Commissie moet advies over goede tarifering bij EBS uitbrengen

6
Energiebedrijven Suriname
EBS archieffoto

Afgelopen vrijdag heeft de waarnemend minister van Financiën en Planning in Suriname, Albert Ramdin de EBS-tarievencommissie geïnstalleerd. Bij deze installatie waren vertegenwoordigers van de Surinaamse overheid, het bedrijfsleven en de vakbeweging aanwezig.

Minister Ramdin sprak de groep toe en hield voor dat de benoeming en samenstelling op verzoek en voorstel geschiedde van het bedrijfsleven en de vakbeweging. De commissie is benoemd voor een periode van 4 weken, ingaande vrijdag 21 oktober 2022, met het doel om advies uit te brengen over goede tarifering en een beargumenteerd implementatie rapport.

Tot die tijd zullen de eerder voorgestelde tarieven worden aangehouden. ‘Laten we er wel rekening mee houden’ zei de minister, ‘dat langer aanhouden betekent dat er meer subsidie moet worden gegeven en dat kost de overheid miljoenen.’

De leden die namens het bedrijfsleven deel uitmaken van de commissie zijn Ruben Yang en Shivam Alakramsing. Namens de vakbeweging zijn dat Dayanand Dwarkam, Robert Ameerali en Edmund Neus, terwijl namens de overheid de leden Sam Mehairjan, Dave Abeleven, Robert de Clercq en mevrouw Thelma Douglas deel uitmaken van de commissie.

Dwarka gaf aan al voorbereid te zijn op de taak en dat er daarom met voortvarendheid zou worden gewerkt. Hij stipte evenwel aan dat de beschikbaarheid van data doorslaggevend zou zijn. De minister zegde toe alle ondersteuning te geven voor de noodzakelijke toegang tot alle informatie.

Minister Ramdin benadrukte dat de commissie een onbezoldigde is. Verder stelde de minister voor, aangezien het bedrijfsleven en de vakbeweging de aanzet voor de commissie hadden gegeven, dat daaruit de voorzitter zou worden benoemd. Tenslotte vroeg de bewindsman om in deze periode enige rust in de pers te betrachten om zodoende het werk naar behoren te kunnen uitvoeren.

6 REACTIES

 1. Met Ramdin als super minister zijn de overige ministers in Suriname overbodig. Hij vertegenwoordigd alle ministeries een zelfs ook de president. Laat al de ministers hun portefeuille, salaris en emolumenten inleveren het land heeft het hard nodig. Een Super minister aan het hoofd en regeren met onbezoldigd commissies en platform is voldoende. Trouwens dat is ook het geval, vandaar zoveel ministers zijn niet nodig.
  gemodereerd

 2. Er zijn al zoveel rapporten ,ook buitenlandse consultants,uitgebracht
  Dan is ook een commissie geinstalleerd die moet bekijken of staatsolie niet te veel vraagt aan ebs.Die hoge prijzen zijn door de regering door de keel van ebs gedrukt en dan zijn de consumenten de lul.
  De toppers van ebs baden in luxe ..daarvoor moet de gemeenschap bloeden
  Laat de nieuwe commissie die exorbitante luxe eruit gooien en komen tot een reele tarieven.Ik heb wel vertrouwen in die nieuwe leden
  gemodereerd

 3. De vorige president heeft us$800.000.000. geleend om de stuwdam te kopen zodat het volk kan proviteren van lagen opwekkings kosten door hydro dus begrijp ik niet waarom het volk nu marktconforme energie prijzen moet betalen….het volk volk word dus flink belazerd.
  gemodereerd

 4. Heden ten dage, stijgen energietarieven wereldwijd, dus waarom in Suriname niet?
  Als je het te duur vind, ga dan terug naar het bos….en vergeet vooral niet om Debby mee te nemen. Jullie leven daar niet in een verzorgingsstaat en moeten leren om te werken voor je geld. De waarheid is hard, ma na mie takie…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.