Reizen tussen Suriname en Guyana via backtrack nu legaal

8

De illegale grensoverschrijdende activiteiten die plaatsvonden op de backtrack-route tussen Suriname en Guyana behoren nu tot het verleden. Er zal nu sprake zijn van een ordelijk grensverkeer ten voordele van beide landen. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi op vrijdag 21 oktober tijdens zijn bezoek aan het rijstdistrict Nickerie. Santokhi gaf aan dat de route, die ons bindt met Guyana, vele voordelen zal hebben voor beide landen.

De backtrack-route stond bekend om de ongecontroleerde wijze van personen- en goederenverkeer tussen Suriname en Guyana, hetgeen schade toebracht aan beide landen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft eerder dit jaar verschillende betrokken diensten ontvangen op het ministerie ter bespreking van de ‘regulering backtrack-route’.

De ministeries van Defensie, Justitie en Politie, Volksgezondheid, Financiën en Planning waren nadrukkelijk betrokken bij de evaluatie en de verdere aanpak. Middels het samenstellen van een commissie zijn de problemen in kaart gebracht en is er gewerkt aan een ordelijk en veilig grensverkeer.

President Santokhi drukte de boothouders op het hart om de aanwijzingen van de ter plaatse aanwezige Surinaamse autoriteiten, op te volgen. “We zijn ervan overtuigd, dat deze backtrack voorziet in een enorme behoefte. Maar als regering blijft het onze taak en verantwoordelijkheid om erop toe te zien, dat zaken veilig en volgens wettelijke bepalingen verlopen”, benadrukte het staatshoofd verder. De president deed op hen een dringend beroep om mee te werken aan een veilig en vlot verloop van het geheel.

Voor Suriname zal dit vele voordelen opleveren vooral in de toerisme sector. De president vroeg de Nickerianen om het niet hierbij te laten, maar verder te gaan om deze plek zodanig in te richten om de verdiencapaciteit te vergroten. “Deze regering zal alle bevoegde instanties, vreemdelingenpolitie, douane, en alle overige, wederom accommoderen, zodat het geheel vlot, veilig en volgens wettelijke voorschriften verloopt”, aldus de president.

8 REACTIES

 1. Dus er is een steiger?? Levensgevaarlijk daar. Daar wordt money making post.
  Heeft de president geen moer te doen??? Mensen lachen ons uit.
  gemodereerd

 2. Gaat helemaal goed komen met Suriname. Daarvan ben ik overtuigd. Dit land wordt geleid door een echte leider die oog heeft voor het algemeen belang en niet zijn zakken vult. Ook een hoog ontwikkeld land als Zuid Korea wil nu graag zaken met Suriname doen. Het vertrouwen is alleen maar toegenomen dankzij regering ZE Santokhi. Natuurlijk zal een bevolkingsgroep hierop weer negatief reageren.
  gemodereerd

 3. Men doet er goed aan de route vanaf de rivier tot bij de ontvangst bij de autoriteiten; douane, enz. goed te overkappen, waardoor in de regentijd de mensen droog blijven en op een keurige manier met hun goederen in de korjalen komen of van de korjalen bij de ontvangstpost aan komen. Ontvangst van banken, tafels, eetgelegenheid, toiletten, auto’s of bussen onder het dak komen, enz.

  Als dit nog niet in orde is, zou het ministerie van OW dit wellicht met de ondernemers in Nickerie in orde moeten maken.
  gemodereerd

 4. Ik dacht dt er een lange steiger was. Levensgevaarlijk om over de rotsblokken te lopen.
  Hft die president geen moer te doen??
  We hebben niet eens een minister op belangrijkste post in Su.
  Maar je gaat illegaal oversteek legaal maken.
  En albina moeten boothouders regristreren
  gemodereerd

 5. Debby jou president had wel en goede minister BOEFDRAAD en velen op de juiste plek gezet en is nu waarschijnlijk die rover vermoord door je eigen baas!!!! Allen die fufurmans achtergrond hadden en hebben en blijven houden!!
  gemodereerd

 6. Santokhi gaf aan dat de route, die ons bindt met Guyana, vele voordelen zal hebben voor beide landen.
  ============
  Zolang deze boeven het Tigrigebied bezet houden betekent dat geen enkele voordeel voor Suriname en ook geen enkele binding. Hoe kan je als president deze boeven 150 visvergunningen beloven terwijl zij een stukje Surinaamse grondgebied bezet houden. De Surinaamse wateren zullen leeggeroofd worden. Beste Chan, gebruik je verstand voordat je iets beloofd.
  gemodereerd

 7. debby , snuif er nog een dan wordt je hai hay hi hi , en eigen+mening doet met jou mee , nou dan zitten twee eikels op een stokje wat een feest he , en guyana nee dat weten jullie niet meer , is het achter de wallen of toch in de bijlmer
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.