei 1980 in Southampton werd geboren.

Zijn enorme vermogen dankt hij mede aan zijn huwelijk met Akshata Murthy. Zij is telg uit een miljardairsfamilie uit India en rijker dan de onlangs overleden queen Elizabeth.

25 REACTIES

 1. Beide landen Kenia en Tanzania hebben de Indiërs geholpen tot ontwikkeling te brengen.Daar mogen de Afrikanen de Indiërs dankbaar voor zijn.
  gemodereerd

 2. @jacobus in VK hadden ze chan en clan allang in de bak gegooid.
  VK is geen suriname waar er openlijk gestolen word door pres en clan.
  Chan is een grote dief in jas en das.
  Sunak lijkt me een eerlijke man die aan land en volk denk en geen kans krijg om te stelen in zijn land.
  gemodereerd

 3. Ik denk dat u de verwijzing # rijker dan Queen Elizabeth # bewust niet hebt gelezen. Ook daar hebben zij het land en zijn bevolking UITGEBUIT !!!!! Dat ligt nu ook in de bedoeling van de indiers #hindoestanen# in Suriname. Hindoeisme is het enigste geloof diet vergaren van rijkdom verheerlijkt.
  Subh Divali !!!!
  gemodereerd

 4. Saddiq Khan volgt Boris Jonhson op als burgemeester van London
  Rishi Sunak volgt Boris Johnson op als premier (Liz Truss is maar 44 dagen premier geweest)
  gemodereerd

 5. De kleur doet er niet toe, ook niet een blitse carrière (multimiljonair geworden), als deze Sunak een terechte politieke ‘klojo’ is, dan kan hij zijn koffers onuitgepakt laten. Als je de laatste twee jaren de Britse politiek hebt gevolg, vooral de conservatieve partij die aan de macht is, kan van alles verkeert uitpakken, je kleur zal geen rol spelen.
  Als migrant wil jij je plek ook innemen, als je met het Britse ‘model’ (systeem) meedoet, lijk je misschien op iedereen, maar naar mijn mening, ik hoop van harte dat ik het mis heb, je wordt nooit één met het systeem, dus je heb geen invloed. Volgen jullie het voetbal, dan weet je genoeg.
  De sentimenten onder het Britse volk moet niet onderschat worden, ineens staan de ‘beerputten’ open. Er is een gezegde: je moet geen slapende honden wakker maken, VS, Obama, weten er alles van. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 6. Rishi Sunak’s wife has potentially avoided up to £20m in UK tax by being non-domiciled and pays £30,000 a year to keep the status – revelations that come amid growing political pressure on the chancellor.

  Akshata Murty gets about £11.5m a year in dividends from a stake in an Indian IT firm and declares non-dom status, which allows people to avoid tax on foreign earnings, it emerged on Wednesday.

  On Thursday her spokesperson said all necessary tax was paid by Murty but declined to say where, as that information was not “relevant”. They conceded it was possible for someone in the multimillionaire’s position to take advantage of tax havens on income earned outside the UK.

  Keir Starmer, the Labour leader, said it would be “breathtaking hypocrisy” if Murty had been reducing her liabilities while the chancellor was raising taxes on others amid a cost of living crisis.

  Door belasting te ontduiken blijven hij en zijn vrouw rijk. En zogenaamd is er minder corruptie in Europa…
  gemodereerd

 7. Het zou niet vermeldenswaard moeten zijn dat hij van Idiase afkomst is, Hindoe is, in Afrika geboren is, dat hij een kleurtje heeft of weet ik meer wat voor doodnormale zaken men allemaal te vermelden heeft over deze man, alsof hij een buitenaards wezen is.
  gemodereerd

 8. Kleur of niet. Het is voor wie je werkt. Wiens orders volg je. Alle Hindoestanen blij, maar voor wat??? Íemand die voor zijn eigen geen malle moer om geeft. Voor mij gaat het niet om kleur noch ras, maar de daden.
  gemodereerd

 9. Hij is gewoon een Brit.
  Hij is zelf rijk dus voor het geld doet hij het niet. Wel omdat hij de ambitie heeft om de Britse economie weer op gang te krijgen.
  Daar zal hij streng op worden afgerekend.
  gemodereerd

 10. @ Jacobus

  De meeste mensen in Su vergeten dat Chan met een
  heleboel ellende zit. Su is leeggeroofd door DDB en zijn
  40 rovers. En dat kunnen veel van de aanhang, van dat
  partij niet begrijpen. Erger nog: het is Chan eigen schuld om
  te roepen, ”Wo Sitting”. De eerst 25 a 30 jaar, Su frista fu
  pai monie sang a didibrie dok hori. @ Passant schreef eens
  dat de gemiddelde Surie,s, een brein heeft van iemand van
  de vierde klas. Daar begin ik in te geloven. Natuurlijk zijn er
  uitzonderingen, maar de doorsnee is dom geboren en niks
  erbij geleerd, ”Holle vaten dus”. Ipv van NDP kunnen ze
  het omdopen tot NNMP (Nationale Njang Monie Partij) het klinkt
  beter in de oren, ”Stelletje oelewappers”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. Jacobus, de politicus die niet van de woorden ‘weg met …..’ houdt, moet zich niet verkiesbaar stellen. We weten natuurlijk niet hoe lang Rishi Sunak premier van het Verenigd Koninrijk blijft, maar als ik na één jaar, voor elke keer dat iemand in het V.K. weg met Rishi geroepen heeft, 1 Euro cent krijg, ben ik voor de rest van mijn leven binnen. Of denk je dat iedereen in Engeland staat te juichen dat Rishi premier is geworden?
  gemodereerd

 12. De grootste rovers zitten in deze regering. Ze kunnen niet eens een minister zetten op minfin.
  Die man is rijk maar komt door zn vrouw. Ook al hebben ze miljarden, monie no e sar ding.
  Gelukkig niet omringd door de rovers als in Su
  gemodereerd

 13. Sexy Rishi ( yep, hij heeft al een bijnaam).

  Dit is een bigie schock voor de witjes natuur. De Queen keert zich om in haar tombe, whoehahaha.

