Wasmachine vat vlam tijdens wassen; woning in lichterlaaie

8
Woning vliegt in brand nadat wasmachine vlam vat tijdens wassen kleding

Deze laagbouw stenen woning aan de Chitoestraat, een zijstraat van de Kwattaweg in Suriname, stond hedenmorgen omstreeks 07.50u in lichterlaaie.

Brandweervoorlichter Harvey Laing zegt desgevraagd aan Waterkant.Net dat de vrouw des huizes bezig was kleren te wassen in de wasmachine, toen deze vlam vatte.

Ze schakelde de brandweer in. Bij aankomst van de Surinaamse brandweer, stond bedoelde woning in lichterlaaie. De brandweer kon erger voorkomen, waardoor de brand slechts beperkt bleef bij één woning.

De brandweerlieden hebben twee gascilinders uit het brandende pand verwijderd en veiliggesteld. Er is geen sprake van persoonlijke ongelukken.

Volgens de aangeefster woont ze samen met haar man in het pand, dat tegen brand verzekerd is. De politie van het ressort was ter plaatse voor onderzoek. Het echtpaar heeft vanwege de brand geen dak boven het hoofd. Het onderzoek wordt voorgezet door de politie van Kwatta.

8 REACTIES

 1. Gelukkig is de woning tegen brand verzekerd. Nu moeten de verzekerden alleen nog hun borst natmaken om, de verzekeringsmaatschappijen kende, het verzekerde bedrag uitgekeerd te krijgen. Het moet ze niet verbazen als de maatschappij ze straks verteld dat hun huis tegen brand verzekerd is, wat de oorzaak van de brand ook mag zijn (bliksem, vulkaan uitbarsting, vuurwerk enz.), behalve als de brand door kortsluiting in een wasmachine is ontstaan.
  gemodereerd

 2. Zo zie je maar dat brand ook in de wasmachine kan ontstaan. Echt gevaarlijk. Nu kleren buiten hangen!
  gemodereerd

 3. Rasta, als ik begrepen heb dat je bedoelt dat je je huis moet verzekeren en het daarna in brand kan steken, dan hoop ik voor jou dat ze je niet snappen, want dan kan je pas lol hebben wanneer je op de blaren moet zitten in de gevangenis. De verzekeringsmaatschappijen willen onder normale omstandigheden al zo weinig mogelijk uitbetalen, bij brandstichting door een huisgenoot betalen ze niets uit, tenzij de dader echt geestelijk gestoord is.
  gemodereerd

 4. Het hele huis is goed beveiligd tegen de criminelen!! den fufurmans!! in je eigenhuis kan je niet veilig ademhalen!!

  Wel een mooie woning!! Allen verzeker uw huis tegen brand!!!
  Voor de rovers bewaar een geweer en schiet hen aan flarden!!
  gemodereerd

 5. de verzekering moet niets uitkeren , twee gascilinders in huis , die konden ontploffen en dan met alle gevolgen van dien , en de gasinstallatie zal wel nooit gekeurd zijn
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.