  De britten krijgen enkele lessen vd universe; ‘how to be political correct’ and ‘better focus on food and shelter’. Natuurlijk probeert de labourparty van alles, terwijl deze linksen geen zwarte toppers in hun partij hebben.

  We gaan het zien!
  Hij heeft soortgelijke ellende als suri op zijn bord, plus een energiecrisis, en naweeën brexit, maar wel voor 80 miljoen burgers.
  Oooh ja, detail: zijn vader was huisarts. Hij is ook uitgeloot en voor alle studies cum laude afgestudeerd.

  Nu nog Kamala en India gaat naast zijn schoenen lopen.
  gemodereerd

 14. @hong kong free, mij opmerking. Hij is een punjabi uit india komt uit artsen familie en zijn vrouw is hindoe geboren in kartnataka in india zijn vrouw zijn vader is steenrijk hij heeft grote bedrijf, hun zijn niet rijk geworden door belasting ontduiking hun centen wil britse belastingdienst afpakken hoor. Groot brittanie weet dat zijn vrouw haar vader steenrijk is en daarom beschuldigen kwade tongen daar zijn vrouw van fraude om hun geld af te persen bij sunak en vrouw. Sunak heeft 2 jonge dochters hij is geboren in southhamton in groot britannie na kamala harris is hij de tweede indiase president in de wereld. Trouwens ook ik wordt in nl afgeperst in nl of ik even 30.000 euro kan overmaken naar de jankende zeurende overheid zogenaamd schuld anders komt mij naam in de media en ik ben aan het frauderen puur afpersen en vrees aanjagen in nl. Zo gaat het ook in groot britannie als het om geld gaat nou de blanken dwalen niet kennen alle wegen hoor.
  gemodereerd

 15. PeLe 24 oktober 2022 Bij 19:36
  Ik denk dat u de verwijzing # rijker dan Queen Elizabeth # bewust niet hebt gelezen. Ook daar hebben zij het land en zijn bevolking UITGEBUIT !!!!! Dat ligt nu ook in de bedoeling van de indiers #hindoestanen# in Suriname. Hindoeisme is het enigste geloof diet vergaren van rijkdom verheerlijkt.
  Subh Divali !!!!

  Zolang het vergaren van rijkdom op een eerlijke manier gebeurt is er wat mij betreft niks aan de hand. Bij mijn weten heeft het Hindoeïsme nooit een expansieoorlog gevoerd om rijkdom te vergaren. Maar ik kan mij hierin vergissen. Help mij eens …
  gemodereerd

 16. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Verenigd Koninkrijk krijgt met Rishi Sunak eerste premier van kleur.

  @Jaidhan, heeft in deze gelijk.
  Want het gaat helemaal niet goed met de economische situatie in de V.K.

  En de nieuwe premier Rishi Sunak van de VK zegt: We British Raw The World.

  Ik hoop niet dat minister van BuZa. Albert Ramdin straks met een verhaal in de media zal verschijnen, dat hij samen met president Chandrika SANTOKHI naar Groot-Brittannië zullen gaan om de nieuwe premier Rishi Sunak persoonlijk te gaan feliciteren.
  gemodereerd

 17. Su is leeggeroofd door DDB en zijn
  40 rovers. En dat kunnen veel van de aanhang, van dat
  partij niet begrijpen.

  maar chan heeft geen enkel middel gebruikt om te bezuinigen
  de duizenden ambtenaren die ddb op het laatst aannam? zijn niet gecanceld
  de salarissen en nutteloze uitgaven zijn ook niet gestopt
  net als de talloze vliegreisjes van chan en familie.
  dus behalve dat chan begon met veel ellende, heeft hij niets verbetert maar alleen erger gemaakt.
  en dat is weer iets wat zwartmans en consorten weer niet begrijpen
  gemodereerd

 18. Alle mensen op aarde hebben een kleur. Als je geen kleur hebt dan ben jij onzichtbaar.
  gemodereerd

 19. Jij hebt duidelijk nooit van je leven een normale baan gehad @doewop

  Suri is nog net geen burkini faso of Haiti waar mensen van de één op de andere dag op straat worden gegooid.
  Iedere keer kom je met hetzelfde argument. Die ambtenaren hebben rechten, het gaat niet zomaar en ze zijn ermee bezig.

  Holle frasen als: hij vreet het geld vd armen? Welk geld, zijn arm of niet dan, zo arm dat ze geen belasting betalen, dus welk geld?

  Plus: hij reist teveel. Een opmerking die je alleen kunt maken als je algemene ontwikkeling erg laag is. Ik leg ook niets uit.
  Jullie zijn overduidelijk nog in de ban van de revo, toen die dictator alles beslissingen nam.
  Die dictator kon nergens naartoe, behalve naar andere dictaturen en een vn.

  Jullie willen dat de president een campagne houd in het paleis en het volk persoonlijk met de paplepel eén voor één voed.
  Vervolgens kunnen ze op het plein in tenten hangmatteren.
  Voor de rest bouwt het land zichzelf wel op.

  Gruwelijke mentaliteit!
  gemodereerd

 20. Als je genoeg wijsheid hebt zal men die vanzelf wel ontdekken. Met schreeuwen en elkaar van alles toe te wensen bereik je nu eenmaal niet veel. Degenen die het hardste schreeuwen hebben meestal ook niets zinnigs te zeggen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.